Članek
Želje
Objavljeno Oct 20, 2021

S tem, ko ima človek v zavesti različne želje, potem mu um nenehno nagaja. Ves čas samo čaka in pričakuje ter deluje vedno v smislu prihodnosti in pričakovanja. Takrat naš um vedno nekaj premleva in ne dopusti, da bi vključili zavedanje. V tem primeru govorimo o naši površinski želji, katero potencira naš um.

Ko pa govorimo o podzavestni želji, ki smo jo sprožili z nekakšno neprisiljeno vizualizacijo in jo nato samo pustimo in prepustimo, pa se ta želja ob naši dokončni zrelosti realizira.

Iz knjige: Osvobajanje človeštva (v pripravi); po poglavju: Želje

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo, največ pa posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja.