Članek
Ne-s-končnost zavedanja
Objavljeno Nov 10, 2020

Ne zavedamo se, da živimo v neskončnosti: zato si v življenju ne dajajmo ciljev, saj je naše življenje samo pot, neskončna pot, ki nas vodi le k sebi!

Ko se odločimo za pot v dvigovanju zavedanja, smo na poti osvobajanja od ega (predvsem skupek tujega znanja in prepričanj) in premagovanja uma (še posebno skupek strahov in dvomov iz preteklosti in prihodnosti). Na tej neskončni poti trčimo ob različne probleme, ki jih rešujemo s srčno namero, da jih odpravimo enkrat za vselej. V naporu in s trdim delom lahko odpravimo problem, vendar se kmalu pojavi nov, ki je lahko le v drugo preobleko skrit prvi problem, ki smo ga že „rešili“, ali popolnoma nov, ki je (lahko) s prvim tudi nevidno povezan.

Tako smo večkrat na preizkušnji za isto stvar, vendar na različne načine: z raznovrstnimi orodji se osvobajamo negativnih čustev, ki so nam naložili številne nevidne tovore, ki so se sčasoma prelevili v telesne blokade in bolezni, kot npr. krivda, zamera, naučenost, pomembnost, navezanost na predmete in ljudi, prepričanje, jeza, ljubosumje.

Kljub naporu pri izvedbi orodij (npr. besednih zvez, ki s predanostjo v srcu omogočajo osvobajanje  naših težav) obstaja možnost, da je ostala kakšna usedlina problema, kot tudi občutek, da je problem dokončno odstranjen. Ko naš um misli (srce pa ne), da je nek problem že rešen (npr. odstranitev določenega čustva), prav gotovo ni bil dokončno izkoreninjen. Tudi pri odstranjevanju in čiščenju problemov lahko govorimo o neskončnosti našega delovanja.

Z neskončnostjo dvigovanja zavedanja, s premagovanjem problemov, osvobajamo sebe: s postopnim odmetavanjem nevidnih tovorov, kot so čustva, tuje znanje, dvomi, strahovi, prepričanja, na zavestni in še posebno na podzavestni ravni, se vračamo k našemu jedru – srcu. Z dnevnim delom na sebi, z odmetavanjem vse čustvene nesnage, smo tudi bližje jedru našega osnovnega problema, ki ga želimo izkoreniniti.

Z dvigovanjem zavedanja, tudi z neskončnim premagovanjem in osvobajanjem od škodljivega delovanja uma, prihajamo tudi do uvidov, s katerimi nas stvarstvo in vodniki opozarjajo na pomembne informacije, ki so prav tisti trenutek potrebni za nas. Z neskončnim delovanjem v srcu in s srčno hvaležnostjo, se nam (lahko) odprejo poti, pa tudi odgovori na vprašanja, ki jih tako pogosto in hlastno iščemo v manipulativnih knjigah. Zavedati se moramo, da so vsi odgovori na univerzalno  resnico v nas: le prepustiti se moramo delovanju višje inteligence, zaupati njej in sebi, delovati iz srca, z brezpogojno ljubeznijo, po neskončni poti zavedanja ter razumevanja.

Zvezdana Koželj, glasnica zavedanja

Vir: Dokončnost ne obstaja. V: Razsvetljenje človeštva (Učbenik za tretje tisočletje v tisku, napisan skozi kanal Barbare Šmon).

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, ampak predvsem modre življenjske odločitve. Zavedanje je pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Najmočnejše orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje.