Članek
Pravica človeštva
Objavljeno Apr 29, 2021

Kaj je sploh pravica in kaj pomeni imeti pravico do nečesa? 

Sistem tega ne prepozna, on pravico prilagodi sebi. Pravica je preko prava zelo trhlo zastavljena in zmanipulirana. Ko jo posameznik živi, šele takrat zaživi v vsej svoji lepoti. To je naravna pravica!

Pravica je lahko zelo splošna, če pogledamo pravica do življenja, do naravnih danosti, do vsega, kar nam je dano. Vendar kaj, ko si je človek manipulativno prisvojil vse tisto, kar pripada čisto vsem. In tako je vzel pravico sam sebi …

Če govorimo o univerzalni resnici, potem smo seveda na pravi poti k pravici in pravičnosti, ki se z dvigom zavedanja samo še bolj krepita.

Iz knjige: Osvobajanje človeštva; po poglavju: Pravica človeštva

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru. 

Zavedanje po poti univerzalne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje.