Članek
Kako zavestno živeti sedanji trenutek
Objavljeno Jul 21, 2020

Vse je v tem trenutku, tukaj in sedaj. Tu ni prostora za »včeraj« in »kaj bo jutri«.

Ljudje pa smo naučeni, da se sekiramo za nazaj, zakaj nečesa nismo naredili drugače … in se sekiramo za nazaj, in tudi za tisto, za kar se sekiramo za naprej.

Oboje nas pogublja in nas še bolj oddaljuje od sebe, od našega bistva in duše. Vse je v točki sedanjosti, tukaj in sedaj.

Naš jezik ne sme biti sovraštvo in ukazovalnost, naš jezik mora biti spoštovanje, ljubezen, razumevanje in podpora. Treba je podpreti dobro. Moramo se povezati skupaj, da prerasemo plevel.

Tudi v sistemu so duše, ki so poslane, da svetu povedo resnico, da svetu nastavijo ogledalo in da s tem spodbudijo vsakega posameznika, da se zave, da je vse v njegovih rokah, da se lastno življenje splača živeti in ne životariti.

Življenje je preveč dragoceno, da bi ga zapravljali za neumne smeti, ki nam jih mečejo v glavo, da bi nam pregorela duša in telo.

Ne potrebujemo preteklosti, sovraštva, jeze, zamer in krivd, da bi s tem dokazovali drugim in sebi svoj prav.

Vse, kar potrebujemo, je lastno zavedanje, da se zbudimo iz tisočletnega spanja, da se zavemo, da nima smisla teči za prihodnostjo, ker je ne bomo ujeli. Vse, za čimer bomo tekli, bo le še bolj bežalo od nas.

Duše na Zemlji je treba naučiti (samo)spoštovanja, hvaležnosti, odpuščanja in veliko brezpogojne ljubezni.

To je čarobni napoj, ki bi ga moral popiti vsak Zemljan in se zahvaliti, da je del tako posebne in veličastne kreacije, kot je mati Zemlja.

Ko se bomo tega vsi iskreno zavedali, bo pred nami široka pot, pot rešitev in pravega življenja, brez bolečin, težav, bolezni, strahu in starih zamer.

Zato spoštujte vse, kar vidite in čutite … Ne pretvarjajte se, da ne vidite – delajte in ustvarjajte s srcem.

Živite vsak trenutek kot največje darilo, podarjajte ga naprej tudi drugim. Pojdimo kdaj na obisk k samim sebi, da doživimo najčudovitejšo dogodivščino, ki jo nosimo nekje globoko.

Življenje nikoli ne vpraša za včeraj in jutri, ampak je vedno le SEDAJ!

Iz knjige: Kako zavestno živeti sedanji trenutek; iz poglavja: Kako zavestno živeti sedanji trenutek

Preko univerzalne oz. naravne resnice, dvigamo zavedanje o sebi in se učimo opuščati nepotrebno prtljago, ki bremeni našo dušo in tudi zdravje. Najmočnejše orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje. Naredimo prave korake za resnične spremembe. Sprejmimo iskrene odločitve za lasten dobrobit!

WWW: publishwall.si/ucbeniki_za_tretje_tisocletje
FB: 
Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek