Ekskluzivno! Brez korupcije Mihaelu Strmljanu ne bi uspel lastniški prevzem Varnosti Maribor!?

Objavil/a V Fokusu, dne 2019-11-10 ob 21:32:47

Bilo je julija 2016, ko je Mihael Strmljan, trzinski tajkun in eden bogatejših Slovencev, lastnik in direktor  Aktiva Skupine, k dotedanjim storitvam čiščenja, upravljanja in vzdrževanja nepremičnin, z nakupom Varnosti Maribor dodal še dejavnosti na področju zasebnega varovanja. Ves posel je bil kar precej skrivnosten, ključni deležniki, menedžment in večinski lastniki mariborske Varnosti ter Mihael Strmljan so bili v izjavah za javnost izredno skopi, kar so opravičevali s preprostim izgovorom, da gre za poslovno skrivnost, ki veže tako prodajalca, kakor tudi kupca.

Sodeč po anonimkah, ki smo jih prejeli, so tako prodajalci, pa tudi kupec imeli več kot dovolj razlogov za molk pred javnostjo, saj naj bi bilo vse skupaj prej podobno kravji kupčiji pod mizo, v kateri so kratko potegnili manjšinski delničarji Varnosti Maribor, teh je bilo 13, "ki so bili ob tem ogoljufani in prevarani, saj je cena za delnico bila bistveno večja....razliko pa je pobasal klan Pišek - Tancer, za lep evrski znesek iz naslova davka na dodano vrednost pa je bila prikrajšana tudi država!" Tako anonimni pisci.

Družinski klan Pišek - Tancer,  gre za Marjana Piška, takrat predsednika upravnega odbora in največjega posamičnega lastnika v Varnosti in večinskega lastnika  družbe Var-Naložbe, ki je bila večinski lastnik Varnosti Maribor, hčerka Simona Pišek Tancer in zet Boštjan Tancer, sicer glavni izvršni direktor, je s pomočjo finančnice Zdenke Ivanšič lastniško obvladoval Varnost Maribor. 

V režiji klana Pišek - Tancer je tudi potekala celotna kravja kupčija. Za nakup Varnosti se je poleg Strmljanove Aktiva Skupine zanimalo še nekaj gospodarskih družb, med njimi eden od največjih slovenskih igralcev na področju zasebnega varovanja, ljubljanski Sintal, ki ga lastniško obvladuje družina Pistotnik. Tudi ljubljanski SPL se je zagrel za mariborsko Varnost, enako tudi hrvaški Sokol Marić security iz Zagreba. Konkurenti so ponujali višjo odkupno ceno kot Strmljan, Sintal na primer 8 milijonov evrov, vendar se je klan Pišek-Tancer odločil za Aktiva Skupino, čeprav naj bi bila uradna cena kar za dva milijona evrov nižja. 

Preberite še: Temne plati Strmljanovega imperija Aktiva: od izginulega milijona EUR, preko samomorov, do spornega prevzema Varnosti Maribor  (http://vfokusu.com/post/497997/temne-plati-strmljanovega-imperija-aktiva-od-)

Zakaj so se torej v družinskem klanu Pišek-Tancer odločili za kupca, ki je na mizi transparentno ponujal krepko manj kot Strmljan, je bilo nekaj sramežljivih novinarskih vprašanj, vendar so se tako Pišek in družina, pa tudi Strmljan zavili v molk, ker da gre za zaupne in zelo konkretne informacije, ki jih ne smejo (nočejo) deliti z javnostjo. Kaj je bilo torej v ponudbi Aktiva Skupine, cena očitno ne, da je Pišek kupčijo sklenil Mihaelom Strmljanom? Odgovor po svoje ponujajo anonimke:"velik del kupnine je prišel pod mizo." Šlo naj bi za skoraj dva milijona evrov, za katera naš anonimni vir zatrjuje, da sta preko davčnih oaz končala kot kupnina za garažno hišo v mariborskem trgovsko poslovnem centru City in podjetja Blisk Montaža d.d. v Murski Soboti. 

Garažno hišo je kupila družba GMG naložbe, njen direktor in tudi pomemben solastnik je Piškov zet Boštjan Tancer. Med petimi družbeniki najdemo tudi firmo SORS Marka Arsenoviča, brata mariborskega župana Saše Arsenoviča, VARLAS v lasti Hilde Pišek, verjetno soproge Marjana Piška, TDR nepremičnine, ki jo obvladuje Piškova odvetniška družba Živko in Purg, HOT-TEN Aleksandre Koželj Draš in Mitje Koželja ter družba Avemontis, ki ima sedež na Cipru.

Za nakup soboške Blisk montaže pa je Piškov zet Boštjan Tancer denar in moči združil z Igorjem Baničem, nekdanjim direktorjem Polaničevega gradbenega giganta Pomgrad in Štefanom Kuharjem. Tudi pri Blisk Montaži naj bi za kupnino uporabili pod "mizo opran denar" od prodaje Varnosti Maribor. Ob tem je seveda zgolj naključje, da je Igor Banič "čez noč" postal predsednik nadzornega odbora mariborskega Nigrada in da je Blisk Montaža do  poletja za MO Maribor opravila posle za skoraj 600 tisoč evrov, pred tem pa vse od ustanovitve pred 30 leti do letošnjega marca niti centa. 

