Dan 153: Obkroženi jaz

Objavil/a Valentin Rozman, dne 2014-01-16 ob 19:02:22

Odkril sem novo socialno omrežje, ki me je izjemno navdušilo. Uporabniški vmesnik je zelo pregledno in estetsko oblikovan, sistem se hitro odziva in uporabniška podpora je odlična. Celoten koncept temelji na ustvarjanju in všečenju predmetov (ang. item), ki so razporejeni v eno izmed naslednjih kategorij: Kraji, Filmi, Glasba, Knjige, Strasti, Junaki, Hrana & Pijača, Izdelki ter Ostalo. Predmete pa ni možno je povšečiti, temveč jih lahko dodaš tudi na seznam načrtovanih aktivnosti, lahko jim dodaš geografsko lokacijo, najlažje s pomočjo aplikacije za mobilni telefon, in predmete lahko priporočaš tudi drugim uporabnikom. Vsakemu novo ustvarjenemu predmetu lahko uporabniki dodajajo slike oziroma fotografije, ki se prikažejo v obliki kroga in morda je to razloga, zakaj se omrežje imenuje CircleMe, kar bi lahko prevedli kot KroženiJaz ali ObkrožiMe.

Po tem, ko sem ustvaril tudi svoj CircleMe uporabniški profil, sem pričel z ustvarjanjem lastnih predmetov, oziroma slikic in opisov zadev v mojem življenju, ki me najbolj navdušujejo. Na ta način sem ustvaril naslednje predmete, ki sem jim dodal spletno povezavo, izčrpen opis ter etikete: Self-forgiveness, Desteni, Desteni I Proecess, DIP Lite, Agreements Course, Structural Resonance Alignment, The real Matrix - History of Mankind Series, Equal Money System ter Living Income Guaranteed. Potlej pa sem seveda povšečil še več kot 400 dodatnih stvari, ki me tudi zanimajo. Na osnovi tega sem potem lahko našel ljudi, s katerimi si delim veliko podobnih interesov in tem sem sedaj pričel priporočati predmete, nad katerimi sem jaz najbolj navdušen. Zadnja novost pa je, da lahko postaneš tudi uradni skrbnik določenega predmeta, za katerega ti potlej dodelijo sistemske administratorske pravice.

Nadaljne možnosti uporabe premetov so to, da se ti pod vsakim predmetom, ki ga odpreš, pokažejo sorodni predmeti, in tako lahko odkrivaš nove stvari in vsak uporabnik lahko predmetom dodaja zgodbe, medijske datoteke, članke, ter RSS strežnik novic. Z drugimi uporabniki se lahko povežeš na ta način, da jih odkrivaš preko števila skupnih interesov, vsakega lahko označiš z gumbom, ki značuje, da mu zaupaš, lahko jim priporočaš izbrane predmete in seveda jim lahko tudi pošlješ osebno sporočilo. In ker mora vsako socialno omrežje poskrbeti tudi za financiranje, se na razdelku za odkrivanje novih predmetov seveda pojavljajo posebni prispevki, kar pa deluje zelo nevsiljivo in veliko bolj prijetno, kot pa recimo pri FaceBooku, ko se ti reklame vrtijo praktično na vsaki strani.

No, mene je to novo socialno omrežje navdušilo zaradi izjemno preproste uporabe ter intuitivnosti, zlasti pa zaradi možnosti odkrivanja ljudi s podobnimi interesi. Sicer je nekaj podobnega možno tudi na FaceBooku, vendar tam zadeve delujejo precej okorno in hladno, pa še komunikacija z drugimi je zelo otežena in hitro te lahko zablokirajo zaradi presežene dnevne kvote sporočil. Med tem, ko na FaceBooku lahko nastaviš zelo visoko stopnjo zasebnosti in drugim praktično popolnoma onemogočiš, da biti poslali sporočilo, je tukaj to praktično nemogoče. In tudi ni nobenih pošiljanj prošenj za prijateljstvo. Osebo enostavno označiš, kot da ji zaupaš, in ona ne potrebuje glede tega ničesar potrjevati. In tudi čisto vsakemu lahko priporočaš kar koli ter jim pošlješ sporočilo. Če imajo tudi na CircleMe kakšne spam filtre ali omejitve glede tega, pa bom še raziskal.

