Članek
Človeštvo na poti k zavedanju
Objavljeno Apr 21, 2020

Zavedanje je pot do sebe in k sebi. Človeštvo se bo z vsakim dnem bolj zavedalo in pot vsakogar bo vse bolj strma navzgor. Prihaja doba zavedanja, razsvetljenja, spoznanja in ene same odkrite resnice.

Človeštvo na Zemlji sedaj prejema signale osvobajanja in s prepoznavanjam teh se bo izvilo iz lastnega krča negotovosti blokad in ujetosti.

Človek mora iz sebe k sebi, da bo zaznal svojo bit, svoj utrip, svoj notranji mir. Šele takrat bo usklajen s seboj, z vsako celico svojega telesa, z vsakim vdihom in izdihom. Proces ozdravitve človeka včasih močno strese in mogoče tudi kdaj prestraši. Vendar, kadar človek zaupa in se prepusti, takrat dobi točno tisto, kar potrebuje, in to je - globok notranji mir.

Ta mu daje navdih, moč, energijo za nov začetek, za nov sedanji trenutek, ki je tukaj in sedaj.

Ko se človeku dogaja, takrat samo zaprosi in zaupa - in že v tistem trenutku dobiva vse, kar potrebuje. Nato nastopi blažen mir, ki človeka preveva v celoti, objame njegovo dušo in telo ... in človek se počuti kot prerojen, lažje zadiha in s tem ozavesti svojo lastno dušo in telo. Kadar se prečiščuje staro in nastopi novo, takrat človek potuje skozi telesno blokado in bolečino, vendar bolečina je zdravljenje.

Bolečina zdravi in nas osvobaja vseh ostalih nadaljevanj v tej verigi procesa. Proces je zdravljenje skozi bolečino in lastno odpravo strahu. Pri bolečini nastaja strah, ki je zaslužen, da človek pada v brezno brez dna in posledica je še več strahu ... in bolečine. Če pa človek zaupa, takrat je na poti čiščenja starega in na poti lastnega osvobajanja.

Šele notranji mir je tisti, ki nas dokončno osvobodi in nam olajša vse, kar se nam je dogajalo na poti do tukaj.

Predanost, zaupanje in posledično rast zavedanja človeštvo pelje v novo dimenzijo osvobajanja in resnice. Človek je pri tem popolnoma zaveden in hkrati miren, ker se mu je zgodila nova izkušnja, ki je neizmerno dragocena. Zato bo od sedaj naprej izhajal zgolj iz te izkušnje, za katero ve, da mu je bila dana za ozaveščanje nečesa, kar je treba ozavestiti. Enako je, kot puljenje starih korenin plevela, ki mora ven in se ga mora človek osvoboditi. Ko se to zgodi, človek osvobodi del sebe in poveča svoje zavedanje. Zavedanje je pot do sebe in vedno samo trenutek tukaj in sedaj.

Iz knjige: Človeštvo na poti k zavedanju; iz uvodnih besed

FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek