Dan 131: Informacijska preobremenjenost

Objavil/a Valentin Rozman, dne 2014-01-11 ob 15:00:31

Kot je videti, bom moral precej spremeniti svoje vedenjske vzorcev oziroma svoje vsakodnevne navade. Spremembe umskozavestnega sistema so prinesle s seboj povečano občutljivost na miselne vzorce in hitreje sprožajo čustvene energije. Včeraj zvečer se mi je zgodilo že drugič v roku enega tedna, da sem doživel moj klasični napad vročine, vrtoglavice in bruhanja. Sedaj sem se že tako navadil na te reakcije, da imam posodo za bruhanje kar stalno poleg postelje. Včasih se mi kakšna reakcija pojavi tudi čez dan, toda običajno se kaplja čez rob prelije zvečer. To vsekakor ni prijetno doživljanje, čeprav nima kakšnih hujših dolgoročnih posledic in se mi stanje do jutra že povsem stabilizira.

Zvečer pride do prezasičenja zlasti zaradi gledanja filmov preko računalnika. Nekako mi zapaše, da po celodnevnem delu pred spanjem pogledam kakšen celovečerni film. Običajno je to kakšna znanstvena fantastika ali akcija. In ker je v filmih polno nekega premikanja, ekplozij in čustvenih dram, se mi podzavestno začne nabirati energija strahu, ki jo najprej začutim kot napetost v vrhnem delu glave. Sčasoma preraste v vse večjo vrtoglavico in slabost.

Ne gledam pa filme samo zvečer. Tudi čez dan pogledam enega ali dva, običajno med kosilom in malico. In filmi tudi niso edina vsebina, ki me čez dan razburi in šokira. Pogosto sem na FaceBooku, kjer zasledim raznovrstne grozote in strahote, ki se dogajajo po tem svetu. Od mučenja živali, do finančnih zlomov, jedrskih nasreč in naravnih katastrof. Nekateri svarijo, da bo celo človeštvo uničeno že v nekaj letih. Vse to me počne kar precej skrbeti in nabirati se mi začne energija strahu.

Ko zasledujem vse te informacije, se mi zdijo razmere na tem svetu izjemno kritične in seveda bi rad marsikaj storil, da jih preprečim oziroma izboljšam. Zato intenzivno delim vsebine, ki se mi zdijo najbolj pomembne, zlasti informacije glede rešitev za probleme. Te aktivnosti me potem že kar zasvojijo, saj je toku novih informacij nikakor in konca. Sprašujem se, kdaj se ustaviti, kajti žal od tega početja ni nobenega finančnega prihodka in zato si moram vzeti dovolj časa tudi za ustvarjanje denarja.

Precej me notranje vznemirjajo tudi dnevna srečanja z ljudmi v moji okolici. No jih veliko, s katerimi se je možno odkrito in globoko pogovarjati o čemer koli. Nekatere osebe živijo čisto v svojem svetu, nekatere so globoko travmatizirane ter hitro vzkipljive, zato se takšni dogodki zdijo kot hoja po minskem polju. Nikoli ne veš, kdaj boš naredil kakšen gib, izrekel kakšno besedo in mina bo burno eksplodirala. Zato moram hoditi naokoli zelo potiho in počasi, da pravočasno zaznam takšne nevarnosti.

Vsekakor pa glede kopičenja čustvenih energij čez dan lahko marsikaj spremenim. Zlasti bi lahko spremenil navade pred spanjem. Mnogokrat sem že poslušal, kako je čas pred spanjem in po zbujanju zelo pomemben, ker so takrat možgani v alfa stanju in nekako nekritično absorbirajo informacije. Gledanje nasilnih filmov pred spanjem torej nikakor ni najboljša uspavanka. Bolj je priporočljivo branje knjig, saj so veliko bolj prijazne za oči, nič se ne premika, nič ne poka, navsezadnje pa tudi ne gre za slike, temveč za črke, ki jih možgani skozi domišljijo pretvorijo v slike.

Zavezujem se, da pred spanjem berem knjige in si tako krepim tudi navado branja, saj so vodje bralci in če želim postati boljši vodja samega sebe, je branje knjig nujno potrebna aktivnosti.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Valentin Rozman
Valentin Rozman
Objavil/a 2014-01-11 15:00:31 (Jan 11, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
United Network News poročilo 12. junija 2021
UNN poročilo - 10. junij 2021
Federal Reserve nima več dovoljenja za delovanje
Ustanovitev podravske enote Društva BELIS
Life Force tedensko poročilo 2. maj 2021
Vsiljevanje nošenja maske na pošti
Dan 83: Prva stopnja učinkovitega pisanja
Dan 178: Vstajniška politika
Dan 177: Nazaj na blog za zdrav življenjski slog
Dan 176: Služb ni več, živelo podjetništvo
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
um
(6)
dvom
(2)
EMS
(2)
rast
(2)
LIG
(2)
soba
(1)
FED
(1)
stol
(1)
chat
(1)
rak
(1)
UTD
(1)
obrt
(1)
obup
(1)
DIP
(1)
skrb
(1)
CV
(1)
sum
(1)
avto
(1)
smrt
(1)
Buda
(1)
beda
(1)
svet
(1)
delo
(1)
rit
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Maj 2022
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj