Dan 162: Resničen in lažen denar

Objavil/a Valentin Rozman, dne 2014-02-01 ob 08:00:42

Ogledal sem si video posnetek prvih dveh ur predavanja Marka Passia z naslovom 'Natural Law' (Naravni zakon). Vsebina me je izjemno navdušila, saj Mark zelo strukturirano in natančno razlaga doslej skrite informacije oziroma znanje ter slepila, zaradi (pomanjkanja) katerih človeštvo povzroča trpljenje na Zemlji. Od vsega povedanega v tem posnetku se mi je najbolj vtisnilo pojasnilo, kaj dejansko pomeni beseda 'money' oziroma 'denar'. Skoraj nihče ne ve, da beseda 'money' izvira iz korena besede, ki pomeni 'eno oko', kar je simbol spoznanja oziroma razsvetljenja. Iz tega razloga je risba očesa na vrhu piramide (znanja) odtisnjena tudi na bankovcu za en ameriški dolar. Toda človeški denar je lažen denar, nima nobene prave vrednost in ljudi slepi pred zavedanjem, kaj je pravi denar. Zato poznamo tudi več vrst bogastva. Eno bogastvo je zunanje bogastvo v obliki nakopičenega denarja, drugo pa je pravo, notranje bogastvo, ki je nakopičena modrost oziroma spoznanje o resnici delovanja univerzalnih zakonov.

Prav tako sem si preko YouTube kanala začel ogledovati bolj poučne filme, ki so pretežno krščanske tematike in dva, ki zelo nazorno govorita tudi glede lažnega in resničnega denarja imata naslov 'Amazing Love' (Čudovita ljubezen) ter 'What Would Jesus Do?' (Kaj bi pa Jezus naredil?). Sam sicer nisem veren, kljub temu pa cenim in živim vrednote, ki jih je učil tudi Jezus in mnogi drugi modreci. Ob tem se opaža, da mnogi, ki se imajo za verne in hodijo v cerkev, še bistveno manj razumejo in živijo krščanske vrednote, kot pa osebe, ki se imajo za ateiste. Še bolj problematično pa je to, da je naš bog postal denar in da vsi molijo in si želijo samo še več (človeškega) denarja, namesto da bi trgovali z resničnim (življenskim) denarjem, kot je empatija, enakovrednost, povezovanje, sodelovanje in delitev dobrin, ki nam jih brezplačno daje mati narava (oziroma bog). Pozabili smo, da nam je življenje in vse potrebno, da življenje na tem svetu obstane, podarjeno brezplačno, mi pa smo si to začeli med seboj zaračunavati z lažnim denarjem, ki temelji na vrednotah razdvajanja, posedovanja, sebičnost, osebnega ugodja ter prestiža. Pozabili smo na resničen denar, na naravne univerzalne vesoljne (božje) zakone, stalno jih kršimo in zato tudi žanjemo temu primerne plodove pomanjkanja ter uničenja.

Kot rešitev za to predlagam uvedbo Enakovrednega denarnega sistema, ki bo zopet uvedel resnični denar, temelječ na enakovrednosti vseh živih bitij, kot vmesno stopnjo pa bi se uvedel Zagotovljen življenjski dohodek, ki je izpopolnjena nadgradnja Univerzalnega temeljnega dohodka. Vabljeni vsi, ki ste uvideli, da lažen človeški denar ne zmore brezpogojno zagotavljati dostojne življenjske pogoje, podprete sistemske spremembe, da se človeštvo zopet uskladi in prične živeti v skladu z resničnimi naravnimi zakoni in si tako zopet povrne harmonijo ter izobilje!

V povezavi z napisanim priporočam poslušanje naslednjega audio intervjuja:
Life Review - The Money Experience

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Valentin Rozman
Valentin Rozman
Objavil/a 2014-02-01 08:00:42 (Feb 01, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
United Network News poročilo 12. junija 2021
UNN poročilo - 10. junij 2021
Federal Reserve nima več dovoljenja za delovanje
Ustanovitev podravske enote Društva BELIS
Life Force tedensko poročilo 2. maj 2021
Vsiljevanje nošenja maske na pošti
Dan 83: Prva stopnja učinkovitega pisanja
Dan 178: Vstajniška politika
Dan 177: Nazaj na blog za zdrav življenjski slog
Dan 176: Služb ni več, živelo podjetništvo
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
um
(6)
rast
(2)
LIG
(2)
dvom
(2)
EMS
(2)
skrb
(1)
avto
(1)
smrt
(1)
CV
(1)
sum
(1)
Buda
(1)
svet
(1)
beda
(1)
rit
(1)
delo
(1)
soba
(1)
FED
(1)
stol
(1)
chat
(1)
rak
(1)
obrt
(1)
UTD
(1)
obup
(1)
DIP
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Maj 2022
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj