Članek
Ničesar ne jemati osebno
Objavljeno Jun 13, 2020

V življenju se velikokrat zgodi, da ljudje delajo napake in s tem posledično ubijajo sebe in žal tudi druge.

Vendar je tako, da moramo, četudi nas nekaj zaboli, poskusiti to prerasti in ničesar ne jemati osebno. Ne iščimo izgovora, da nas nekaj boli zaradi drugega in da se slabo počutimo zaradi nekoga drugega.

Tukaj ni izgovorov – za vse, kar nas doleti, smo odgovorni sami. Nekateri se zaradi očitkov, napak in nezavedanja radi zatečejo v situacijo (alkohol, hrana, telesni napor itd.) in želijo s tem zakriti svoje nezavedanje v danem trenutku. Umetnost visokega zavedanja je, da nihče, čisto nihče ni kriv za naše počutje v razmerju z neko osebo. Vsi smo odgovorni sami.

Kajti iz nezavedanja se zgodi veliko stvari, tudi nenamerno izrečene besede, ki velikokrat zabolijo … Vendar iz zavedanja ne bežimo v situacijo. Situacija nas ne rešuje, temveč nas še bolj oddaljuje od osebe, ki jo krivimo za nastale občutke. Zato ozavestite, zakaj se zatečete v situacijo kot je npr. alkohol in ste v tem stanju še arogantni, nesramni in brezbrižni do osebe, ki se bori z lastnimi koreninami plevela, ki povzroči takšne odzive.

Alkohol ni rešitev, ozavestite to, to je samo beg pred samim sabo … Človek beži od svojega bistva in pije zaradi različnih situacij, eni zaredi sreče, drugi zaradi žalosti in depresije.

Bolj ko je nekaj zakoreninjeno v nas, težja je osvoboditev.

Iz knjige: Človeštvo na poti k zavedanju; iz poglavja: Ničesar ne jemati osebno

Preko univerzalne oz. naravne resnice, dvigamo zavedanje o sebi in se učimo opuščati nepotrebno prtljago, ki bremeni našo dušo in s tem zdravje. Najmočnejše orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje. Naredimo prave korake za resnične spremembe. Sprejmimo iskrene odločitve za lasten dobrobit!

WWW: publishwall.si/ucbeniki_za_tretje_tisocletje
FB: 
Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek