Članek
Biti opazovalec
Objavljeno Jun 16, 2020

Ničesar v življenju ne ocenjujmo, saj ne vemo, zakaj je neka situacija takšna kot je. Ne vemo niti, zakaj je nekoga življenje pripeljalo do nekega dejanja ali izkušnje. Zato ne bodimo mi tisti, ki se ukvarjamo, zakaj je tako in zakaj ni drugače …

Preteklost je mrtva, ne oklepajmo se je, ne iščimo krivde pri drugih in jih ne obtožujmo.

Bodimo le opazovalci, ki zavestno opazujejo ljudi, sebe, okolico … vse, kar nam je dano, da vidimo in slišimo.

Biti opazovalec je največja učna lekcija in dejanje, ki ga lahko duša na Zemlji kakovostno živi. Vse ostalo je zgolj igra nas samih ali nekoga drugega. Opazujmo in se učimo, srkajmo, poslušajmo, glejmo, vendar ne kažimo s prstom na osebo in dejanje, ki ga naš um obsoja.

Nismo tukaj, da sodimo, smo le na popotovanju na Zemlji, da ji pomagamo izkoreniniti slabe in trhle korenine preteklosti in zasejemo semena ljubezni in sedanjosti.

To je rešitev za človeštvo in svet okoli nas. Vse ostalo je naučenost, sodba in metanje peska v oči. Mi pa si želimo resnice, ki je deblokada vseh laži. Zato si dovolimo biti to, kar smo, in pustimo živeti in dihati tudi drugim.

Mi vemo, kdo stoji na tej strani, nikoli pa ne vemo, kdo stoji na drugi strani. Spoštujmo dušo na drugi strani, ker ne vemo, kaj je morala preživeti, da je ravno takšna, kot jo mi vidimo in doživljamo.

Pot brez sodbe in obsojanja je pot čistosti, osebne rasti in zavedanja.

Iz knjige: Kako zavestno živeti sedanji trenutek; iz poglavja: Biti opazovalec

Preko univerzalne oz. naravne resnice, dvigamo zavedanje o sebi in se učimo opuščati nepotrebno prtljago, ki bremeni našo dušo in tudi zdravje. Najmočnejše orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje. Naredimo prave korake za resnične spremembe. Sprejmimo iskrene odločitve za lasten dobrobit!

WWW: publishwall.si/ucbeniki_za_tretje_tisocletje
FB: 
Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek