Članek
Modrosti srca
Objavljeno Sep 25, 2021

Vse je v nas, v našem srcu, v našem jedru, v naši modrosti, v dvigovanju zavedanja in razumevanja.

Vse se vrti okoli tega, našega bistva in delovanja, v srcu kot tudi iz srca. To je pomemben, celo najpomembnejši vidik našega poslanstva in delovanja. To je zelo pomemben delež našega dvigovanja zavedanja in razumevanja, naše poti naprej ter navzgor.

To je stalno delo na sebi, za sebe, v sebi. To je vsekakor največji projekt človeštva – njegovo osvobajanje in premagovanje, sebe ter vseh na Zemlji. To je veličasten projekt, ki ruši vse spone sistemov preteklosti in ujetosti v um posameznika ter celega človeštva.

To je neskončna, veličastna pot, ki nam omogoča, da stalno napredujemo, se razvijamo, rastemo in delujemo vedno bolje. To je nesluten napredek v smeri dobrega, prav-ega, res-ničnega, v smeri osvobajanja in premagovanja sebe, v miru, svobodi ter neodvisnosti, v neslutenem razvoju sebe in vseh.

To pomeni delovanje za sebe in v sebi, v svojem srcu, stalno, večno. To je pot posameznika in celotnega človeštva. To je pot, ki neskončno osvobaja posameznika, mu da moč, da se premaguje, še posebno spon svojega uma, ki ga je uničeval, zastrupljal, spodbujal da dela ne-um-nosti, da deluje v temi, v nezavedanju.

To delovanje je odrešitev za posameznika in za človeštvo, je njegova pot v zavedanje ter razumevanje, vase, v svoje srce in dušo. To je pot neskončne sreče, zadovoljstva, brezpogojne ljubezni, iskrenosti, hvaležnosti, darovanja, deljenja, sejanja, predanosti, zaupanja vase in v vse, je pot neskončnega zavedanja ter razumevanja, ki tlakujeta pot miru, svobodi in neodvisnosti posameznika ter človeštva.

To je pot samo naprej, v osvoboditev človeštva od uma, od vsega negativnega, kar nam je storil on, kar nam je naložil na dušo, onesposobil srce, da ne deluje optimalno, da ne deluje ravnodušno, v ljubezni, v vseh mogočih pozitivnih emocijah, ki so del nas.

Tako pa jih je onesnažil, zastrupil um, da ne moremo delovati v srcu, le v umu in zastrupljeni z vsemi njegovimi negativnostmi nezavedanja: sovraštva, jeze, krivde, zamere, sojenja, samoumevnosti, nespoštovanja, nehvaležnosti, neiskrenosti, navad, prepričanj, pričakovanj ter strahu.

To so emocije našega uničevanja, zlorabe s strani uma, poniževanja in tlačenja. Le tako nas lahko podreja, z nami manipulira, se naslaja nad našo bedo in neznansko upravlja z nami. Tako smo njegov suženj, mu brezglavo sledimo in mu nasedamo vsak trenutek.

Tako si mažemo naše frekvence, s katerimi smo usklajeni z višjo inteligenco, nam zastira s filtri in zavesami uma našo dušo ter srce, da ne moremo delovati v njem, čeprav mislimo, da tako stalno delujemo. To nas stalno prepričuje naš največji sovražnik, naš mučitelj in uničevalec. Je stalno na delu, na preži, da se uničujemo, da delujemo proti sebi, da se zastrupljamo z negativnimi čustvi, emocijami, ki nas stalno mažejo, slepijo, da smo v srcu, nas blokirajo, da delujemo v krču, stresu, da si ustvarjamo blokade v telesu in da zbolevamo vedno, bolj ter bolj.

Iz tega vrtinca negativnosti se ne znamo izviti, ne znamo delovati drugače, še posebno ne v zavedanju in razumevanju, na edini poti, ki nas osvobaja, rešuje okovov uma ter njegovih posledic, ki znajo biti usodne za nas. Te posledice so lahko hude, neozdravljive bolezni, celo smrt.

Moramo si pomagati iz tega začaranega kroga delovanja uma, iz njegovega pekla negativnosti, žalitev, zastrupljanja in bede. Vse je na nas, da si pomagamo: najbolj učinkovita, univerzalna pomoč je v zavedanju, v premagovanju in osvobajanju sebe, svojega lastnega uma, kar nam omogoča stalno delovanje v srcu ter iz srca.

