Članek
Nad strahove z dosledno iskrenostjo do sebe
Objavljeno May 13, 2021

V organizaciji Društva AIA je v prostorih MC Mengeš v začetku prejšnjega meseca gostoval glasnik zavedanja in predavatelj univerzalne resnice Bogdan Rahten s predavanjem: Kako nevtralizirati strah – največji strup za našo dušo in telo.

Le redki strahovi so površinski in s tem enostavno rešljivi. Velika večina jih je kot ledena gora, saj se skrivajo kot globoke blokade v posamezniku. Strahovi so v nas, ker smo tako naučeni oz. vzgojeni. Dvom je namreč v nas vsiljen in ponotranjen, naša podzavest pa pridno hrani kopico informacij, ki se ob ustreznih dražljajih sprožijo kot strah oz. tudi kot njegov vidni derivat: panika. Vse to se naseli v naše celice kot neviden plin, ki nas vztrajno načenja in nam zmanjšuje potencial zdravja oz. povečuje možnost bolezni.

Da se lahko soočimo s strahovi, je treba razčleniti njihov izvor in se predvsem ustrezno odzvati. Kot prva pomoč nam služijo stavki osvobajanja (npr.: Ne dovolim strahu, da me obvladuje! Osvobajam svojo dušo in telo strahu pred ... in sem v popolnem miru sam s sabo …). Zelo koristna vaja je, da preselimo pozornost v srce in/ali podaljšano izgovarjamo besedo razum.

Edina univerzalna rešitev je dvig zavedanja, kjer gre za necenzurirano soočanje s samim sabo in vztrajnim čiščenjem vseh motenj, ki se nam pojavljajo kot nevidno breme. Poleg strahov so tu še vsa ostala potlačena čustva, zamere, jeza …

Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Povezava k prispevku na portalu Moja občina Mengeš

*foto: Društvo AIA - MC Mengeš