Članek
Potisnjena čustva – največji zavezniki uma
Objavljeno Mar 04, 2021

Človek je največkrat v zmotnem lastnem in zelo načelnem prepričanju, da nekaj razume, vendar se krepko moti. Misliti da razumemo je velik problem, saj s tem prepričamo ne samo sebe, temveč tudi druge, da nekaj razumemo, ali da smo nekaj zelo pomembnega premagali in usvojili. Naš um nas prepriča, da je tako in mi mu verjamemo. Kar naprej analizira stanje in se seveda lepi na pretekle dogodke ter jih povezuje v celo verigo dogodkov, ki se nam izrišejo v našem spominu. Misliti, da razumemo, je huje, kot če nečesa res ne razumemo.

Šele uvid je tisti, ki nas pripelje do rešitve in razrešitve lastnega problema. Do njega težko pridemo sami, a velika večina ljudi ima največjo težavo, ko njihovemu egu nekdo obrne ogledalo. Zbudijo se lahko močne emocije, ki so zaveznice uma in nam lahko povzročijo blokado, podlago za bolezen. Največja in najmočnejša zaveznica uma pa je podzavest, kamor se nalagajo vse informacije, s katerimi se srečujemo, in venomer zalaga um, da se ne bi soočali s svojimi bremeni. Z večjim in globljim zavedanjem lahko podzavest čistimo in iz nje praznimo vse zapisane vzorce.

Iz knjige: Razsvetljenje človeštva; po poglavju: Potisnjena čustva – največji zavezniki uma

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, ampak predvsem modre življenjske odločitve. Zavedanje je ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Najmočnejše orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje - duševno in telesno pomirilo.