Članek
Zakaj naša prepričanja sploh niso naša [Zoom predavanje]
Objavljeno Jun 27, 2021

"Se kdaj vprašamo, zakaj zagovarjamo določeno zadevo oz. situacijo? Opiramo se na določene zunanje informacije, ki ustrezajo nam in jih morda malo zaokrožene, predelane, bolj ali manj ognjevito zagovarjamo. Menimo, da je to naše lastno stališče, čeprav tega v resnici nismo izkusili na lastnem primeru.

Mnogokdaj gre za dokazovanje razgledanosti in načitanosti, ki je le izvedbena oblika, da se nekdo pred nekom drugim dela pomemben. Torej stvar ega, stvar potrjevanja, ker se nekdo v sebi počuti manj- oz. večvreden.

To niti približno ne pomeni, da neko stvar razume, saj se samo pretvarja. Sčasoma postanemo žrtve »lastnega« prepričanja. Vse skupaj pa se odraža tudi na našem zdravju.

Prepričanja so namreč navidezno zdravilo za zlomljenost. Napravijo nas neranljive, ohranijo rane in vzamejo rahlost: lepoto trenutka."

Predavajo glasniki zavedanja Bogdan Rahten, Zvezdana Koželj in Alenka Jovanovski. 

To je 7. predavanje od 8 v sklopu Univerzalna moč zavedanja v sodelovanju z LIST - Litijski inkubator za skupnost in trajnost. Možna je tudi udeležba zgolj posameznega predavanja. Zaželena je točnost in spremljanje z živo sliko.

Zoom povezava: https://uni-lj-si.zoom.us/j/97972038747

Meeting ID: 979 7203 8747

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje