Članek
Zakaj so diete v resnici neuspešne
Objavljeno Jun 09, 2021

Društvo AIA - Mladinski center Mengeš je sredi maja gostilo glasnika zavedanja in predavatelja univerzalne resnice, Bogdana Rahtena, ki je tokrat izpeljal spletno predavanje »Zakaj so diete v resnici neuspešne«.

Najpomembnejše je, da celovito ozavestimo naše življenje, ki je sestavljeno iz množice rutinskih opravil, kar velja tudi za prehranjevanje. Formula za uspeh se ne skriva v odgovoru na vprašanje, kaj (seveda je pomembno, da je prehrana raznovrstna) in kdaj jemo, temveč kako.

Ko hrano pravilno vnašamo vase, na do telesa strpen oz. naraven način, naredimo pomemben korak, da mu omogočimo pravilno delovanje.

Pred vsakim obrokom nam je v odlično podporo stavek, ki si ga izrečemo petkrat: »Jem zato, da preživim in ne živim zato, da jem.« Priporočeno je tudi, da pred vsakim obrokom spijemo vodo. Na koncu pa se ne pozabimo zahvaliti tistim, ki so nam obrok pripravili.

Zelo pomembno je, da se soočimo z vsemi neskladji na čustveni ravni. Navadno rešitve iščemo povsod drugje, pri sebi pa bolj malo spremenimo, zato so tudi rezultati slabi. Težava je, ker nismo resnično iskreni s sabo in potem potisnemo problem pod preprogo. Iz čustvenih neskladij nastanejo blokade, kar se odrazi na telesu.

Z dvigom zavedanja o nas samih posežemo po univerzalnem ključu, ki nam prinaša blagodejne učinke tudi na drugih življenjskih področjih. Ko to storimo, bodo tudi diete delovale. Odločitev pa je zgolj in samo na vsakem posamezniku.

Vir:  Moja občina Mengeš

Povezava: https://www.mojaobcina.si/.../zakaj-so-diete-v-resnici...

Foto: Brane Tomšič

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje.