EKSKLUZIVNO: Je državna sekretarka Olga Belec FURS-u prijavila 50 tisoč EUR na roko dobljene kupnine za DIANO d.o.o.?

Objavil/a ČASOPIS V FOKUSU, dne 2019-07-19 ob 23:07:44

Hotel Diana je bil zgrajen pred pol stoletja, ko se je v Pomurju razmahnil lovski turizem, Italijanskim lovcem pa je bilo treba seveda ponuditi udobno namestitev. Italijanskih lovcev že dolgo ni več, hotel Diana pa se je spremenil v spodoben mestni hotel, ki je z virom termalne vode še obogatil svojo ponudbo. Po razpadu Radenske na prafaktorje je na svoje šla tudi družba Hotel Diana. Lokalni tajkuni so jo kupovali, izčrpavali, jo prodali naprej ali pa je novega lastnika našla po stečaju prejšnjega. Danes je objekt v lasti Hete, ker zadnji lastnik hotela rogaški hotelir Pipenbaher naj ne bi poravnaval obveznosti do kredita Hypo banke, zato je ta svojo terjatev spremenila v lastništvo. Prav Pipenbahe je "zaslužen," de se je v hotelski upravi pojavila Olga Belec, današnja državna sekretarka za Slovence za mejo in po svetu.

Bila je receptorka, pa vodja welnesa in pekaj, na koncu do lanskega decembra tudi direktorica in lastnica družba Hotel Diana d.o.o., ki je upravljala s hotelom Diana. S pojavom Alenke Bratušek na političnem parketu so se politični apetiti odprli tudi Olgi Belec. Postali sta frendici, Olga je na vseh mogočih volitvah kandidirala za vse pod blagovno znamko Alenkine stranke SAB, nazadnje na letošnjih evropskih volitvah. Seveda je vedno in povsod potegnila ta kratko, ni prišla v Državni zbor, še v občinski svet MO MUrska Sobota ni bila izvoljena, kaj šele, da bi se zavihtela v županski stolček, Evropski parlament pa je bil itak misija nemogoče.

Bolje politika kot gostinstvo in turizem, je verjetno modrovala Olga Belec in svoji frendici Alenki Bratušek težila, da ji naj v Ljubljani najde primerno funkcijo v vladnih sobanah. Alenka ji je prisluhnila in za Olgo našla idealno funkcijo, postala je državna sekretarka za Slovence za mejo in po svetu. O Olginih sposobnostih, referencah, znanju tujih jezikov in poznavanju materije raje ne bi izgubljal besed, ker je bilo tudi njej pomembno le, da se je v javnsti poijavljala z ministri, pa s predsednikom vlade Šarcem.Ne spomnim se, da bi joi kot državno sekretarko na TV Slovenija ali na kateri drugi TV pobarali za kakšno mnenje, stališče itd.

				Jasna Klepec, lastnica družbe Diana d.o.o.			Jasna Klepec, lastnica družbe Hotel  Diana d.o.o.

Ko je Olga postala to, kar je, se je bilo seveda potrebno rešiti podjetja Hotel Diana d.o.o. Kupca je našla v Velenjčanki Jasni Klepec, ki je podjetje kupila. Sprva je bila kupnina 100 tisoč evrov, v pogajanjih sta se našli pri 80 tisoč evrih. Še preden sta lani pred Božičem stopili do notarke, je Jelka Klepec Olgi Belec na roko predala 50 tisoč evrov kupnine, žal pa od ni zahtevala podpisane priznanice za ta denar. Prvi šok je Klepčeva doživela pri notarki, v kupoprodajni pogodbi je bil zapisan znesek kupnine 30 tisoč evrov in ne 80 tisoč, kakor sta se dogovorili. Tudi ta izgovor, zakaj nižji znesek, je Jelka Olgi "kupila." verjela sem ji, saj je le državna sekretarka!" Čez dober mesec nov šok. Iz omar Hotela Diana d.o.o. so pričeli padati "okostnjaki". Eden je 25 tisoč neplačanih nadur delavcem v zadnjih letih, samo v letu 2018 jih je bilo 5500. To v papirjih, ko se je opravljal skrbni nadzor ni bilo zapisano. Naslednji šok je Jasna Klepec doživela, ko so ji pod nos pomolili pravnomočno sodbo sodišča iz novembra 2018, po kateri je Heta, slaba banka nekdanjega Hypa, dosegla deložacijo najemnika iz prostorov hotela Diana. Tudi to "malenkost" ji je Olga Belec modro zamolčala, ko sta 24.decembra lani podpisali kupoprodajno pogodbo. Zato se je Jasna Klepec odločila, da Olgi ne poravna zadnji delkupnine v višini 18 tisoč evrov. Hotela je, da z Olgo najprej razčistita vsa ta sporna in odprta vprašanja. Olga pa v molk, raje se je poslužila sodne poti, da pride še do preostanka kupnine.

Nekako z zaostrovanjem odnosa med Olgo Belec in Jasno Klepec so se pričeli v lokalnih medijih, pa tudi v Petričevem Delu pojavljati novinarski zapisi, ki so Klepčevi napovedovali skorajšnji kolaps, pa tudi, da jo sodnim potom Heta leasing meče na cesto. Seveda je to vplivalo tudi turoperaterje, ki so sledili novinarskim "tračem," da bo hotel Diana zdaj zdaj zaprl vrata, da več nima ne kuharjev in ne natakarjev, skratka napovedoval se je skorajšnji konec.

