Članek
Zgodba o žarnici
Objavljeno Oct 10, 2021

Predstavljajte si žarnico, lepo, svetlečo, ki razsvetljuje ves prostor. Pride mimo mušica in ugotovi, da bi ta svetleča površina bila krasen prostor za njeno potrebo. Kasneje prileti muha, ki je po zaslugi mušice imela javni WC že označen. In tako se sčasoma na žarnici ustavi vedno več raznih insektov, ki pikico za pikico prekrivajo žarnico. Ta oddaja vedno slabšo svetlobo, dokler ni že tako zamazana, da prostora ne zmore več osvetljevati. V sobo se naseli mrak.

Enkrat pa se nekdo odloči, da bo žarnico očistil. Briše izločke plast za plastjo. Zastarane pikice so še posebno trd oreh, a žarnica daje vedno več svetlobe. Na koncu površino še zlošči in prostor zasije v svojem prvotnem siju.

Tudi naše življenje lahko primerjamo z žarnico. Rodimo se čisti, polni svetlobe, ki jo širimo okrog sebe. Počasi pa to svetlobo (kar se včasih začne že v materinem trebuhu) začnejo ugašati 'kakci': ukalupljanje, prepovedi, grožnje, zatiranje ... Namesto da bi otrok šel po svoji poti in s tem tudi svetu prispeval to, zaradi česar se je rodil, se začne v strahu, občutkih krivde ali jezi prilagajati drugim ali se jim upirati in zaradi tega izgublja odvečno energijo. Tudi sočutje se pogosto zlorablja - to vsekakor ne pomeni, da lahko vsi kakajo na nas ... Ni nam treba prevzemati tujih drekcev.

Ko se ta otrok oziroma odrasel zave sebe in se odloči za korenito spremembo, se začne čistiti, odstranjevati vso navlako, ki si jo je (zavedno ali nezavedno) dovolil naložiti. Korak za korakom postaja bolj svoboden, sproščen, pristno hvaležen in sočuten - dokler ne začne v popolnosti svetiti v svoji originalni različici.

Marjetka Mihelčič

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne naravne resnice je povsem nevtralna  ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo. V njih je zapisano najmočnejše zavedanje. Največ posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja

Več informacij: ucbeniki.za.tretje.tisocletje@gmail.com, 041 435 785 (Bogdan), FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek in Modrosti univerzalne naravne resnice