Članek
Prepričevanje in dopovedovanje
Objavljeno Apr 16, 2021

Prepričevati nekoga pomeni, da smo v nekaj tako zelo prepričani, da mislimo, da morajo vsi tako misliti in delati. Iz prepričanja prihaja človeštvo do togosti in ozkoglednosti.

Prepričevati nekoga pomeni, da želimo nekoga na vsak način spremeniti in vplivati nanj z vsemi možnimi sredstvi. V prepričevanju je skrito pogojevanje, da moraš v nekaj verjeti in posledično po teh pravilih živeti!

Prepričevati pomeni manipulirati, zato so prepričevalci zelo pretkani in seveda vešči lepih besed, ki skrivajo veliko manipulacije in praznih obljub. Je pa res, da ljudje hitreje nasedejo njim, kot pa nekomu, ki jim želi dopovedati, kdo so pravzaprav oni!

Dopovedovalec ima povsem drugo poslanstvo, to ni naloga, temveč je nekaj, kar deluje z višjim namenom. Dopovedovati pomeni biti v neskončni potrpežljivosti do sebe in vseh ljudi okoli nas. Še posebej do tistih katerim nekaj dopovedujemo. Poslanstvo dopovedovanja imajo glasniki zavedanja.

Glasnik zavedanja deluje izključno po univerzalni resnici in uči ljudi, kaj obstaja, uči jih o zavedanju, o razumevanju in z obračanjem ogledala pri premagovanju samega sebe. Dopovedovalec je brezpogojen in nikogar ne želi spremeniti na silo. Vedno je klient tisti, ki odloči, koliko bo sprejel dobrega zase in koliko bo njegov um odbil zaradi njegove pomembnosti in nezavedanja oz. prepričanj, s katerimi se je napolnil v preteklosti.

Iz knjige: Razsvetljenje človeštva; po poglavju: Prepričevanje in dopovedovanje

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, ampak predvsem modre življenjske odločitve. Zavedanje je ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Najmočnejše orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje - duševno in telesno pomirilo.