Vane K. Tegov: Slovenija - raj za tihotapce in trgovce z nevarnimi »varnostnimi« elementi

Objavil/a V Fokusu, dne 2019-12-02 ob 20:11:28

							 Vane K. Tegov

Kaj se pravzaprav dogaja? Ali postajamo, sicer po korakih, vendar zanesljivo in nezaustavljivo srednjeevropski Libanon, Ljubljana pa bo kmalu svojo »mondenost« proti svoji volji zamenjala za kaotični Beirut. O tem se lahko prepričamo tudi s pomočjo novic, ki neprostovoljno, kljub nadzoru in očitnem informacijskem embargu s strani organov v sestavi in njihovih služb pri Ministrstvu za notranje zadeve, ki pridejo na plano, v medije in posledično temu do ljudi, državljank in državljanov.

Policija predvsem politični del, se pravi minister, poveljujoči  in odredbodajalci pri uniformiranem delu zadnje čase namesto, da so zaposlen z ustavljanjem in preprečevanjem nezakonitih, ilegalnih vstopov  tujerodnih in ne vojnih migrantov, se ukvarjajo z lastnimi neuspehi, ki jih spreminjajo v pomembne zmage  v skrbi za uboge, garjave, bolne, lačne, ki pa »ima vsak pri sebi najbolj moderen mobil'c, vijolične evrske  bankovce za na pot«  in besedni zaklad v slogu  » refugees« in »Germany«.  Ob takšnem »nojevstvu« ali potiskanjem  glave v pesek ne pomaga nova flota policijskih 80 vozil na okrepljeni podlagi podvozja, pa še to s ponesrečenim imenom modela kot je  Kadjar s pustolovsko puščavskim pridihom, kot da so jih za nalašč pripeljali za njih in da bodo to njihovi »humanitarni« belo-modri taxiji in policisti njihovi taksisti, seveda dokler jih ne pokozlajo ali kako drugače posvinjajo.  Idealna priložnost da se nam še bolj »prešerno« in veselo  posmehujejo in s kazalcem na sencah si mislijo: «Tukaj so tako neumni da nam vse verjamejo, zdržati je treba v tej naši ubogosti, pa bo«. Seveda sledi namestitev ob visokih standardih glede azilantskih  in migrantskih   normativov,  v slogu »diagonale  Led TV sprejemnika najmanj 103 cm« in tako naprej,  do skrajnih nesmislov integracijskih nesmislov in abotnosti  kot spoznavanje kulture države gostiteljice in obisk muzeja. Izkoristijo prvo priložnost in jih ni več kot v pregovoru »odšli so v temno noč« ali v policijskem žargonu izginil je neznano kam ter seveda delajo na tem, da ga čim prej najdejo oziroma da ga izsledijo.

Smo v zadnjem tednu so mediji oznanjali preko bolj ali manj s takšnimi naslovi vsebino mnogo bolj resnega in kompleksnega problema:

Panika v Ljubljani: »Arabski moški kričal v središču Ljubljane »Alah e Akbar« in grozil mimoidočim«

Policija je v prvih 10 mesecih letošnjega leta obravnavala 14.066 ilegalnih prehodov državne meje, kar je 71,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Najpogosteje so obravnavali državljane Pakistana, Alžirije in Afganistana. Namero zaprositi za mednarodno zaščito je po podatkih policije izrazilo 4441 ilegalnih migrantov. 

Nezakoniti migranti se več kot očitno brez težav prebijejo v notranjost, kar kaže na to, da nadzor državne meje niti približno ni zadosten. Poleg primera v Lukovški občini, poglejte še primer Krtine pri Moravčah.

Policisti  PU  Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne  meje  med  29. 11. in 2. 12. izsledili in prijeli kar 90 tujcev.

PU Celje: Ilegalni prehodi državne meje med 29.11.2019 odo 1.12.2019

V petek, okoli 22.00 ure so policisti PP Slovenj Gradec na območju Doliča pri kontroli prometa ustavili 37 letnega državljana Ukrajine. Pri tem so ugotovili, da v vozilu prevaža štiri ilegalne prebežnike, državljane Iraka. Osumljenemu je bila odvzeta prostost in je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku zoper katerega je odredil sodno pridržanje. 2 državljana Iraka sta zaprosila za azil, dva pa bosta predana v R Hrvaško.

Prav tako so policisti PP Rogaška Slatina v petek prijeli državljana Turčije, ki je ilegalno prestopil državno mejo. Zaprosil je za azil in je bil odpeljan v azilni dom.

Včeraj  popoldan  so policisti PP Ormož na območju Središča ob Dravi
prijelo   skupino   šestih   državljanov  Sirije,  ki  so  na  zeleni  meji
nedovoljeno,  iz  Hrvaške  vstopili v našo državo. Vse bodo vrnili hrvaškim
varnostnim organom.

Pred dnevi je policija po prleških cestah cestah sredi vinorodnega Razkrižja lovila Turka, ki je s svojim avtomobilom prevažal sonarodnjake, ki so ilegalno prečkali hrvaško slovensko mejo. V begu ga je ustavil steber brajd.

Kje pa je tukaj rešitev?

Če bi razmišljal kot mentalno nedodelani in kakofonični sam s seboj, predsednik Vlade Marjan Šarec in njegov oproda, pardon minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, bi rekel, rešitev ni potrebna, vse je pod kontrolo. Državljanke in državljani lahko mirno spijo in sproščeno živijo.

Če bi bili gluhi, slepi neumni ali s kot da smo eni »terci navadni«, neumneži, kot bi rekli Korošci, da bi verjeli. Ja v Beli Krajini (ne) mirno spijo že od leta 2017, s palico za vrati, za zagrnjenimi zavesami že zgodaj popoldne, po belokranjskih vinogradih  nič več ob zgodnji jeseni smeh veselje vino in jagnje ampak dvojne ključavnice Titan Kamnik pa še veriga z  debelino člena fi 8mm da jo ja še slon ne raztrga. Tudi v notranjosti se lahko mirno sprehajate po Malem in Velikem Slatniku brez bojazni se srečate s trumo 5-7, 9 tujcev ki govorijo nerazumljiv jezik, vi pa se jim smehljate, posebej to velja za naše slovenske ženske, bog ne daj da bi se jim res veselo nasmehnili, takoj imate novega sledilca, pa ne na Facebooku ali Instagramu  ampak kar za petami.   To da so šli tako daleč naokoli »raziskovati« v notranjosti celo v deželo Rokovnjačev in desetega brata , se pravi Moravče, Krtina, Domžale..Še na vašem dvorišču ob urejeni škarpi se majčkeno spočijejo… da ja ne bi hodili ven z štefanom vina ali kruhom in ter šunke..pazite da ne boste užalili obiskovalcev z svojo netaktno dobrohotnostjo.  Imeli boste problem. V naši  državi, preljubi Sloveniji imamo sila nadležne »nadzornike« našega gostoljubja do »lezilebovičev« iz oddaljenih dežel. Okrcali vas bodo in  dali na pranger, sramotilni steber,češ pazite kako se to  obnašate. In to dragi moji,    plačani so s mojim, vašim, našim, davkoplačevalskim denarjem.

							Dosti heca. To ni ničemur podobno. Vrag je dokončno odnesel šalo. Najhitreje kar je možno postaviti policijo in vojsko kjer je potrebno, na mejo. Nesposobnim za česar koli v zvezi z varovanem meje, varnostne ureditve in varnosti življenja in premoženja državljank in državljanov, nemudoma ponuditi odhod v sebi primerne službe, v kolikor so česa drugega zmožni kot politično in brez odgovornosti mlatenja prazne slame. Zdaj je čas, ko ni več časa za neplodne debate in podobne  zgrešene poteze in politične »strele« v  koleno lastni državi.

Da bi imeli čim več sprehajališč med krošnjami, vinogradi, med pticami, labodi  ki bi blagodejno vplivali na počutje lastnih državljanov, in ne nadzorovano sprehajanje in rizikih pred okužbami na dveh nogah, je nujno neizogibno potrebno narediti konec vsega, kar generira slabo stanje v državi.

Čas je za odhod, nemudoma brez  odlašanja, v kolikor  in dokler še ni prepozno za zasuk in vrnitev samim sebi, svojemu načinu življenja.

Vane K. Tegov


profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
V Fokusu
V Fokusu
Objavil/a 2019-12-02 20:11:28 (Dec 02, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Gal nujno potrebuje pomoč! Do sedaj se je nabralo 73.000 evrov. Kaj je s pomočjo Palčice pomagalčice?
Podnebna konferenca v Madridu s povsem neambicioznimi zaključki
Na slovenskih železnicah z današnjim dnem nov vozni red
Na prvem Ljudskem srečanju v Mariboru visoka udeležba in odlično vzdušje članov in simpatizerjev SLS in NLS
Kočevska reka in postroj pred 29. leti odločilna za osamosvajanje Slovenije
FOTOREPORTAŽA - Celje: »20 let trajajoče zgodbe Pravljične dežele. In zgodb iz Pravljične dežele«
Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc SD podpira predlog aktivacije 37.a člena Zakona o obrambi
Dr. Andreja Valič Zver: Temna stran meseca II
Dejan Kaloh: Kaj skrivajo v SMC in SD glede financiranja volilne kampanje obeh omenjenih strank?
Podpisana pogodba o obnovi stavbe na Gregorčičevi 6 za potrebe ZD Celje.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Celje
(50)
sds
(47)
ZDA
(17)
znamka
(14)
znamke
(12)
nsi
(10)
sls
(9)
furs
(6)
kava
(6)
kpk
(5)
šah
(4)
sto
(4)
sdms
(4)
SMC
(3)
gdpr
(3)
NKBM
(3)
sova
(3)
rop
(3)
2
(3)
UMAR
(2)
maj
(2)
KRIS
(2)
NATO
(2)
sneg
(2)
NLS
(2)
klop
(2)
mak
(2)
udba
(2)
2tir
(2)
igra
(1)
Vrt
(1)
npu
(1)
btc
(1)
mars
(1)
pivo
(1)
Lent
(1)
dru
(1)
hota
(1)
bik
(1)
s
(1)
dan
(1)
DZ
(1)
SAB
(1)
uber
(1)
delo
(1)
Dr
(1)
mlaj
(1)
HES
(1)
P
(1)
heta
(1)
ico
(1)
je
(1)
DUTB
(1)
eu
(1)
Gozd
(1)
nlb
(1)
SKP
(1)
DEM
(1)
uefa
(1)
čaj
(1)
ozn
(1)
scnr
(1)
vso
(1)
voda
(1)
rak
(1)
Ptuj
(1)
Film
(1)
IZUM
(1)
SPIZ
(1)
miza
(1)
tisk
(1)
lipa
(1)
uboj
(1)
clje
(1)
vlom
(1)
ura
(1)
pust
(1)
Gal
(1)
SOS
(1)
ment
(1)
IŠČI PO ARHIVU
December 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj