Članek
Človek in duhovnost
Objavljeno Jul 04, 2020

Kaj sploh je duhovnost? Pri Zemljanih je zadnje čase to zelo priljubljena beseda, ki skriva marsikatero zahrbtnost sistema in seveda ljudi, ki se skrivajo za njo.

Duhovnost predstavlja našo dušo, torej našo energijo, ki nas zaznamuje in po kateri smo vsi razpoznavni posamezniki – unikati.

Duhovnost si danes ljudje napačno predstavljajo. Vsi mislijo, da če obiskuješ tečaje osebne rasti, različne vrste izobraževanj, se srečuješ z mojstri, obiskuješ delavnice in prebereš na tone različnih duhovnih knjig, si duhoven (prevara samega sebe).

Vsa t.i. duhovnost ne pomaga nikomur, če tega ne najde v sebi oz. ne živi sebe. Človek pa si je vedno sam sebi izziv, kajti premagati mora sebe in spoznati, da biti duhoven pomeni biti le to, kar si, kar ti je dano – to je prizemljenost, zbranost in zavedanje, da je vse v tebi. Poslušati sebe, spoštovati sebe in druge, to sta lepota in draž duhovnosti.

Posvečen čas sebi in meditacija v popolnem zavedanju te pripeljeta do korenin duhovnosti, ki so globoko v nas. Zato naj vsakdo začuti, kar mu je poslano, kar mu je na poti – ni vsakdo za vsakega in ni za vsakega vse. Ljudje živijo na različnih stopnjah zavedanja, kar postaja vse bolj zanimivo, kajti krog višjega zavedanja se vztrajno širi in ljudje se tega vse bolj zavedajo …

Iz knjige: Človek - energija; iz poglavja: Človek in duhovnost

Preko univerzalne oz. naravne resnice, dvigamo zavedanje o sebi in se učimo opuščati nepotrebno prtljago, ki bremeni našo dušo in tudi zdravje. Najmočnejše orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje. Naredimo prave korake za resnične spremembe. Sprejmimo iskrene odločitve za lasten dobrobit!

WWW: publishwall.si/ucbeniki_za_tretje_tisocletje
FB: 
Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek