Članek
Iskrenost
Objavljeno Apr 10, 2020

Če si preveč iskren, te ljudje na Zemlji izkoristijo in poteptajo. Kruto dejanje Zemljanov, ki pa drži le delno. Zakaj? Nihče nas ne more uničiti in poniževati, če si tega ne dovolimo in če seveda ne podležemo sistemu.

Iskrenost je vrednota, ki na veliko ruši vse stare dogme in pravila. Iskrenost gre z roko v roki s hvaležnostjo in skupaj tvorita največjo lepoto, ki jo lahko duša na Zemlji podari sebi in drugim.

Nas pa so učili: ne bodi preveč iskren, ker ti to samo škodi. Komu škodi? Zakaj mi lahko škodi nekaj naravnega, pristnega in dobrega zame? Zakaj bi nam to lahko škodilo, če pa nas le še bolj zbliža same s sabo. Daje nam moč, zavedanje in nas potisne naprej, po stopnicah navzgor. Iskrenost je moč in v tej moči je veliko zavedanje. Ko se zavemo, da smo najprej iskreni zaradi sebe in ne zaradi drugih, potem smo na zelo dobri poti do lastnega napredka.

Iskrenost je naša zaščita, ki nas ohranja čiste in čuteče, do sebe in drugih. To je tisti kristalček v nas, ki nam daje moč in energijo v vsakem delčku našega delovanja. Ni treba lagati, kajti laž ubija nas same in še na tisoče drugih. Neiskrenost oz. laž nas pelje v večno brezno pogube in nezadovoljstva s samim sabo. Iskrenost nas osvobaja in nam kaže pot v višje zavedanje, neiskrenost pa ubija vsako bit in celico naše duše in telesa, v nas pa povzroča čustvene blokade in posledično bolezni.

Iz knjige: Kako zavestno živeti sedanji trenutek; iz poglavja: Iskrenost

FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek