Članek
Naše telo je najlepše glasbilo na svetu
Objavljeno Feb 02, 2015

Spoštovani, dovolite mi, da na enostaven način opišem nekaj definicij v zvezi z zvokom in glasom.

Mene kot informatika in umetnika - pevca tenorista, zanimajo konkretni rezultati, kako z informacijo človeškega glasu...pozitivno vplivamo na človeško telo ali telo živali. Rezultati so zelo dobri, včasih pa tako odlični...da presenetijo mene in tiste, s katerimi sodelujemo.

Vsaka stvar v vesolju ima svojo energijo...valovi...vibrira...in deluje na svoji valovni dolžini.

Človeško telo je zame najlepše glasbilo na svetu.
Glasbilo kot je violina, kitara, klavir...mora biti uglašeno, da dobimo kar se da lep zvok pri igranju.
Če strune niso uglašene, dobimo nepravilen ali pa celo moteč zvok...poslušalci na koncertu pa ne uživajo...včasih celo trpijo.
Zelo podobno je pri človeškem telesu. Za pravilno delovanje...in igranje melodije našega življenja...mora biti uglašeno. Včasih nam čustva...strah...jeza...skrb...žalost...zavist...lahko popolnoma razglasijo naše delovanje telesa. Zato ga moramo za uspešno delovanje večkrat uglasiti.

Človeški glas je zame najpomembnejše orodje za pomoč pri uglaševanju lastnega telesa.

Človeško telo deluje na različnih delih telesa...z različnimi vibracijskimi oz. nihajnimi vrednosti. S tem dobimo možnost, da sami odpravljamo težave...in uglašujemo naše telo na naraven...prijazen...in ustrezen način...brez škodljivih stranskih učinkov.

Zvok je energija, ki nastane, ko se stvari gibajo sem in tja po prostoru...Nekateri govorijo o gibanju atomov in molekul teles, ki se gibajo sem in tja v vesolju...univerzumu ali stvarstvu...kot Vam je bližje ali lažje za razumevanje.

Zvok kot valovanje lahko potuje po katerikoli snovi (zraku, lesu, vodi, kovini…)

Valovno dolžino merimo s številom nihajev v sekundi (1nihaj/sek= 1 Hz). To je frekvenca nihanja, merjena v hercih (Hz). Poimenovana je po nemškem fiziku Heinrichu Hertzu.

Zemlja ima frekvenco okoli 8 Hz (povprečna frekvenca je 7,82 Hz, nemški fizik W.O.Schumann)

Človeško uho sliši od 20 Hz do 20.000 Hz (z leti sposobnost zaznavanja nizkih in visokih tonov pada). Nekateri slišijo tudi nižje od 20 Hz.


"Če želite, da bi našli skrivnost vesolja, mislite v smislu energije, frekvence in vibracije".

 Nikola Tesla