To pot vase si moramo znova očistiti, osvoboditi, odblokirati, nadzorovati um, stalno, trajno. To delovanje nam še posebej omogočajo orodja zavedanja, ki nas osvobajajo blokad uma, jih razbijajo, odstranjujejo, s tem nas tudi osvobajajo vzrokov zanje in jih tudi prepoznajo, kar je za nas najpomembnejše.

To je pot vase, v svoje srce in po drugi strani pot odstranjevanja vsega čustvenega balasta, smeti, ki nam jih je naložil um, da nas uničuje ter podreja. To delovanje očiščevanja sebe, vseh čustvenih negativnosti, emocij in njegovih fizičnih posledic, je bistvo zavedanja ter razumevanja, poti do sebe in vase, v naše optimalno fizično ter psihično stanje in delovanje.

To je neskončna pot delovanja na sebi in v sebi, kot tudi za sebe, pot vase ter v svoje srce. To pot moramo očistiti, izpuliti iz sebe vse nesnage, navlako, smeti, zalege uma, ki nas je uničeval od rojstva z neustrezno vzgojo, naučenostjo, v prepričanju, v delovanju v sistemih – skritih, javnih, nam nerazumljivo prijaznih, a v bistvu nevidno, neskončno uničujočih za nas.

To delovanje uma je potrebno presekati v kali, ob izviru, odstraniti obstoječo, nam trajno naloženo nesnago in potem tudi stalno paziti nanj, da nam znova ne naloži nevidnih čustvenih strupov ter negativnosti: po drugi strani pa se nam lahko že odrezane čustvene blokade, nesnaga, pasti, znova pojavijo, a v milejši obliki.

Naše delo je, da stalno pazimo na um, da nam jih znova ne naloži: bodimo stalno v poziciji, da ga prepoznavamo v njegovih skrivnih oblikah in preoblekah, delovanju. On nas stalno preizkuša, čaka naše občutljive točke, na trenutek nezavedanja in že udari, brezkompromisno, uničujoče. Naše delo je, da stalno pazimo na njegovo delovanje, ga prepoznavamo in ukrepamo. Naše delo je, da smo stalno v zavedanju in razumevanju, da ga dvigujemo, da osvobajamo ter premagujemo sebe, samo  sebe!

To je neskončno, neprecenljivo delo na sebi in za sebe, z njim se osvobodimo vseh negativnih navlak uma in si tlakujemo pot v mir, svobodo, neodvisnost svoje duše ter srca. Zaslužita si to pot, pot osvobajanja in premagovanja sebe, pot neskončnega, pozitivnega delovanja, čustvovanja, mišljenja, govorjenja – skratka življenja v enosti, neskončni preprostosti. To je pot samo in edino vase, v svoje srce, dušo, v svoje jedro modrosti: očistimo to pot zaraščenosti od plevela uma, ki nas duši, zastruplja, slepi, nas gluši in ustvarja iz nas neme, nemočne sužnje.

To delovanje uma lahko preprečimo samo z zavedanjem in razumevanjem, s stalnim delovanjem v srcu ter zanj. To je delovanje neskončne sreče, zadovoljstva, radosti, dobrosrčnosti, blagobesednosti, hvaležnosti, iskrenosti, ljubezni, predanosti, zaupanja, skratka poglavitnih stebrov zavedanja in razumevanja.

Ta pozitivna čustva nam omogočajo, da smo stalno v srcu, sedaj pa mi na preži za umom, da smo vedno korak pred njem, v pričakovanju njegovega nizkega udarca. Zavedanje in razumevanje nam omogočata nesluten razvoj sebe – vase, v svoje srce, v edini kraj, ki je vreden naše poti, vse energije, ki jo zanjo potrošimo, vsega časa, ki ga zanjo porabimo. Naša pot je neskončna, brezpogojna, iskrena, hvaležna, predana, je zaupljiva ljubezen, do sebe in drugih. Naša pot je neskončna ljubezen, brezpogojna do sebe in vseh, vsega človeštva.

Naša pot je pot samo do srca, ki je lahko dolga, ovinkasta, ali pa kratka, hitra, kmalu dosegljiva, od česa pa je odvisno samo od nas samih, naše zavzetosti, iskrenosti, hvaležnosti, zaupanja in predanosti. Vsa ta pozitivna čustva zavedanja in razumevanja nam tlakujejo našo pot naprej, samo naprej v dvigovanju zavedanja ter razumevanja, vase, v svoje srce.

To je neskončna pot, pot vase, v svoje srce, pot zaupanja, predanosti, hvaležnosti, iskrenosti, kar nam omogoča delovanje v čistini, v čistih frekvencah, brez zaves in filtrov uma, ki nas slepijo, onemogočajo naše jasno, čisto, nemoteno delovanje samo ter v srcu, v našem resničnem in edinem jazu, našem centru modrosti, uspeha, napredovanja.

