Članek
Zavedanje - pot k sebi
Objavljeno May 12, 2020

Zavedanje je pot do sebe. Potovanje k sebi pa je različno pri vsaki duši. Ene duše imajo veliko težav in problemov v svoji rasti, ker nosijo tisočletne družinske zamere in prepreke. To se kaže v ponavljajočih vzorcih, družinskih tragedijah, travmah in boleznih.

Duša je rojena čista, brez karme in smeti; ko se utelesi v telesu, pa se začne polniti tudi z umazanijo. Z umazanijo se napolni zaradi nevednosti, zaradi vseh smeti, ki jih prejme iz okolice, zaradi starih vzorcev, ki se ponavljajo.

Duša išče odrešitev in večje zavedanje, kajti njena želja je popolna osvoboditev. Njena naloga je odrešitev, kajti ko je duša odrešena, je še več svobode in še več čistosti.

Zavedanje je osvobajanje duše in telesa. Le če se to zgodi, lahko človek živi v notranjem miru in zaupanju ter predanosti stvarstvu. In ko človek ničesar ne blokira, potem je večen - pripravljen na večno popotovanje. Človek takrat postane brezčasen kot širni, neskončni ocean. Duše se srečujejo in skušajo druga drugi pomagati, če vibrirajo na isti frekvenci. Če ne, potem se morajo osvoboditi nižje frekvence in oditi svojo pot naprej. Zato včasih ljudje z nižjim zavedanjem ne razumejo ljudi z višjim zavedanjem - kako je to mogoče, da se je ta duša tako spremenila.

Iz knjige: Modrosti celega sveta; iz poglavja: Zavedanje - pot k sebi

FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek