Dan 142: Moja je boljša kot tvoja

Objavil/a Valentin Rozman, dne 2014-01-11 ob 15:30:07

Že vrsto let iščem najboljše poti za čim hitrejše in trajno izboljševanje razmer na tem svetu. Proučil sem mnogo zelo popularnih idej, bil član verskih in duhovnih skupin, bil vabljen na k raznim alternativnim in vzporednim projektom izgradnje novega ekonomskega sistema, vendar sem povsod videl pomanjkanje določenih temeljnih dejavnikov, ki so potrebni za uresničitev takšnih idej. Lahko bi tudi rekel, da ideje niso bile dovolj celovite, da niso dovolj natančno dojemale vseh vzrokov za trenutno stanje in zato se seveda tudi rešitve niso mogle pripraviti takšne, da se lahko praktično udejanile, pa tudi dolgoročno uspešno kljubovale zobu časa.

Eden izmed precej razširjenih idej je recimo Zeitgeist gibanje oziroma projekt Venera z idejo Trajnostne ekonomije, potem je na primer Paradism z idejo Geniokracije, pa razna sporočila ljubezni in sožitja, ki jih prinašajo Sai Baba, Ching Hai, Prem Rawat in še bi lahko našteval. Potem so tudi pri nas zelo ideološko napredne politične stranke, kot so TRS in najnovejša Solidarnost. Vse to so zelo zanimive ideje, ki težijo k izboljševanju razmer na svetu. Vprašanje je sedaj, katera je najboljša, katera najbolj izvedljiva, za kakšno naj se nekdo odloči?

Odločitev seveda prepuščam vsakemu posamezniku, vendar bi pri izbiri svetoval pozornost na določene stvari. Kot prvo bi preveril, katera rešitev obravnava življenje celostno, torej da zajema tako razumevanje tuzemeljskega življenja, kot tudi razumevanje obstoja pred rojstvom in po smrti. Potlej svetujem preverjanje, katera rešitev razume mehanizem delovanje uma, misli ter čustev ter njihov vpliv na odločitve človeka. Kajti pomembno je razumeti, kaj nas žene, po kakšnih programih delujemo in ali so ti programi funkcionalni. Dokler namreč ne spremenimo naših miselnih in vedenjskih vzorcev, vključno s podzavestnimi in nezavednimi, toliko časa se nismo zmožni povsem odgovorno obnašati.

Nato bi raziskal, katera rešitev obravnava življenje kot enakovredno. Torej, ali neka rešitev gleda samo na potrebe človeške vrste in definira druga živa bitja kot zgolj naravni vir za ljudi, ali se obravnava vse živa bitja, torej tudi živali in rastline, kot enako upravičena do dostojnih življenjskih razmer na tem planetu. Potlej bi proučil, ali se dela na praktični uresničitvi teh rešitev na ta način, da je pristop usklajen s trenutnim sistemom, torej da se s pristopom ne proizvaja psihičnega in fizičnega nasilja in ne povzroča materialne škode. Kajti rešitve, ki so sprejemjive za trenuten sistem so politične narave. Torej ali je narejen nek konkreten načrt aktivne politične participacije?

Eden izmed bistvenih kriterijev je nato vzpodbujanje lastne praktične udeležbe. Ali neka rešitev temelji na sporočilih bogov, angelov, vesoljcev in podobnih bitij, ki jih nihče ne more videti, ki tukaj niso fizično prisotni in z njimi lahko komunicirajo samo nekateri. Ali je sporočilo plod neke osebe, kateri množica več ali manj le slepo sledi? Ali to sporočilo pravi, da bo nekoč nekdo prišel, se pojavil in potem bo to bitje prineslo sporočilo ali naredilo spremembo? Torej, ali se ljudi drži v pasivnem odnosu poslušanja, molitve, meditacije, domišljije, oboževanja ter upanja? Ali rešitev temelji na enakovrednosti vseh živih bitij, na aktivni participaciji vsakega posameznika ter rešitvah, ki so najboljše za vse?

Torej, če kateri koli rešitvi manjka sestavina vseobsežnosti, enakovrednosti vseh živih bitij, razumevanju časa, prostora, misli in čustev, če ni mirnega praktičnega političnega načrta, če manjka aktivna demokratična participacija vseh posameznikov, če se manjka fizično udejanjanje vizije in če se čaka na nekoga ali nekaj, kar bo šele ustvarilo pogoje za spremembe, potem bodo z uresničevanjem takšne rešitve slej kot prej veliki problemi. Naj se torej vsak zamisli nad temi kriteriji in naj se nato odloči za rešitev, idejo, gibanje, religijo ali stranko po svoji presoji. Če pa komu nič od naštetega ne bo ustrezalo, pa predlagam, da razišče še Desteni rešitve, ki vključujejo prav vse potrebne komponente za zanesljivo manifestacijo raja na zemlji, saj si je možno s pomočjo DIP spletnih tečajev temeljito očistiti miselne vzorce, s političnimi programi, kot je LIG ter EMS, pa se je poskrbelo za učinkovito spremembo zunanjega globalnega sistema. 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Valentin Rozman
Valentin Rozman
Objavil/a 2014-01-11 15:30:07 (Jan 11, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
United Network News poročilo 12. junija 2021
UNN poročilo - 10. junij 2021
Federal Reserve nima več dovoljenja za delovanje
Ustanovitev podravske enote Društva BELIS
Life Force tedensko poročilo 2. maj 2021
Vsiljevanje nošenja maske na pošti
Dan 83: Prva stopnja učinkovitega pisanja
Dan 178: Vstajniška politika
Dan 177: Nazaj na blog za zdrav življenjski slog
Dan 176: Služb ni več, živelo podjetništvo
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
um
(6)
LIG
(2)
dvom
(2)
EMS
(2)
rast
(2)
sum
(1)
CV
(1)
avto
(1)
smrt
(1)
beda
(1)
Buda
(1)
svet
(1)
delo
(1)
rit
(1)
soba
(1)
FED
(1)
stol
(1)
chat
(1)
rak
(1)
obrt
(1)
UTD
(1)
obup
(1)
DIP
(1)
skrb
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Maj 2022
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj