Izdelek
Domača tunka iz zaseke

Klasično - ročno soljeno svinjsko meso, klasičen razsol v kadeh, pečeno in hranjeno (zamazano) v domači zaseki.

Meso prašičjega stegna, hrbta, ledij ali vratu je razsoljeno in nato suho toplotno obdelano ter prekajeno.

Zaseka se pripravi s toplotno obdelavo trde hrbtne slanine, ki se nato zmelje in začini.

Na ocenjevanju Agra ponosni na zlato medaljo 2020, 2021 - srebrna ter zlata 2022, srebrna 2023. .

#KlasicnoRocnoSoljenoMeso #KlasicenRazsolVKadeh #PecenoInHranjeno #MesoPrasicjegaStegna #RazsoljenoInSuhoToplotnoObdelano #PrekajenoMeso #AgraZlataMedalja2020 #AgraSrebrnaZlataMedalja2022 #MesarijaKokol #MesoInMesniIzdelki #LokalnaSamooskrba #Benedikt #Cerkvenjak #Cirkulane #Destrnik #Dornava #Duplek #Gorišnica #Hajdina #HočeSlivnica #Juršinci #Kidričevo #Kungota #lenart #LovrencNaPohorju #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #MiklavžNaDravskemPolju #Oplotnica #Ormož #Pesnica #podlehnik #Poljčane #Ptuj #RačeFram #Ruše #SelnicaObDravi #SlovenskaBistrica #SrediščeObDravi #Starše #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #šentilj #TrnovskaVas #Videm #Zavrč #Žetale