Članek
Sojenje sebi in drugim
Objavljeno Jun 06, 2020

Ljudje zelo radi sodimo in pametujemo, zakaj je to tako in ne drugače. Vendar se nihče ne vpraša, koliko škode si človek naredi, kadar sodi sebi in drugim. Kadar sodimo, smo sojeni. Zato nikoli ne sodimo in ne bomo sojeni.

Soditi pomeni, da radi razpravljamo o napakah in dejanjih drugih. Problem pa je, da nihče ne ve, zakaj je tako, edino človek, o katerem se govori, sam ve, zakaj.

Ljudje zelo radi sodijo o tem in onem, kot da je to edini način pogovora.

Zelo radi na ta način hranijo svoj ego in večajo svojo pomembnost. S tem pa le še bolj padajo v brezno lastne pogube in razočaranj.

Velika osvoboditev ZA ČLOVEŠTVO bo, ko bomo vse nehali soditi, ko se bomo zavedali, da je to za nas le škoda in da je treba človeštvo pripeljati k še večjemu zavedanju, ne pa v nezavedanje.

Sojenje sebi in drugim pelje v še večjo nečlovečnost in brezno pogube in zlorab.

Tega pa človeštvo ne potrebuje več – človeštvo potrebuje sočutje, ljubezen, človečnost, iskrenost in prijateljstvo.

Ko ljudje spremenijo sebe, ne bodo več obtoževali drugih ter iskali napake in probleme v drugih. Vsak ozaveščen posameznik se odgovorno zaveda, da je on tisti, ki povzroča problem, in da nihče drug ni kriv za to.

To pa vzajemno pomeni nič več sojenje in obtoževanja, temveč samo sprejemanje in spoštovanje vsakega individuuma na planetu Zemlja.

Iz knjige: Kako zavestno živeti sedanji trenutek, iz poglavja: Sojenje sebi in drugim

Preko univerzalne oz. naravne resnice, dvigamo zavedanje o sebi in se učimo opuščati nepotrebno prtljago, ki bremeni našo dušo in tudi zdravje. Najmočnejše orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje. Naredimo prave korake za resnične spremembe. Sprejmimo iskrene odločitve za lasten dobrobit!

WWW: publishwall.si/ucbeniki_za_tretje_tisocletje
FB: 
Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek