Ali poznate notranjega sovražnika, s katerim bijete boj sleherni dan?

Objavil/a Valentin Rozman, dne 2015-04-27 ob 17:03:18

Dan 289: Dan upora proti okupatorju - YouTube

Ko praznujemo 27. april kot Dan boja proti okupatorju oziroma Dan osvobodilne fronte ali skrajšano Dan OF, le malo ljudi razume, zakaj divjajo vojne v človeš...

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
1
Vili Kovačič
1
Apr 27, 2015

KRŠČANSKI SOCIALISTI PROTI LAŽNEMU PRIKAZOVANJU O F.

PROTIFAŠIZEM je bil narodov odpor in boj za njegov obstoj. Čeprav je bil – predvsem na Primorskem zelo pluralističen, so ga komunisti posvojili in monopolizirali z namen prevzema oblasti, narod pa je bil globoko v drugem planu, ostale odpornike so likvidirali ali onemogočili. Zato danes ni dan upora, ampak je dan KOMUNISTIČNE KAPITULACIJE pred nacifašizmom in SOVJETI. O tem je ohranjeno mnogo dokumentov – eden od njih je dokument o PIF in Bajtovo pričevanje o tem v knjigi

http://www.casnik.si/index.php/o-vzponu-komunizma-na-slovenskem/.

Knjiga je vredna branja, marsikaj že vemo, še več pa ne vemo. Na karto nevednosti igrajo (Stanovnik,Turnšek Osolnik) pa tudi drugi prej citirani – Spomenka in Lukšič. Ne smemo pristati na teze:
a) zgodovino pišejo zmagovalci,
b) z zgodovino naj se ukvarjajo zgodovinarji in
c) revizija zgodovine ni dovoljena.

Proti temu postavljamo:

a) zgodovino pišejo resnica in fakti
b) zgodovina mora biti posredovana ljudem, da pride v narodov spomin, sicer se iz napak ne bomo nič naučili
d) zgodovina mora žo po definiciji biti stalna revizija, v luči novih odkritij in novih spoznanj

PODPIRAM TO IZJAVO KRŠČANSKIH SOCIALISTOV, kajti oni so na lastni koži začutili težo komunističnega izobčenja. Izjava je potrebna kot SAHARA DEŽJA ! Ker temelji na DEJSTVIH. Edino kar bi popravil-dodal je to, da je bil pri komunistih prioriteta najprej UBOJ političnih konkurentov, šele nato upor proti okupatorju. Pomemben je vrstni red, torej tudi časovno gledanje na dogodke. VOS je bil ustanovljen 15 avgusta 1941, prisega Stalinu pa je bila 22 decembra 1941 – torej 3 leta prej kot prisega Hitlerju.

TIGR se je tudi fizično upiral FAŠIZMU 13 let pred komunisti, od leta 1928. Svečeniki Svetega Pavla pa so se uprli italjanščini v cerkvah še mnogo prej in so na Primorskem vzdrževali duhovni odpor in upor. Oboje TIGR in Svečeniki svetega Pavla so primorski živelj ohranili pri življenju za naslednje generacije. Če njih ne bi bilo, bi bila priključitev Primorske 1947 prazno dejanje, priklop duhovno izpraznjenega ozemlja k domovini.

Prva žrtev antifašizma pa je škof Anton Mahnič, ki je za posledicami konfinacije v Italijo umrl na Krku.

Citat iz Wikipedije
“Na Krku se je pokazal kot odličen branilec hrvaškega naroda na otoku proti italijanski okupaciji in bil zato preganjan. Pro italijansko usmerjeni so ga tožili celo v Vatikanu, sam pa je po koncu prve svetovne vojne večkrat javno protestiral proti italijanskim oblastem. Zato so ga za leto dni konfinirali v Italiji v Frascatiju pri Rimu, od koder se je vrnil bolan in je v Zagrebu umrl.”

Danes pa ga Spomenka Hribar izkrivljeno predstavlja kot krivca za komunistične medvojne in povojne poboje. Naj razume kdor more !!! To samo kaže na sprevržen odnos do resnice. In hkrati dr. Igor Lukšič poniževalno govori o TIGR-ovcih kot “nekih” nepomembnih teroristih.

V medije pa ne morejo prodreti ljudje ki so ugotovili obremenilna dejstva. za levico. Tudi zato je stanje duha slabo in narod ZMEDEN.
#1
Valentin Rozman
Valentin Rozman
Objavil/a 2015-04-27 17:03:18 (Apr 27, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2022
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj