Članek
Maščevalnost – samooklicani propad človeka
Objavljeno May 02, 2021

Maščevalnost je huda karma, ki jo ljudje lahko nosijo, tudi kot vzorec lastnega okolja, in se jo zelo težko rešijo.

Eni se zavedajo, da kar oni povzročijo drugemu, povzročijo hkrati sebi. Na drugi strani pa je večina ljudi takšnih, da se ne zaveda, da je z lastno maščevalnostjo popila strup in sedaj pričakuje, da na drugi strani umre nasprotnik.

Maščevalnost je večja pri tistih dušah, ki so v podzavestnem strahu, da ne bodo nečesa dosegli oz. pridobili. Lahko jih spremlja ta fobija že iz otroštva, ko so nekaj morali dokazovati ali staršem ali vrstnikom. Vse skupaj lahko privede do ekstremnih dejanj.

To hudo emocijo lahko edinole ukroti zavedanje in čiščenje starih potlačenih emocij, ki jih taka oseba nosi v sebi. Zato oproščajte in odvrzite svoja potlačena čustva, travme, bolečine, dovolite si priti do sebe z zavedanjem in seveda s spoštovanjem in razumevanjem sebe in vsega tistega, kar se trenutno dogaja okoli vas

Iz knjige: Osvobajanje človeštva; po poglavju: Maščevalnost – samooklicani propad človeka

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje.