Članek
Trojec spletnih predavanj via LU Tržič
Objavljeno Oct 07, 2020

V sodelovanju z Ljudsko univerzo Tržič vabljeni k spremljanju treh predavanj preko spletne platforme Zoom. Povezavo prejmete preko e-sporočila na kristina@lu-trzic.si.

ČETRTEK, 8. 10. 2020 ob 17.00 – ZA KOGA SE SPLOH TRUDITI

V »koronskih« mesecih smo bili oz. smo še vedno vsak zase na posebni preizkušnji. Kako reagirati v posamezni situaciji in ne dopustiti, da prevlada odzemljenost, celo panika? Praktično vsi imamo težave zaradi prehitrega presojanja dane situacije ali osebe. To se nam zdi spričo tovrstne vsakodnevnosti povsem običajno.

Najlažje je biti sodnik, ampak še vedno velja reklo, da kdor sodi, bo tudi sojen. Zato je treba vložiti napor, da samega sebe ustavimo, ko nas hoče um speljati v ta vzorec. To se zelo hitro zgodi, če prisluhnemo drugim, ki so tuje ugotovitve vzeli za lastne. Zmoremo biti nevtralni, brez obtožb? Pravi opazovalec tako ne obsoja in ne pametuje drugim. Je moder oz. preprosto v zavedanju. Takšen človek bo odgovore iskal v srcu.

PONEDELJEK, 12. 10. 2020 ob 17.00 – SAMOUMEVNOST JE BLIŽNJICA ZA POKOP SRCA

»Saj to je vendar samoumevno!« Takšen vzklik izusti marsikdo, ko se v kakšni situaciji znajde v položaju, ko nekaj ni šlo samo od sebe. In v resnici nič ne gre. Prepričanje o samoumevnostih je zgolj ena od mnogih utvar, v katerih živi večina.

Kolikokrat pomislimo, da nič na tem svetu ni samoumevnega? Samoumevnost je v bistvu nehvaležnost. Ta pa izhaja iz nizkega zavedanja. Pehanje za materialnim je njegov glavni motor, najde pa se še marsikje drugje.

SREDA, 14. 10. 2020 ob 17.00 – KAJ NAS ZARES NAREDI PRIJATELJA

Z nekom se lahko družimo tudi desetletja in si povemo veliko. Ampak, morda pa nečesa vseeno ne ... Nekje je vendarle tista tančica, kjer se ustavimo. Tisto, kar je neizrečeno, je v resnici namreč najbolj pomembno.

Lepo je imeti prijatelja, še lepše je biti prijatelj. A prijateljstvo ni posel, ni pogojevanje, ni niti navezanost, …

Predava glasnik zavedanja: Bogdan Rahten v sodelovanju z ostalimi glasniki

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, ampak predvsem modre življenjske odločitve. Zavedanje je pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Najmočnejše orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje.

**Organizator predavanja, ki bo izpeljano preko spleta (program Zoom) je Ljudska univerza Tržič v okviru Centra medgeneracijskega učenja - CMU. Informacije: (04) 592 55 51 ali kristina@lu-trzic.si. Zaprosite za povezavo in jo malo pred začetkom dogodka kliknite in po potrebi z nekaj enostavnimi kliki aktivirajte program