To je edina vredna pot, pot zavedanja in razumevanja, pot vase, v svoje srce. Ta pot nas usmerja, stalno, neskončno, večno le v svoje srce, očiščeno blokad in nesnag uma, njegovega podrejanja ter zastrupljanja. To je pot neprecenljive vrednosti, zaupanja vase, iskrenosti, hvaležnosti, zaupanja in predanosti.

To je pot brez cilja, cilj je že znana pot, brez pogojevanja komurkoli, še posebno višji inteligenci. Predajmo se ji, zaupajmo vanjo in vase ter dogodilo se bo, kar se mora, kar nam je na poti. Ne pričakujmo in ne pogojujmo ničesar, le predajmo se, iskreno, z zaupanjem, hvaležnostjo ter ljubeznijo: dobili bomo, kar nam pripada in ne tisto, kar si želimo ali hočemo. Dobili bomo vse blagoslove tega sveta, še posebno mir, svobodo, neodvisnost, kar nam je dopovedoval nekdanji predsednik.

Bodimo pot, pot v srce, v zavedanje in razumevanje vsega, vseh ter vsega človeštva. Bodimo srce, ljubeče, neobremenjeno, brezpogojno, ravnodušno srce, ki nas vodi, samo tja kamor smo namenjeni, stalno, trajno, neskončno – samo vanj in nikamor drugam. To je vsa res-nica, prav-ica, dobro-ta zavedanja in razumevanja, samo pot v svoje srce ter delovanje iz njega.

To je neskončna pot, ki zdravi, osvobaja, nas rešuje pred negativnimi učinki uma, nas razstruplja vsega naučenega, lažnega, neiskrenega, neskončno umazanega in zastrupljenega. Le na tej poti lahko odstranimo vse te negativnosti, se jih osvobodimo, premagamo. Ta pot je večna, neskončna, posejana s cvetovi večnosti in blagoslovov višje inteligence, če - kot tudi ko - ji neskončno zaupamo in se ji predamo z iskrenostjo, hvaležnostjo ter brezpogojno ljubeznijo do sebe, vsega, vsega človeštva.

To je pot ljubezni, razumevanja in zavedanja, pot srca ter v srce. Bodimo ta pot, pojdimo na njo, takoj, za vedno, bodimo srce: slavimo ga stalno, trajno, neskončno, večno, slavimo zavedanje in razumevanje, slavimo življenje v srcu. Slavimo ga, pazimo nanj ljubeče, iskreno, predano, z zaupanjem vase in v vse druge.

Pojdimo vanj, predajmo se in zgodilo se bo, kar se mora, prejeli bomo vse blagoslove, ki nam pripadajo. Zaupajmo sebi in višji inteligenci, predajmo se ter dogodilo se bo, kar se mora, kar nam je bilo namenjeno, kar je naše poslanstvo - kar nam je bilo pri rojstvu določeno, pa nam je um zameglil, potlačil. To je pot vase, v svoje srce in dušo.

To je samo pot zavedanja in razumevanja, pot vase, v delovanje v sebi, v svojem srcu. To je edina, edinstvena pot, ki nas osvobaja, zdravi, očiščuje, prečiščuje, je pot neskončne, brezpogojne ljubezni, hvaležnosti, iskrenosti, predanosti, zaupanja vase in v vse. To je edina, prava pot, pot zavedanja in razumevanja, pot vase, v svoje ljubeče srce, ki nas opogumlja na tej poti, vodi, usmerja, da ne skrenemo z nje, da delujemo samo v srcu ter zanj.

To je pot vanj, pot, ki je edina vredna truda, časa, pot predanosti, zaupanja, hvaležnosti, iskrenosti, skratka brezpogojne ljubezni. To je pot neslutene sreče, napredka, moči, zaupanja in vsega dobrega. To je pot neskončne sreče, zadovoljstva, iskrenosti, predanosti, zaupanja, hvaležnosti sebi ter vsem, pot neskončnega zavedanja in razumevanja, pot v srce ter vase.

To je pot napredka v vsem in za vse, pot veselja, radosti, dobrosrčnosti, blagobesednosti, zaupanja, predanosti.

Ne popuščajmo umu, bodimo samo in edino srce, naša moč, opora, napredek – na poti v svoje srce!

Hvala, Osho!  Hvala iz globine srca!

Po nareku višje inteligence zapisala Zvezdana Koželj, glasnica zavedanja

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo, največ pa posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja