Članek
Strah pred samoto
Objavljeno Jun 27, 2020

Veliko duš na Zemlji ima problem, ker se bojijo samote. Vendar samota je pot, ki nas pripelje do zavedanja.

V samoti se človek očisti, v samoti človek postane zavednejši. Samota pokaže človeku način, da se umiri in najde pot do lastnega bistva. Človek je sebi najboljša družba, vendar je tega večino ljudi zelo strah.

Preprost umik posameznika v samoto je odrešitev za njegov brezumni del poslanstva na Zemlji. To je takrat, ko se človek zave, da je za vse, za čisto vse odgovoren sam – in to res čisto sam. Druge dušo so mu sicer v oporo, vendar bo vsaka duša, ki se zaveda pomena samote, le še bolj rasla v svoji veličini in ravnovesju duše in telesa.

Šele uravnovešena osebnost bo prišla do večjega zavedanja. To pa ji omogoča le lastna družba …

Mnogi se zelo bojijo samote, kajti strah jih je osamljenosti. Vendar samota še ne pomeni osamljenosti. Samota je darilo, osamljenost pa je za veliko duš z nizkim zavedanjem kazen in sojenje sebi in drugim.

Duša je osamljena, ko ni prizemljena, ko ji zmanjka poguma, da bi povečala zavedanje in se povezala sama s sabo. Taka duša beži le v še večjo odvisnost in navezanost na ostale duše, ki lahko postanejo ujetnice osamljenih duš.

Samota je nujno potrebna za rast, napredovanje, razvoj duše in ravno tako za psihofizično stabilnost duše in telesa.

Iz knjige: Kako zavestno živeti sedanji trenutek; iz poglavja: Strah pred samoto

Preko univerzalne oz. naravne resnice, dvigamo zavedanje o sebi in se učimo opuščati nepotrebno prtljago, ki bremeni našo dušo in tudi zdravje. Najmočnejše orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje. Naredimo prave korake za resnične spremembe. Sprejmimo iskrene odločitve za lasten dobrobit!

WWW: publishwall.si/ucbeniki_za_tretje_tisocletje
FB: 
Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek