DržavljanK - Vili Kovačič pozval Svet Evrope k nadzoru sojenj slovenskih sodišč v volilnih sporih

Objavil/a ČASOPIS V FOKUSU, dne 2019-10-13 ob 16:03:29

Vili Kovačič, ki kot Državljan K bije neumorno bitko s slovenskim krivosodjem, nam je posredoval protestno pismo, naslovljeno na Svet Evrope, Beneško komisijo in GRECO s protestnim  sporočilom in vprašanjem, zakaj sodišča v Sloveniji o volilnih sporih ne sodijo. Mednarodne organizacije je obvestil, da naša sodišča v volilnih sporih sodijo tako počasi, in da še vedno niso odločila o lanskih lokalnih volitvah, kar je v nasprotju s pravili Sveta Evrope.

S posebnim pismom o nedelovanju sistema Kovačič obvešča predsednika Beneške komisije Giannija Buquicchiua, vodjo Sveta za demokratične volitve pri Beneški komisiji Oliverja Kaska, predsednika GRECO Marina Mrčela, direktorico Urada za demokratične volitve in človekove pravice pri OVSE Ingibjörg Sislandottir, pismo pa je naslovljeno tudi vodji oddelka za volitve pri OVSE Alexandru Shlyku.

Prosi jih za pomoč in nadzor nad izvajanjem evropskih standardov demokratičnih volitev pri volilnih sporih v Sloveniji.OVSE je doslej v Slovenijo že trikrat, to je leta 2011, 2017 in 2018, poslala ocenjevalno misijo, ki je opozorila na pomanjkljivosti in Sloveniji predlagala izboljšave.Tudi GRECO je pred leti že ocenjeval vlogo denarja pri slovenskih volitvah in Sloveniji namenil vrsto priporočil.

Kovačič evropske organizacije opozarja, da Upravno, Vrhovno in Ustavno sodišče ne sledijo evropskemu pravu. Po aktih Sveta Evrope, predvsem po Kodeksu Beneške komisije o dobrih praksah v volilnih zadevah, bi sodišča o volilnih sporih morala odločiti z javno obravnavo v nekaj tednih, spori v Sloveniji pa se vlečejo že deset mesecev in javnih obravnav kar ni od nikoder.

Kovačič je izpodbijal izid volitev mestnega sveta v Ljubljani, Jožef Škof izid volitev v Mariboru in Domen Cukjati v občini Log-Dragomer, a Upravno sodišče v vseh treh primerih ni izvedlo javne obravnave. V ljubljanskem sporu je Ustavno sodišče že julija ugotovilo kršitev ustave in naložilo Upravnemu sodišču, da izvede javno obravnavo, a to je gluho na sklep US, ker domnevno  že več mesecev čaka na odločitev Vrhovnega sodišča o izločitvi sodnika Zalarja. Ostala dva spora, tudi zaradi neizvedbe javne obravnave, stojita pri Ustavnem sodišču, piše Kovačič evropskim organizacijam in jih prosi, da preučijo vse tri spore.

Kovačič piše tudi, da bi po Kodeksu Beneške komisije Upravno sodišče moralo vsakemu volivcu omogočiti, da izpodbija volitve, a upravno sodišče je to dovolilo le kandidatom, volivcem pa ne. Citira tudi del kodeksa, po katerem bi sodišče moralo ponoviti volitve v primeru hudih nepravilnosti. 


Pred dvema letoma je Kovačič zaradi vladne porabe proračunskega denarja v kampanji uspešno izpodbijal izid referenduma o drugem tiru in po odločitvi vrhovnega sodišča, da mora biti referendum ponovljen, je takratni premier Miro Cerar odstopil.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
5
Zim Zelen
0
Mar 28, 2020
Na kateri stopnji je sedaj reševanje...?
#5
JEFFEREY FRANK
0
Jan 15, 2020
Trenutno ponujamo enostavno in nujno posojilo po nizki obrestni meri 2% z ustrezno veljavno osebno izkaznico za preverjanje.
Zahtevo za posojilo lahko pošljete za poljuben znesek posojila, ki ga potrebujete.
Ponujamo posojila od 5 000,00 USD Min. 100.000,00 USD Max.
Dolgoročno kreditiramo največ od pet (5) do petdeset (50) let.
Dajemo naslednjo vrsto posojila: projektno posojilo, posojilo za refinanciranje, posojila za poslovne naložbe, posojila za avtomobile ali vozila, študentska posojila, konsolidacija dolgov,
stanovanjska posojila, osebna posojila, posojila za potovanja in počitnice, božično in novoletno posojilo.
Naše podjetje potrebuje tudi osebo, ki je lahko predstavnik našega podjetja v vaši državi.
Obrnite se na pisarno CROWN TRUST FINANCIAL KREDITO po e-pošti: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

Če vas zanima naša finančna ponudba in želi od nas pridobiti posojilo, nas kontaktirajte in nam podajte spodaj navedene podrobnosti, kar bo potrebno za
v skladu s tem sprožiti pogoje in pogoje vsote posojila.

Ime: ____________________________
Spol: _______________________________
Zakonski status: _______________________
Kontaktni naslov: ______________________
Mesto / Zip: ________________________
Država: ______________________________
Datum rojstva: ________________________
Znesek, potreben kot posojilo: ________________
Trajanje posojila: ________________________
Mesečni dohodek / letni dohodek: _________
Poklic: ___________________________
Namen posojila: _____________________
Telefon: ________________________________
Faks: __________________________________
 
Lep pozdrav: Vaš uspeh se začne pri nas
Generalni direktor: JEFFEREY FRANK!
Pošljite zahtevo za posojilo za takojšen odgovor na: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com
#4
geometry dash
0
Dec 18, 2019
Thank you for providing this interesting and very interesting topic. I will update your next post often. mapquest driving directions
#3
APMMB2
0
Nov 03, 2019
Menim, da je slovensko sodstvo katastrofa, tako za državo, kot za državljane.
To, kar vemo o nepravilnostih je le vrh ledene gore. To niso izjemni eskcesi, to so pravila.
Kaj pa so vzroki za takšno porazno stanje?
Prav gotovo jih je več.
Prvi in zelo pomemben je neustrezno šolstvo.
Sodniki so pravniki in izobražujejo se na pravnih fakultetah.
Pred vsem ljubljanska je okostenela, zastarela in ne sledi stvarnemu življenju.
Podobna je speializacija, ča lahko tako imenujemo pravosodni izpit.
Ta je namenjen piflanju že prežvečene materije. Pifl na pifl je črkobralstvo. In to je vzrok za številne polomije in katastrofalne napake, ki jih trpijo tisti, ki jih je povorzilo krivosodje. Sodniki so bolj ali manj anonimni, zato pa se bolj izpostavljajo pravniki v državnem zboru. Najmarkantnejši so Zorčič. Kociprova in Heferletova.
Te si bom vzel na muho, ker javno hvalijo in ščitijo slovensko pravosodje. Vsi trije so verzirani pravniki s pravosodnim izpitom in zelo blizu pravosodja.
Vprašanje vseh vprašanj na področju pravosodja je danes: ali lahko preiskovalna kommisija državega zbora posega v pravosodje in preiskuje delo sodnikov?
Vprašanje je doseglo sam vrh - Ustavno sodišče.
Ustavni sodniki bi naj bili vrh sodstva in pravodosnega znanja. Skoraj vsi so doktorji pravanih znanosti, skoraj vsi izhajajo iz profesorskih vrst in med njimi je celo sakademik. Torej vrh!
Sedaj pa preprosto vprašanje: Ali lahko zakonodajna veja posega v sodno vejo oblasti?
Logika pravi: lahko!!!!
Zakaj, če lahko sodna veja posega v zakondajno, lahko tudi zakonodajna posega v sodno. Poslance je mogoče obsoditi. Poslanci so že bili obsojeni. Poslanci so celo že odsedeli zaporne kazni.
Ali so sodniki nedotakljivi? Jih ni mogoče obsoditi?
Po načelih, ki jih razlagajo črkobralski doktorji znanosti z akademikom vred. so sodniki nedotakljivi in nad njimi je le modro nebo.
K temu se pridružuje tudi omenjena trojica jurišnih poslancev.
Pa ni tako.
Nihče v demokratični družbi ni in ne more biti nedotakljiv. Če krši ustavo in zakone mora za to odgovarjati.
Tud sodniki in tudi tožilci.
Ker profesorji tega ne vedo in tudi ne akademik, kar je v nebo vpijoča sramota, naj pojasnim:
Tudi sodnik, ali tožilec se lahko spozabi in krši zakone. Torej mora biti procesiran in kaznovan.
Proces lahko sproži tožilec, prestopke pa odkrije policija. Torej mora biti sodnik na razpolago izvršilni veji oblasti.
Je jasno dragi ustavni sodniki?
Ker težko dojemate enostavne stvari, naj vam pojasnim z drastičnim primerom, za katerega upam, da se ne bo zgodil, pa vndar zazardi nazornosti: če bi na primer sodnik ubil nekoga, po vašem prepričanju za uboj ne more odgovarjati.
Sodniki niso pooblaščeni za preiskavo, niti za vlaganje obtožbe.
Kdo naj potem to stori, če izvršna veja oblasti ne more posegati v sodno vejo?
Pa se vrnimo v realni svet. Očitno so sodniki, tožilci in policiti zagrešili vrsto nepravilnosti in kršili ustavo in zakone pri obravnavanju Franca Kanglerja.
Sami sebi ne bodo sodili in se ovajali. In tega se strumno držijo. Kljub temu, da so nihov prestopki znani in javnosti prezentirani, ne storijo nič, da bi jih sankcionrali. Zato se je državni svet odločil, da naroči parlamentarno preiskavo. To pa zavirajo poslanci, pred vsem trije omenjeni, ki se imajo za vh pravne znanosti v parlamentu. Potem so tožilci, ki so preko vrhovnega tožilce sprožili ustavni spor in sveda tudi sodniki, ki jim je delno že ugodilo ustavn sodišče, ki očitno ne ve, da v demokraciji tudi za sodnike velja, da so odgovorni, če se prekršijo zoper zakone..
Če ustavni sodniki ne znajo čitati ustave, potem je to katastrofa. In dejansko ne znajo ,saj ¸34 člen ustave govori, da je sodnike možno procesirati.
Res je, da so pravniki v tem členu spisali takšno dikcijo, ki je težko razumljiva, vednar bi morala biti dovolj jasna vsaj ustavnim sodnikom. Če ne znajo razumeti, kaj so jim napsiali njihovi kolegi, je zelo žalostno.
Sicer še ni prepozno. Iz zagate se lahko izmažejo, če s končno odločitvijo le omogočijo parlamentano preiskavo. V kolikor tega ne bodo storili, bodo pokazal, da ne razumejo zakonodaje, da so črkobralci in ljudje se bomo lahko upravičeno vprašali, ali so takšni lahko ustavni sodniki? Če celo akademski naziv ne zadošča, za to, da akademik prečita in tazume preprosti člen ustave.
#2
sintesi
0
Oct 13, 2019
vili a to da bi pa sodne postopke pripeljali do konca, brez možnosti zastaranja, to se ti pa ne zdi modra ideja, recimo Patria je en tak primer, ko je Matozu uspelo tako dolgo zavlačevati, da je zadeva zastarala, pa zanimivo bi bilo, da bi tožilstvo v sodnih postopkih lahko uporabilo kot dokaz policijske prisluhe in tajna snemanja. Še o teh stvareh malo napiši. Raje ne bi, ane!!!!
#1
ČASOPIS V FOKUSU
ČASOPIS V FOKUSU
Objavil/a 2019-10-13 16:03:29 (Oct 13, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
OKS skriva seznam povabljenih gostov. Tudi Arsenovič brez maske!
Kobejeva vdova je mamo pregnala iz hiše: Kaj hoče, podpirali smo jo 20 letlet
Sofia Loren se zaradi sina vrača k igranju
Metropolitanska opera ostaja zaprta še eno leto
S koronavirusom je okuženih več kot 32 milijonov ljudi po vsem svetu
Trump: Mislim, da bo o rezultatih volitev odločalo vrhovno sodišče
Airbus je predstavil svojo vizijo prihodnosti komercialnega letalstva z ničelnimi emisijami
Spoznala ga je prek aplikacije za zmenke, živela sta skupaj in nato izvedela, da je bil morilec in pedofil
Švicarji bodo glasovali o paktu z EU o prostem pretoku ljudi
Čez dan je lovila kriminalce, ponoči dela kot seksi zvezda
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Celje
(120)
Novice
(73)
ZDA
(61)
sds
(60)
eu
(39)
svet
(31)
Šale
(27)
rusija
(20)
Srbija
(17)
desus
(16)
bih
(15)
sls
(15)
znamka
(15)
corona
(14)
nsi
(12)
znamke
(12)
denar
(11)
knjige
(11)
ŠPORT
(10)
Rogla
(10)
brexit
(10)
furs
(9)
kava
(8)
sdms
(7)
sd
(7)
kpk
(7)
SMC
(6)
shod
(6)
Film
(5)
Iran
(5)
LMŠ
(4)
šah
(4)
sova
(4)
udba
(4)
sto
(4)
WHO
(4)
2
(3)
gdpr
(3)
USA
(3)
gale
(3)
rop
(3)
UMAR
(3)
NKBM
(3)
npu
(3)
2tir
(2)
sneg
(2)
Bled
(2)
maj
(2)
klop
(2)
bbc
(2)
SAB
(2)
Hojs
(2)
pag
(2)
pust
(2)
NATO
(2)
MORS
(2)
mak
(2)
NLS
(2)
SKP
(2)
vso
(2)
fbi
(2)
KRIS
(2)
Ptuj
(1)
krk
(1)
uboj
(1)
btc
(1)
igra
(1)
AGRI
(1)
pivo
(1)
SOS
(1)
nijz
(1)
OSCE
(1)
hota
(1)
trst
(1)
am
(1)
irsn
(1)
DSO
(1)
ment
(1)
bik
(1)
cres
(1)
haag
(1)
kit
(1)
Gozd
(1)
mars
(1)
sbc
(1)
Tito
(1)
DEM
(1)
dru
(1)
delo
(1)
tigr
(1)
dan
(1)
scnr
(1)
gpu
(1)
ozon
(1)
rak
(1)
mlaj
(1)
CIA
(1)
jbtz
(1)
uk
(1)
ozn
(1)
2tdk
(1)
Dr
(1)
kpop
(1)
SPIZ
(1)
avto
(1)
NMK
(1)
azil
(1)
grep
(1)
tisk
(1)
smrt
(1)
vomo
(1)
ico
(1)
clje
(1)
nvo
(1)
DUTB
(1)
P
(1)
HES
(1)
regi
(1)
rtv
(1)
DBR
(1)
Gal
(1)
sdsm
(1)
voda
(1)
bked
(1)
vlom
(1)