Članek
Kaj ima iskrenost opraviti z zdravjem?
Objavljeno Apr 02, 2021

Pravzaprav precej. S popolno iskrenostjo do sebe lahko preprečimo marsikatero težavo ali bolezen. Iskrenost do sebe nam pomaga, da prepoznamo spremembe v svojem telesu in pravočasno odreagiramo. Seveda nam ni treba biti hipohonder in delati iz muhe slona. Lahko pa se vsaj opazujemo, se spoznavamo in se ob spremembah vprašamo, kaj se nam dogaja, kako se odzivamo na trenutne situacije in izzive, na ljudi v naši okolici, ali smo imeli kakšno fizično poškodbo, prekomerne obremenitve, ... Ne vzame veliko časa, nas pa nagradi.

Za svoje težave, bolezni, izzive lahko krivimo druge: sistem, službo, partnerja, ... ali pa necenzurirano pogledamo vase in iskreno prevetrimo svoj odnos do sebe in do drugih, do situacije, v kateri smo se znašli. Lahko se odkrito vprašamo, kakšen je ta odnos in ali ga lahko izboljšamo, spremenimo. Pogosto na ta odnos do sebe ali drugih (situacije) vplivajo potlačena čustva, ki se jih niti ne zavedamo. A jeza, žalost, krivda, zamera in ostala čustva, ki morda izvirajo od kdo ve kdaj, da se niti ne spomnimo več njihovega nastanka, še vedno iz podzavesti - kot strici iz ozadja - krmarijo naše misli in delovanje. Če se seveda ne uspemo z njimi konkretno soočiti (ne le na umski ravni!) in jih pospraviti na smetišče zgodovine.

Kaj pa iskrenost do drugih - na primer, ko človek nekaj neizprosno zagovarja (način življenja, vrednote, prehranske smernice ...) in na neki točki morda spozna, da je v zmoti? Potrebno je veliko zrelosti in iskrenosti, da prizna svojo zmoto. Če tega ne zmore, se navzven kaže takšnega kot prej, 'na skrivaj' pa bo deloval 'po novem'. Torej veliko neskladij, ki vodijo v notranje napetosti.

Lahko smo iskreni, ko gre za delčke sebe, ki smo jih še pripravljeni sprejeti in jih celo deliti s svetom, težje pa je takrat, ko pridemo do temnejših predelov svojega bitja, ki jih prepoznamo ali morda le čutimo da obstajajo, a jih ne znamo oziroma si jih ne upamo nasloviti. To spoznanje običajno ne sovpada z našo lastno podobo ali se celo zelo razlikuje od tiste, ki jo imamo sami o sebi, oziroma podobe, ki jo imajo drugi o nas. A ko premoremo toliko poguma, da podobe uskladimo, pride prava svoboda!

Neiskrenost do sebe in drugih torej vodi do notranjih napetosti, nesproščenosti. Te se sčasoma odrazijo na telesni ravni. Običajno se najprej začne v mišični napetosti (zategnjenost vratu, napetost v prsnem delu, v mišicah glave, zadnjice ...), ki se potencira še z navadami (pri delu, spanju, športu, prostemu času ...). Če dolgo traja, lahko vodi v poškodbe in degeneracije.

Napetosti pa so prisotne tudi v tkivih notranjih organov, ki v takih pogojih ne morejo stoodstotno delovati in opravljati svojega dela. Tudi neuravnovešena čustva, vključno z evforijo, ovirajo prehajanje energije skozi 'pristojni' organ in onemogočajo njegovo polno delovanje. Vsi vemo, kako je, če je nek aparat preobremenjen.

Torej: maske dol.

Naredimo si radosten april 

Marjetka Mihelčič

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne naravne resnice je povsem nevtralna  ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo. V njih je zapisano najmočnejše zavedanje. Največ posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja

Več informacij: ucbeniki.za.tretje.tisocletje@gmail.com, 041 435 785 (Bogdan), FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek in Modrosti univerzalne naravne resnice