Je Strmljanu do licence "pomagal" policijski svetnik dr. Radkovič? Še eno koruptivno dejanja državnega uradnika!?

Zanimivo, da je Strmljan mariborsko Varnost kupil že julija 2016, kot lastnik pa se je lahko vpisal tik pred koncem leta, ko mu je AVK prižgala zeleno luč za prevzem. Julija je namreč Strmjan "padel" pri varnostni preverki Ministrstva za notranje zadeve, katerega soglasje je poteboval za izdajo licence, ki jo je potreboval tudi za soglasje AVK.  Zalomilo se je pri kazenski zadevi pred ljubljanskim okrajnim sodiščem, menda ga je sodišče spoznalo za krivega, zato je MNZ postopek izdaje sklepa o varnostni preverki začasno ustavilo. 


							Mihael Strmljan

A glej ga zlomka, Mihael Strmljan je že novembra od iste MNZ dobil sklep o pozitivno opravljeni varnostni preverki, za katero naši anonimni viri pravijo, da jo je dobil s pomočjo dr. Roberta Radkoviča, policijskega svetnika, zaposlenega v kabinetu generalnega direktorja Policije Marjana Fanka. In to navkljub pravnomočni sodbi, v kateri je bil Strmljan spoznan za krivega!  V zahvalo za zlata vredno soglasje MNZ je Mihael Strmljan po prevzemu mariborske Varnosti koruptivnega dr. Roberta Radkoviča nastavil za izvršnega direktorja Aktiva varovanje d.d., še prej pa je pometel z dotedanjim menedžmentom Varnosti, ga tako rekoč vrgel na cesto še pred iztekom mandata, četudi je pridelal kar 2,2 milijona evrov bilančnega dobička.

Zgodbo o Strmljanovem prevzemu mariborske Varnosti bomo nadaljevali v prihodnjih dneh, v anonimkah je namreč še veliko tega, kar bi veljalo objaviti. Tudi na račun sedanjega vodstva Aktive Varovanja d.d., z izvršnim direktorjem Rankom Šmigocem na čelu, na katerega letijo hude obtožbe zaradi mobinga, pa tudi o kazenski in odškodninski tožbi, ki jo bo zoper večinske lastnike nekdanje Varnsti Mribor, družinski klan Pišek-Tancer pripravlja eden od 

nekdanjih vodilnih v Varnosti in njen solastnik.

 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
V Fokusu
V Fokusu
Objavil/a 2019-11-10 21:32:47 (Nov 10, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Zavodu za turizem in razvoj Lendava priznanje Pomurske turistične zveze za strokovno delo
Podmladek SDS v Mariboru se želi aktivno vključiti v politična dogajanja v mestu in državi
Romeo Varga: Lendavski Zavod za turizem in razvoj s smelimi projekti v leto 2020
Pogovor z dr. Lovro Šturmom ob Dnevu človekovih pravic
VIDEO: Dr. Milan Zver: Boj proti demenci mora postati ena od prioritet EU
Marjan Šarec, kralj imitatorjev med politiki - politično truplo v politiki?!
PU Celje: »Tokrat »Matilda« kosila v obliki človeškega davka med pešci na Koroškem«.
Podeljena nagrada za izboljševanje kakovosti okolja v Evropi - Belleuropa 2019
Uspešno leto 2019 za Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Lendava in hrvaško Mursko Središče negujeta iskreno čezmejno partnerstvo
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Celje
(49)
sds
(47)
ZDA
(17)
znamka
(14)
znamke
(12)
nsi
(10)
sls
(8)
kava
(6)
furs
(6)
kpk
(5)
sdms
(4)
šah
(4)
sto
(4)
NKBM
(3)
sova
(3)
rop
(3)
gdpr
(3)
2
(3)
SMC
(3)
mak
(2)
UMAR
(2)
KRIS
(2)
udba
(2)
2tir
(2)
sneg
(2)
maj
(2)
klop
(2)
NATO
(2)
Dr
(1)
nlb
(1)
uefa
(1)
je
(1)
voda
(1)
IZUM
(1)
Vrt
(1)
P
(1)
s
(1)
miza
(1)
vlom
(1)
Ptuj
(1)
uber
(1)
lipa
(1)
ura
(1)
NLS
(1)
čaj
(1)
SKP
(1)
vso
(1)
npu
(1)
DEM
(1)
btc
(1)
scnr
(1)
igra
(1)
pivo
(1)
hota
(1)
bik
(1)
Gozd
(1)
SPIZ
(1)
uboj
(1)
delo
(1)
SOS
(1)
clje
(1)
rak
(1)
Film
(1)
mlaj
(1)
ment
(1)
HES
(1)
mars
(1)
dru
(1)
tisk
(1)
ico
(1)
dan
(1)
DUTB
(1)
pust
(1)
ozn
(1)
heta
(1)
SAB
(1)
eu
(1)
Lent
(1)
IŠČI PO ARHIVU
December 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj