Klasično - ročno soljeno svinjsko meso, klasičen razsol v kadeh, pečeno in hranjeno (zamazano) v domači zaseki.
Meso prašičjega stegna, hrbta, ledij ali vratu je razsoljeno in nato suho toplotno obdelano ter prekajeno.
Zaseka se pripravi s toplotno obdelavo trde hrbtne slanine, ki se nato zmelje in začini.
Na ocenjevanju Agra ponosni na zlato medaljo 2020, 2021 - srebrna ter zlata 2022, srebrna 2023. .
#KlasicnoRocnoSoljenoMeso
#KlasicenRazsolVKadeh
#PecenoInHranjeno
#MesoPrasicjegaStegna
#RazsoljenoInSuhoToplotnoObdelano
#PrekajenoMeso
#AgraZlataMedalja2020
#AgraSrebrnaZlataMedalja2022
#MesarijaKokol
#MesoInMesniIzdelki
#LokalnaSamooskrba
#Benedikt
#Cerkvenjak
#Cirkulane
#Destrnik
#Dornava
#Duplek
#Gorišnica
#Hajdina
#HočeSlivnica
#Juršinci
#Kidričevo
#Kungota
#lenart
#LovrencNaPohorju
#Majšperk
#Makole
#Maribor
#Markovci
#MiklavžNaDravskemPolju
#Oplotnica
#Ormož
#Pesnica
#podlehnik
#Poljčane
#Ptuj
#RačeFram
#Ruše
#SelnicaObDravi
#SlovenskaBistrica
#SrediščeObDravi
#Starše
#SvetaAna
#SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah
#SvetiAndražVSlovenskihGoricah
#SvetiJurijVSlovenskihGoricah
#SvetiTomaž
#šentilj
#TrnovskaVas
#Videm
#Zavrč
#Žetale