Članek
Od lažnega ponosa k (samo)spoštovanju iz srca
Objavljeno Dec 01, 2021

"Ponos uvaja v odnos hierarhično lestvico, zaradi katere ponižani želi postati nadzorujoči oblastnik, da bi se nekako dvignil iz izkušnje ponižanja.

Samospoštovanje je mirna in tiha gesta, ki ne igra igre hierarhij in podrejanja, tudi ne pogojevanja, ampak napravi tako, da so vsi v čistini - in nepoškodovani.

Kadar samospoštovanja, ki je obenem tudi spoštovanje drugih (v smislu, da jim ni treba igrati igre nadrejanja in podrejanja, torej igre moči) v nekem okolju ni mogoče udejanjati, je gesta samospoštovanja zapustiti igro in/ali okolje."

Vabljeni na spletno predavanje preko platforme Zoom, ki bo v SOBOTO, 4. 12. 2021 ob 18:00. Prijave pošljite na e-naslov: ucbeniki.za.tretje.tisocletje@gmail.com, s katerega vam bomo posredovali povezavo.

S tem sodelujete v naši aktivnosti in vas bomo, če že niste, dodali na tedenski seznam e-obveščanja, s katerega se lahko kadarkoli odjavite. Povezava bo veljala 40 minut in jo bo treba po izteku za nadaljevanje ponovno klikniti. Dodatne informacije: 041 435 785 (Bogdan).

Predavata glasnika zavedanja Bogdan Rahten in Alenka Jovanovski

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne naravne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo, največ pa posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja.