Prihaja 3. protikorona paket. 200 evrov za dopust! POP TV pa z lažno novico na 24ur!

Objavil/a ČASOPIS V FOKUSU, dne 2020-05-18 ob 16:20:38

Osnutek tretjega protikoronskega zakona, ki ga bodo v ponedeljek pretresali socialni partnerji in prvič tudi vlada, poleg sheme skrajšanega delovnega časa in bonov za turizem predvideva tudi pomoč žičničarjem, a tudi nove omejitve za nevladne organizacije.

Nekaj predlogov:

·         Nosilni ukrep novega interventnega zakona bo po predlogu ministrstva za delo subvencioniranje skrajšanega delovnega časa, ki naj bi ga bili deležni delodajalci, ki vsaj 10 odstotkom zaposlenih ne bodo mogli zagotavljati 90 odstotkov dela,

·         Subvencionirano naj bi bilo delo zaposlenih, skrajšano na 20 do 36 ur tedensko, subvencije pa bi znašale od 448,52 do 112,13 evra. Ukrep, ki naj bi bil težak do ene milijarde evrov in naj bi bil financiran z evropskimi sredstvi.

·         Obveljala naj bi tudi napoved o bonih za spodbujanje dodatne potrošnje v turizmu, ki bi bili v višini 200 evrov izplačani vsem redno zaposlenim in samozaposlenim, starim vsaj 18 let. Prav tako bodo bone dobili upokojenci in študenti. Ali bodo denar dobili tudi brezposelni, pa se zaenkrat še ne ve.

·         Ministrstvo za delo naj bi razširilo tudi nabor upravičencev do državne pomoči. Doslej naj bi bili namreč spregledani izvajalci socialnovarstvene storitve pomoči na domu, ki so v času epidemije glede na januar in februar zabeležili vsaj 20-odstoten padec prihodkov.

·         Ministrstvo za gospodarstvo pa predvideva posebno pomoč za gostinstvo in turizem. Med drugim zanju predlaga podaljšanje ukrepa čakanja na delo za en mesec, torej do konca junija. Kot je znano, država v okviru tega ukrepa v celoti krije 80-odstotno nadomestilo plače zaposlenih.

·         Boljši časi se glede na predlog ministrstva za obrambo obetajo tudi prostovoljnim in nepoklicnim pripadnikom sil za zaščito, reševanje in pomoč. Upravičeni naj bi bili do nezgodnega zavarovanja in povračila neposrednih stroškov pri opravljanju nalog ter dodatka za nevarnost v višini 10 evrov dnevno.

·         Ministrstvo za okolje predlaga tudi novo omejevanje nevladnih organizacij. Zaostrilo bi namreč pogoje za sodelovanje naravovarstvenih in okoljevarstvenih organizacij v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja.

·         Med predlogi ministrstva za izobraževanje je medtem pomoč Smučarski zvezi Slovenije, in sicer v obliki dve leti unovčljivih vrednotnic za vstopnice, ki so bile prodane za ogled odpadlih tekem v Kranjski gori in Planici.

A včeraj je POP TV z lažno novico prestrašil predvsem upokojence. Tekom vikenda so razširili novico okrog sprejemanja tretjega protikorona paketa. Natančneje, s svojim poročanjem so dali vedeti, kako do bonov za dopuste v Sloveniji naj ne bi bili upravičeni upokojenci in študenti. To novico so državljankam in državljanom podajali kot sveto resnico, čeprav zakon, ki je namenjen reševanju slovenskega turizma, še sploh ni bil sprejet in je šele v fazi priprave ter usklajevanja. Lažno novico POP TV demantirala tudi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec. "Po najnovejšem predlogu #PKP3 so med upravičenci do vavčerja v višini 200 EUR za dopust v SLO tudi upokojenci, ki so vso življenje prispevali k družbeni blaginji in za katere želimo, da si po težkem obdobju epidemije privoščijo lepe, sprostitvene dni!” Poleg tega bodo tega deležni tudi študenti.

Na zavajanja se je kritično odzval Janša in preko Twitterja dal vedeti, da naj ljudje raje berejo zapise na njegovem Twitter profilu, kot 24ur, pa bodo bolje obveščeni.

Tudi portal V Fokusu ne laže. In vas obvešča o resnici!

 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
ČASOPIS V FOKUSU
ČASOPIS V FOKUSU
Objavil/a 2020-05-18 16:20:38 (May 18, 2020)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
RAZKRITO! Slači kulturnika na mesec zaslužita 2500 evorv!
5. junij - SVETOVNI DAN OKOLJA
COVID 19: »Makedonija pred Italijanskim scenarijem«
Bo Thomson zahteval odškodnino od države Slovenije?
DRUGI VAL KORONAVIRUSA V MAKEDONIJI! NASTALA JE PRAVA PANIKA! UVEDLI SO POLICIJSKO URO!
VIDEO: V oddaji Kdo vam laže? Boris Tomašič in Bojan Požar tudi razgalila hujskaštvo nacionalnega RTV servisa
Sta Josip Broz in Tito različni osebi?
Mariborčana namerno zasvinjala gozd. V vrečki našli tudi živalske odpadke!
Celje: Nagrajencem vročena najvišja priznanja Mestne občine Celje
VIDEO: To si morate ogledati! Ljubezenska zgodba Malene in Klepetana, najbolj znanih hrvaških štorkelj, ki vas gane do srca
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Celje
(87)
sds
(58)
Šale
(24)
ZDA
(23)
znamka
(15)
sls
(13)
nsi
(12)
znamke
(12)
knjige
(11)
Novice
(10)
sdms
(7)
furs
(7)
kava
(7)
SMC
(6)
kpk
(5)
sova
(4)
šah
(4)
sto
(4)
eu
(4)
Iran
(3)
shod
(3)
rop
(3)
udba
(3)
gdpr
(3)
npu
(3)
NKBM
(3)
2
(3)
UMAR
(2)
2tir
(2)
SAB
(2)
KRIS
(2)
LMŠ
(2)
sneg
(2)
maj
(2)
klop
(2)
NLS
(2)
SKP
(2)
vso
(2)
NATO
(2)
pust
(2)
svet
(2)
mak
(2)
ment
(1)
heta
(1)
Lent
(1)
s
(1)
miza
(1)
regi
(1)
rtv
(1)
DBR
(1)
mars
(1)
dru
(1)
sdsm
(1)
lipa
(1)
je
(1)
dan
(1)
of
(1)
ura
(1)
bild
(1)
DZ
(1)
ozn
(1)
had
(1)
Dr
(1)
sdm
(1)
audi
(1)
uber
(1)
Ptuj
(1)
igra
(1)
btc
(1)
pivo
(1)
P
(1)
hota
(1)
znp
(1)
ebu
(1)
bik
(1)
trst
(1)
Gozd
(1)
hren
(1)
WHO
(1)
vlom
(1)
krap
(1)
delo
(1)
DEM
(1)
nijz
(1)
čaj
(1)
scnr
(1)
rak
(1)
mlaj
(1)
gpu
(1)
UKOM
(1)
irsn
(1)
DSO
(1)
HES
(1)
ceje
(1)
azil
(1)
SPIZ
(1)
sbc
(1)
NMK
(1)
tigr
(1)
tisk
(1)
bbc
(1)
Film
(1)
ico
(1)
DUTB
(1)
sd
(1)
clje
(1)
bih
(1)
jbtz
(1)