Članek
Eurosong in ne-zdravo telo
Objavljeno May 16, 2022

Na Pesmi Evrovizije 2022 je nekaj več pozornosti pritegnila pevka z vzdevkom Konstrakta, ki si je na odru ob izvedbi pesmi »V zdravem telesu« umivala roke.

Gre za osnovni higienski ukrep, ki je širše koristen, je pa npr. zanimivo, kako pogosto znajo umivalniki na moških straniščih ostati neuporabljeni. V nadaljevanju bom razčlenil nekaj poudarkov besedila.

Pevka na začetku opozarja, da se znajo težave z zdravjem odražati na laseh ali obrazu in nadaljuje, da umetnica mora biti zdrava. Okoli tega se vrti jedro pesmi. Biti zdrava poudari z biti-biti-biti, kar naveže tudi na bitje srca, kar se v slovenščini sliši še toliko bolje.

Kako torej biti zdrav? Kako torej biti? Če nismo zdravi, težko smo. Na tem mestu v igro vstopi zavedanje. Bolečina in/ali bolezen se ne zgodi kar tako. Za to so vzroki in zato je treba k ozdravitvi pristopiti aktivno, z zavedanjem. Sistem je ljudi sicer naučil drugače, da iščejo samo zunanje vzroke, a to na daljši rok ne učinkuje. Treba je raziskati lastne korenine vzrokov in na ta način sprostiti blokade in se neskončno razbremeniti nevidnih bremen, ki pa se jih - neskončno podcenjuje.

Zanimivo je, da pesem v zadnjem delu kaže na poglaviten problem: »slabe misli v zdravem telesu, žalostna duša v zdravem telesu, obupan um v zdravem telesu, prestrašen um v zdravem telesu«.  

Vse to se dejansko dogaja. Pandemično. In nenaključno. Kot nekakšno rešitev ljudje telo še nekako priženejo v določeno stanje delovanja, znotraj posameznika pa se, veliko bolj skrito, dogaja drama, skratka nekaj, kar bremeni dušo in slej kot prej se to odrazi tudi na telesu.

V telo usmerjena družba se hkrati boji in zaveda nevarnosti bolezni, a kot nakazuje pesem sama niti ne ve, kako bi nekaj spremenila in vse skupaj spet prepušča zunanjim faktorjem. Prav na koncu pevka izreče »In kaj bomo zdaj?« Kot sem bil nedavno poučen, umetnost običajno zgolj odpira vprašanja … To naj bi bil korak naprej.

Potrebno je zares stopiti korak naprej, v bistvu k sebi, in se to tudi iskreno vprašati ter seveda začeti delovati pošteno do sebe, na temelju univerzalnih naravnih vrednot. Edinole na ta način edinole preidemo v fazo, da si na vprašanja tudi odgovorimo in nekaj spremenimo – v svoje dobro. To je univerzalni pristop. Prinaša pa bistveno več: notranjo pomirjenost, pozitiven »stranski učinek« pa se odraža tudi na telesni ravni. Preizkušeno.

>>Po nareku višje inteligence zapisal Bogdan Rahten, glasnik zavedanja in predavatelj univerzalne naravne resnice in pravice

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne naravne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo. V njih je zapisano najmočnejše zavedanje. Največ posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja

Več informacij: ucbeniki.za.tretje.tisocletje@gmail.com, 041 435 785 (Bogdan), FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek in Modrosti univerzalne naravne resnice