Dan 130: Načrtovanje prihodnosti

Objavil/a Valentin Rozman, dne 2014-01-11 ob 14:53:49

No takole, danes sem počistil še z vsemi elektronskimi dokumenti in e-pošto, tako da se bom lahko popolnoma osredotočil na načrtovanje svoje prihodnosti. Možnosti je več, veliko pa je odvisno tudi od informacij, ki jih bom čez nekaj dni dobil od svetovalke na Zavodu za delo. Med tem sem že raziskal njihovo spletno stran ter izkoristil izvrstno spletno aplikacijo za profiliranje oseb. Čestitam jim za odličen interaktiven vmesnik, preko katerega s klikanjem na odgovore vprašanj ugotoviš, kakšni poklici so najbolj primerni glede na tvojo želje, znanje in talente. No, meni je pokazalo, da mi najbolj ustreza delo tajnika, rejnika in akviziterja. Seveda pa lahko svoje znanje ter sposobnosti tudi še nadgradim.

Vsekakor mi je prioriteta, da bi se integriral na čim bolj vpivna mesta v tem sistemu, da bi lahko čim bolj učinkovito izboljšal razmere na svetu. Trenutno imam uradno dokončano le srednjo strojno tehnično šolo, čeprav se že 20 let samostojno intenzivno izobražujem glede vsega, kar me zanima in kar sem potreboval za uspešno podjetniško poslovanje. Ampak žal je tako, da te v našem sistemu popolnoma drugače obravnavajo, če imaš višjo stopnjo izobrazbe. In če se hočem zavihteti na vodilne položaje, to pomeni iti nazaj v šolo. Najbolj me mika ekonomska, poslovna ali pedagoška izobrazba. Glede na mojo trenutno prebivališče, imam fakultete zelo blizu, zato bi z lahkoto opravljal študij. Le razmisliti moram, kako peljati naprej ostale posle, ki sem jih doslej zastavil, ker so izdelki zelo družbeno koristni. Rešitev je tudi v tem, da trženje izdelkov prevzame nekdo drug, jaz pa delujem v ozadju zgolj kot svetovalec.

Prednost visokošolske in višješolske izobražbe vidim tudi v tem, da postaneš pripadnik določene strokovne skupine, alumni kluba, preko katerega imaš dostop do številnih dodatnih izobraževanj, priložnosti ter osebnih stikov, kar ti lahko močno koristi pri usreničevanju načrtov. Slabost je le v tem, da je potrebno vložiti nekaj let časa, da se nadgradi stopnja izobrazbe. Pri svojih 40 letih se sprašujem, ali bi bilo modro nadaljevati s študijem, ali pa se raje osredotočiti na določene projekte. Ampak višja izobrazba bi dolgoročno lahko pomenila dostop do funkcij in položajev, ki bi jih sicer zelo težko dosegel. Vedno te vprašajo po tem, kakšno izobrazbo imaš in vsekakor se magister ali doktor pedagogike sliši veliko bolj privlačno, kot pa strojni tehnik.

Je pa zanimivo, da tukaj v Mariboru srečujem veliko ljudi, ki mi želijo pomagati, ki delajo v šolstvu, ali so pedagoško izobraženi, tako da se bo že iz tega naslova lahko marsikaj razvilo. Praktičnega znanja imam dovolj, da bi lahko naredil kakšno zanimivo predavanje, ki bi koristilo staršem in pedagoškim delavcem. Jutri imam tako predvidena že dva sestanka z zanimivimi osebami iz tega področja. Zelo sem vesel, da so ljudje na štajerskem veliko bolj odprti, kot v osrednjeslovenski regiji. Odkar sem prišel sem, se zavede odvijajo v pospešenem ritmu. V Ljubljani je kljub mojim velikim napreznjem vse mirovalo, sedaj pa mi prihajajo naproti ljudje in dogodki, ki so že res neverjetna naključja. Z veseljem pričakujem nov dan ter uresničevanja novih številnih potencialov.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Valentin Rozman
Valentin Rozman
Objavil/a 2014-01-11 14:53:49 (Jan 11, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
United Network News poročilo 12. junija 2021
UNN poročilo - 10. junij 2021
Federal Reserve nima več dovoljenja za delovanje
Ustanovitev podravske enote Društva BELIS
Life Force tedensko poročilo 2. maj 2021
Vsiljevanje nošenja maske na pošti
Dan 83: Prva stopnja učinkovitega pisanja
Dan 178: Vstajniška politika
Dan 177: Nazaj na blog za zdrav življenjski slog
Dan 176: Služb ni več, živelo podjetništvo
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
um
(6)
rast
(2)
LIG
(2)
dvom
(2)
EMS
(2)
skrb
(1)
sum
(1)
CV
(1)
avto
(1)
beda
(1)
smrt
(1)
Buda
(1)
delo
(1)
svet
(1)
rit
(1)
soba
(1)
FED
(1)
chat
(1)
rak
(1)
stol
(1)
UTD
(1)
obrt
(1)
obup
(1)
DIP
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2022
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj