Članek
Zaupanje
Objavljeno Feb 03, 2021

Globalni problem človeštva in vsakega posameznika je nezaupanje in od tukaj se vse nadaljuje. Nezaupanje vase je tudi del samospoštovanja in obenem največji potencialni izvor vseh travm strahov in blokad v ljudeh.

Tukaj sta osnovni težavi vzgoja in naučenost, ki nam tega nikoli nista dovolili in omogočili. Zato, ker zaupanje ne pozna podrejenosti in nadrejenosti, zaupanje je vedno enost v smislu misliti, govoriti in narediti. Verjeti in zaupati sta dva različna pomena besed.

Zemljani se največkrat srečujejo s problemom, da ne zaupajo niti sebi, zato mislijo, da, če so naučeni v nekaj verjeti, potemtakem morajo tako živeti. Vera lahko obsoja, zaupanje pa nikoli, kajti zaupati je več kot verjeti ... zaupati je živeti, samozavestno dihati in tako delovati ... Zaupati je treba najprej vase, da lahko potem zaupamo v vse, kar nas obdaja.

Zaupati vase je pot najvišje lastne integritete in največje darilo samemu sebi.

Iz knjige: Življenje je pot; po poglavju: Zaupanje

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, ampak predvsem modre življenjske odločitve. Zavedanje je ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Najmočnejše orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje - duševno in telesno pomirilo.