Članek
Samoobvladovanje
Objavljeno Nov 03, 2021

Samoobvladovanje pomeni biti v totalnem ravnovesju samega s sabo, z vsem kar je trenutno okoli nas. Tudi, ko pridejo manj prijetni preizkusi za naše življenje, je bistvo vsega - ostati samoobvladan.

Za kaj takega se je potrebno spremeniti. Ko se ljudi vpraša, ali bi radi imeli spremembe, vsi pravijo, da bi jih imeli! Vendar, ko jih vprašaš ali bi se spremenili, nastane velika tišina, kajti nihče noče tega storiti pri sebi.

Le redki so se pripravljeni soočiti sami s sabo. Kajti vsi samo pričakujejo, da se bodo spremenili vsi drugi, ne pa oni sami. Zato skušajte razumeti, da se spremembe na tem svetu začnejo pri vas, posameznikih in šele potem lahko govorimo o vsem ostalem.

Pri samoobvladovanju so največji problem naše emocije, katere potencira naš ego, ki vedno znova menjuje svoje preobleke, s katerimi nas bega in seveda odpelje v dramo ali v evforijo!

Zato za naš ego - um ne moremo nikoli vedeti ali predvideti, od kod bo priletel, iz katerega kota in seveda smeri.

Najboljša in najmočnejša obramba zoper njega, je samo ZAVEDANJE - POT DO SEBE!

Iz: Razsvetljenje človeštva (v pripravi); po poglavju: Samoobvladovanje

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo, največ pa posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja.