Članek
Zoom predavanje: Osamljenost: kazen ali priložnost? (ČET., 10. 12., ob 17.00)
Objavljeno Dec 08, 2020

V koronamesecih se stiske ljudi krepijo. Del teh stisk je tudi osamljenost, ki jo lahko izkušamo, celo ko smo obkroženi z drugimi, morda enako osamljenimi osebami. Dve osamljeni osebi se lahko povežeta skozi svojo osamljenost, premagata pa je ne.

 

Na drugi strani pa se nam v samoti lahko razkrije naša resnica. V koronamesecih imamo kar naenkrat priložnost, da se soočimo s sabo in pridemo v stik s svojo samoto.

 

Tu pa je tudi paradoks: kdor se pogumno odpre lastni samoti, ni osamljen in ne beži. Takšnemu pogumnežu vse govori, od narave, živali, do ljudi. Ljudje se mu odpirajo in želijo biti v stiku z njim.

 

Kaj torej storiti, da bi se dotaknili lastne samote - in svobodno bivali s sabo in drugimi? Zavedanje je ključ, ki odpira vsa vrata.

 

Predava: Alenka Jovanovski, glasnica zavedanja v sodelovanju z ostalimi glasniki na podlagi Učbenikov za tretje tisočletje

 

Predavanje bo v sodelovanju s Celjskim mladinskim centrom moč spremljati preko spletne platforme Zoom.

Povezava: https://bit.ly/3qiJRHq (zanjo lahko zaprosite tudi tako, da pišete na info@mc-celje.si)

Meeting ID/koda: 991 7404 2231

Passcode/geslo: 495252

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, ampak predvsem modre življenjske odločitve. Zavedanje je pot do sebe po poti univerzalne resnice in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Najmočnejše orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje - duševno in telesno pomirilo.