Članek
Misli, ki se jih bojimo misliti
Objavljeno Jan 06, 2022
Kdaj sebe zares spoznamo? Ko se zavemo vsakega drobca misli, ki pripotuje v naš 'svet'. Še posebno tistega, ki ga že v kali zatremo, da se sploh ne more razviti v konkretno misel. Ker se ne spodobi. Ker ni prav. Ker to pa že niso moje misli, haloooo .... O ja …  Lahko se torej zgodi, da se nekatere misli prav bojimo misliti. Ker bi povedale preveč o naši podzavesti. O tisti shrambi, ki jo marsikdo želi imeti trikrat zaklenjeno. Jo prekriti z lepo fasado, narisati dva srčka ter nanjo speljati kakšno lepo vzpenjalko. Kaj je naloženo v tej shrambi, pa niti ni važno.
 
A vendar njena vsebina še kako vpliva na naše življenje. Nobeno pozitivno razmišljanje, nobene afirmacije ne bodo delovale, če bomo imeli v tej shrambi saboterja, ki bo vse te ustvarjene pozitivne misli miniral.
 
Tudi besede in dejanja, ki ne sledijo mislim, so lahko zgolj fasada, znotraj katere je shramba neželene vsebine. In tako mečemo sebi in drugim pesek v oči.
 
In dobra novica pri vsem tem (vedno je namreč tudi dobra novica)? Ko si dovolimo sprejeti, da smo tekom let v shrambo natlačili (in poskusili pozabiti) veliko neprijetnih spominov, izkušenj, travm …, ki vplivajo na naš pogled nase in na svet okoli nas ter posledično tudi na naše misli, je to konec koncev precej osvobajajoča novica, saj nakazuje začetek rešitve. Zatorej začnimo oprezovati za kakršnokoli mislijo, ki se prikrade v naš um. Poskusimo ugotoviti vzroke in jih razreševati. Če ne zmoremo sami, si dovolimo iskreno, brezpogojno in nemanipulativno pomoč na tej poti – poti dvigovanja zavedanja in lastne svobode.
 
Marjetka Mihelčič
 
*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.
 

Zavedanje po poti univerzalne naravne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo. V njih je zapisano najmočnejše zavedanje. Največ posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z rojenimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja.

 

Več informacij: ucbeniki.za.tretje.tisocletje@gmail.com, 041 435 785 (Bogdan), FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek in Modrosti univerzalne naravne resnice