Članek
Misli = Besede = Dejanja
Objavljeno Sep 03, 2021


Usklajenost misli, besed in dejanj zveni skoraj kot znanstvena fantastika. 'Ne drzni si tega reči stricu, te bo grdo pogledal', 'Ah, saj je še otrok ...', 'Tega se ne govori naglas!', 'Kako si mi upa kaj takega reči, raje bi držal jezik za zobmi!', 'Če bi ji povedala po resnici, bi se najino prijateljstvo končalo', 'Ta pa res nima dlake na jeziku!'.

Že od malega se otroke (vsaj v večini) uči, da se ne sme povedati tistega, kar se misli. Otrok odraste in z njim odrašča tudi napetost zaradi notranjega neskladja. Koliko več energije je potrebno, da se ne ulovimo na laži, da se ne zapletemo v verigo lastnih scenarijev, da razmišljamo, kaj je družbeno sprejemljivo in potem prilagajamo svoje besede in dejanja? Ko prepoznamo in se zavemo protislovij, ki so posledica privzgojenega načina razmišljanja, se lahko prične naše osvobajanje iz njihovega primeža.

Tisti, ki 'nimajo dlake na jeziku' oziroma nimajo samocenzure, pa so lahko tarča obrekovanja, a tudi (tihega) odobravanja.

A vendarle ni vsaka misel primerna, da jo spravimo na svet, saj je lahko posledica naših preteklih izkušenj, izkrivljenih prepričanj, sodb, močnih čustev ... Zato je toliko bolj potrebno poskrbeti za čistost svojih misli. Če imamo čiste misli, potem nam jih res ni treba skrivati. Ko začnemo pospravljati svoje podstrešje (svoj um; svojo podzavest, v kateri se skrivajo raznovrstne pretekle izkušnje, ki oblikujejo naše misli; svoja čustva, ki jih ne znamo obvladovati), se prečiščujejo tudi naše misli. Ne bodo več pod vplivom prikrite ali odkrite jeze, zamere, občutkov krivde, ljubosumja, izkušenj s preteklimi partnerji ali svojimi starši ... Zato jih lahko sproščeno izrazimo takrat, ko je to potrebno. Posledično tudi delujemo v skladu s tem, kar govorimo in mislimo. Življenje postane precej bolj mirno, sproščeno, enostavno in smiselno. Če so naše misli čiste, lahko brezpogojno stojimo za njimi in predvsem nismo v konfliktu s samim seboj!

In kaj če nas nekateri ljudje začnejo 'napadati', zavračati ali nas celo izločijo iz svojega kroga? Želimo v svoji bližini imeti ljudi, ki podpirajo neresnico, manipulacijo in ki ne cenijo našega mnenja? Odgovor je v nas.

Ko se spremenimo, nekateri ljudje izpadejo iz našega življenja, da naredijo prostor tistim, s katerimi smo si v obojestransko podporo in rast.

Marjetka Mihelčič

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne naravne resnice je povsem nevtralna  ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo. V njih je zapisano najmočnejše zavedanje. Največ posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja

Več informacij: ucbeniki.za.tretje.tisocletje@gmail.com, 041 435 785 (Bogdan), FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek in Modrosti univerzalne naravne resnice