Da je nekaj na govoricah o spregi Olge Belec, nekoga v Heta leasingu in seveda novinarskih pisunov, ki pišejo po nareku, po svoje dokazuje tudi dejstvo, da je Jasna Klepec s pomočjo strateškega partnerja od Hete kupiti hotel. Tam pa so se zavili v molk, Jasni pa skozi prispevek v Petričevem Delu dali vedeti, da verjetno nima denarja za kupnino, če Olgi Belec ni plačala 18 tisoč evrov. 

Zgodba še zdaleč ni na koncu, o njej bomo pisali tudi v bodoče. Danes pa nas vseeno zanima, ali je Olga Belec dacarjem prijavila 50 tisoč evrov, ki jih je kot del kupnine za družbo Hotel Diana d.o.o. na roke prejela od Jasne Klepec. Iz tega denarja svojim nekdanjim zaposlenim ni poravnala 5500 neplačanih presežnih ur. Menda jim je danes grozi preko sms sporočil.

Še nekaj kalvariji Jasne Klepec in zaposlenih v družbi Diana d.o.o. v pričujočem videu. 

 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
1
igor hauptman
2
Jul 21, 2019
Prav vse in vsak v zvezi z Alenko Bratovšek ima opraviti z denarjem. Tako tudi ni slučaj, da so jo namestili na resor za infrastrukturo, kjer se obetajo največji gradbeni projekti. Sekretarska funkcija za Slovence v tujini pa je itak že dolgo le še eno od dobro plačanih mest za prijatelje in je bolj v posmeh Slovencem tako tistim v tujini, kot doma. Kar se pa opisane malverzacije tiče, pa lepo kaže, koliko pomeni pravna država celo t.i. državnim fuknkcionarjem, za katere je odgovorna vlada in njen predsednik Šarec. Nič (0) ! Obe akterki sta pri poslu zavestno obšli zakonsko obveznost plačila davka s tem, da sta celo večji del plačila izvedli na roke. Nauk zgodbe. Namesto, da SD-jevski začasni šef v dobro države poziva Slovence, naj ne berejo tujih knjig, naj jih raje pozove, naj plačujejo z zakonom predpisane davke, v prvi vrsti državni funkcionarji.
#1
ČASOPIS V FOKUSU
ČASOPIS V FOKUSU
Objavil/a 2019-07-19 23:07:44 (Jul 19, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Skesanec” Ivan Gale v politiko, njegova plača pa…
Navdih za mnoge: Milijarder, ki hoče umreti reven
PU Celje: Nedovoljeni prehodi čez državno mejo- mejni prehodi na območju uprave še vedno vaba za iskalce obljubljene dežele
Tanja Fajon hoče na vsak način vladati?
Borci mrtvi, borčevske pokojnine, pa se še vedno izplačujejo
Kdo poskuša zastrupiti Trumpa!? Sledi vodijo v Kanado
Madžarska policija odkrila nov predor za tihotapljenje migrantov
Izvedena je bila 34. svečana trgatev Stare trte
ZPS- Tržni pregled sladkovodnih ribogojnic: Obisk načrtujte vnaprej
SD si lasti nepremičnine iz prejšnjega režima
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Celje
(119)
Novice
(73)
sds
(60)
ZDA
(56)
eu
(36)
svet
(29)
Šale
(27)
rusija
(19)
Srbija
(17)
desus
(16)
znamka
(15)
bih
(15)
sls
(15)
corona
(14)
nsi
(12)
znamke
(12)
denar
(11)
knjige
(11)
Rogla
(10)
furs
(9)
kava
(8)
sdms
(7)
kpk
(7)
sd
(7)
shod
(6)
SMC
(6)
Iran
(5)
sova
(4)
WHO
(4)
udba
(4)
šah
(4)
Film
(4)
sto
(4)
LMŠ
(4)
rop
(3)
npu
(3)
gale
(3)
USA
(3)
gdpr
(3)
2
(3)
NKBM
(3)
UMAR
(3)
SAB
(2)
fbi
(2)
mak
(2)
2tir
(2)
sneg
(2)
Bled
(2)
NLS
(2)
vso
(2)
klop
(2)
SKP
(2)
bbc
(2)
maj
(2)
Hojs
(2)
NATO
(2)
pag
(2)
KRIS
(2)
pust
(2)
MORS
(2)
MOS
(1)
sdm
(1)
scnr
(1)
ru
(1)
s
(1)
ozn
(1)
Dr
(1)
man
(1)
audi
(1)
gpu
(1)
UKOM
(1)
voda
(1)
azil
(1)
SPIZ
(1)
ovca
(1)
NMK
(1)
ceje
(1)
znp
(1)
VW
(1)
ebu
(1)
IZUM
(1)
krap
(1)
Hvar
(1)
clje
(1)
hren
(1)
uber
(1)
zdus
(1)
miza
(1)
krk
(1)
P
(1)
vlom
(1)
nijz
(1)
lipa
(1)
AGRI
(1)
Gal
(1)
ura
(1)
OSCE
(1)
čaj
(1)
am
(1)
irsn
(1)
DSO
(1)
Gozd
(1)
cres
(1)
haag
(1)
kit
(1)
Tito
(1)
sbc
(1)
heta
(1)
tigr
(1)
Lent
(1)
igra
(1)
rak
(1)
btc
(1)
ozon
(1)
je
(1)
jbtz
(1)
uk
(1)
pivo
(1)
2tdk
(1)
hota
(1)
kpop
(1)
DZ
(1)
bik
(1)
avto
(1)