Skratka, gre za dokaj svež koncept socialnega omrežja, ki deluje zelo prijetno in tekoče. To pa je tudi tisto, kar naredi omrežje zasvajajoče. Opazil sem recimo nekega uporabnika, ki je zelo navdušen nad raziskovanjem ezoterične scene in je ustvaril kar nekaj sto predmetov. Predmetov čez čas postane tako veliko, da se je težko ustaviti oziroma se odločiti, kaj je dejansko tvoj predmet zanimanja in kaj ne. Povšečiš lahko tako splošne predmete iziroma pojme, kot so voda, zrak, zemlja, življenje, svoboda, mir, ljubezen, sožitje, ali pa zelo specifične predmete, kot je recimo iPhone mobilni telefon ali knjiga z naslovom Celestinska prerokba. Potlej je nenavadno tudi to, da nekdo lahko nek nov predmet ustvari, vsak uporabnik pa potem lahko temu predmetu dodaja ali spreminja opis, etikete ter fotografije in potem je vprašljiva kakovost vsebine nekega predmeta. In vsak potlej tudi lahko zaprosi za status uradnega skrbnika predmeta in s tem prevzame najbrž popoln nadzor in cenzuro nad vsebino.

Zaključil bi lahko z ugotovitvijo, da se bodo v prihodnosti zagotovo pojavila še dodatna socialna omrežja, ki imajo vsaka določen namen. Pred kratkim sem zasledil tudi zelo zanimivo specializirano socialno omrežje Fieldoo, namenjeno profesionalnim nogometnim igralcem ter rekrutorjem. CircleMe je dovolj zanimiv koncept, da zna zelo hitro pritegniti veliko uporabnikov, vendar bomo videli, kako se bo zadeva dejansko razvijala. Glede na zelo jasen in slikovit prikaz lastnih povšečenih predmetov, lahko vsak pogleda, kakšni so tvoji interesi, vendar pa so lahko ti tudi zelo splošni. Všečenje predmetov deluje kot neka igra nabiranja, kopičenja in lastninjenja predmetov. Vsak povprečen uporabnik ima na stotine vešečkov, kar naredi raziskovanje dokaj nepregledeno, pred vsem pa ti vzame veliko časa. In tudi jaz sem si dopustil, da me je CircleMe socialno omrežje potegnilo vase precej bolj intenzivno, kot sem to načrtoval, glede na moje ostale dnevne aktivnost, tako da sem druge aktivnosti prestavil na kasnejši čas. Tega nočem več dovoliti, kajti samodisciplina je ključnega pomena za odgovorno življenje, zato bom sedaj še malce ozavestil in preobrazil moje miselne ter vedenjske vzroce:

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil razmišljati o tem, da je CircleMe sveže socialno omrežje, kjer bom lahko veliko bolj učinkovito priporočal družbeno koristne vsebine, nad katerimi sem navdušen, namesto da bi se zavedal, da je to zgolj moja predstava, katere resničnost se bo morala šele potrditi v praksi.

Zavezujem se, da si ob odkritju nove zadeve, ki se mi zdi vredna poglobljenega raziskovanja, to zadevo zabeležim ter za raziskovanje namenim časovni okvir v prihodnosti, sicer na račun prekomerne porabe časa trpijo moje druge dnevne aktivnosti, h katerimi sem se zavezal.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil občutke navdušenja nad socialnim omrežjem CircleMe, potem pa tudi to, da me te energije obsedejo in zasvojijo tako, da sem porabil ogromno neprekinjenega časa za raziskovanje.

Zavezujem se, da si vsako novo odkrito stvar ogledam z uporabo zdravega razuma in principa tistega, kar je najboljše za vse, vsako ustvarjeno energijo občutka pa prediham, dokler si ne vrnem zavedanja zopet nazaj v ta trenutek univerzalne fizične realnosti.

Zavedam se, da je na svetu polno potencialov in priložnosti, časa pa je na razpolago v omejeni količini. Bistvo uspeha pri dosegu kakršnega koli cilja v življenju pa je ozka osredotočenost za precejšnjo količino časa. Zato se zavezujem, da ohranjam fokus pri obstoječih projektih, kajti sicer je moja pozornost preveč razpršena in pravega uspega ni na nobenem področju.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Valentin Rozman
Valentin Rozman
Objavil/a 2014-01-16 19:02:22 (Jan 16, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
United Network News poročilo 12. junija 2021
UNN poročilo - 10. junij 2021
Federal Reserve nima več dovoljenja za delovanje
Ustanovitev podravske enote Društva BELIS
Life Force tedensko poročilo 2. maj 2021
Vsiljevanje nošenja maske na pošti
Dan 83: Prva stopnja učinkovitega pisanja
Dan 178: Vstajniška politika
Dan 177: Nazaj na blog za zdrav življenjski slog
Dan 176: Služb ni več, živelo podjetništvo
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
um
(6)
dvom
(2)
EMS
(2)
rast
(2)
LIG
(2)
soba
(1)
FED
(1)
stol
(1)
obrt
(1)
chat
(1)
rak
(1)
UTD
(1)
obup
(1)
DIP
(1)
skrb
(1)
avto
(1)
CV
(1)
smrt
(1)
sum
(1)
Buda
(1)
beda
(1)
svet
(1)
rit
(1)
delo
(1)
IŠČI PO ARHIVU
September 2021
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj