Članek
Životarjenje v umu
Objavljeno Oct 18, 2021

Um je stalno na delu, nas maltretira, sodi, muči, da smo stalno v krču, stresu, da ne moremo delovati optimalno, tudi presnavljati hrane, ker lahko privede do neprijetnih, nezaželenih posledic in stanj. Ta stres nas onemogoča, da delujemo s srcem, saj ga blokira in sproža nastanek težav na fizični ravni, tudi srčnih težav ter kasneje bolezni. Stres je beseda za vse blokade, ki nas bremenijo, blokirajo, da delujemo v krču, nesproščeno, nesvobodno, v bolečini telesa in duše. Stres nas trese, stiska, da nismo sproščeni, umirjeni, brez misli in brez vseh nevidnih začimb uma, ki nas stalno kuha ter spreminja v boleče, nezdravo bitje, ki ima vedno več zdravstvenih težav in bolezni.

To je življenje nevredno življenja, životarjenje v bedi! To je življenje v strahu, negotovosti, pričakovanju, slikanju neresničnih projekcij, fantazij uma. To je življenje brez srca, samo v umu, ki nas pogublja, muči, onesposoblja res-ničnega, prav-ega, dobrega življenja.

Samo odločitev za delo na sebi, za spremembe v sebi, nas lahko odreže, reši teh težav in problemov, ki smo jih pridelali samo sami, drugi niso ničesar krivi.

Ta pot nas osrečuje, osvobaja, nas premaguje, nas vodi v edino pravo smer, v srce in dušo. Pomaga nam, da najdemo pravega sebe, svoj srčni jaz, svoje zatočišče, ki je edini kraj res-nične, dobre, prave sreče in zadovoljstva. To je kraj zavedanja in razumevanja, kraj neskončne, brezpogojne ljubezni, iskrenosti, predanosti ter zaupanja.

Iz: Priročnik za praktično uporabo zavedanja – 1 (v pripravi); po poglavju: Životarjenje v umu; po nareku višje inteligence zapisala glasnica zavedanja Zvezdana Koželj

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo, največ pa posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja.