Članek
Nezavedanje uma
Objavljeno Nov 14, 2021

Vzgoja je največji problem človeštva, kajti vzgoja deluje tako, kakor nam narekuje um: nas podreja, tlači, zaničuje, usmerja, ponižuje, daje nam občutek ničvrednosti, nezmožnosti samostojnega delovanja.

Ponuja nam rešitev, da nam bodo drugi pomagali, nas usmerjali, ponujali različne bonbončke, s katerimi si bomo kupili, zaslužili njihovo pozornost, pohvalo, sprejemanje, nenazadnje tudi ljubezen.

Ljudje smo čudna bitja: delujemo na pogon, vodenje uma, ki je del nas, ni izven nas! Um nas tlači, zastruplja, ubija, a mi mislimo, da je naš prijatelj, dobrotnik, da je srce – kar nas tudi vztrajno prepričuje!

V nezavedanju tega ne vidimo, ne opazimo, živimo zadovoljni v prepričanju, da smo v najlepšem redu, v zadovoljstvu, sreči, zdravju. Um pa nam vsakodnevno nalaga na naša pleča in dušo nove ter nove smeti čustev, misli, dogodkov, dejanj.

Naša edina rešitev je zavedanje, ki je osvoboditev duše in telesa od delovanja uma, v premagovanju sebe od njega, v našem očiščenju vseh negativnosti, ki smo jih sprejeli nase ter vase v preteklosti, kar nam šele omogoča pot do sebe, vase, v svoje srce.

Iz: Priročnik za praktično razumevanje zavedanja (v pripravi); po poglavju: Nezavedanje uma; po nareku višje inteligence zapisala glasnica zavedanja Zvezdana Koželj

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo, največ pa posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja.