Župan Arsenovič okužil tudi direktorico občinske uprave?

Objavil/a ČASOPIS V FOKUSU, dne 2020-10-17 ob 16:24:23

Župan Arsenovič je še v torek (en dan preden je javil, da je okužen s koronavirusom!) s svojima sodelavkama (na županovi desni je vodja njegovega kabineta Jelka Vrečko) bil na tiskovni konferenci brez zaščitne maske, hkrati pa ti akterji niso zagotavljali primerne medsebojne varnostne razdalje!

Vadba organiziranih športov in registriranih športnikov zaenkrat ostaja dovoljena. Bodo pa od ponedeljka naprej zaprti vsi društveni prostori, pisarne in dvorane, razen tistih, ki so potrebni za službe, ki delujejo v času epidemije. Spremembe veljajo zaenkrat do konca jesenskih počitnic, je v današnji izjavi za medije povedal podžupan Samo Peter Medved, ki nadomešča župana Arsenoviča.

Prilagojeni bodo tudi vozni redi mestnega avtobusnega prometa, saj zaradi prehoda na šolanje na daljavo pričakujejo upad števila potnikov na avtobusih. “Z uveljavitvijo prilagojenih voznih redov bodo avtobusi še naprej vozili na vseh mariborskih mestnih linijah, se bo pa nekoliko zmanjšala pogostost voženj,” pojasnjujejo v podjetju Marprom.

“Gremo na režim, ki je bil že v času prve epidemije. S tem da smo prilagodili urnik prevozom ljudi na delovna mesta. Odpravili smo torej tisto, kar je bilo spomladi spoznano za pomanjkljivo,” je povedal podžupan.

Zaradi okužbe župana so z delovnih mest umaknjeni tudi sodelavci v županovem kabinetu. Po besedah Medveda se je izkazal za pozitivnega tudi test pri direktorici občinske uprave, zato tudi tam prehajajo na prilagojeno delovanje in pospešeno testirajo njene sodelavce.

Poveljnik Civilne zaščite Maribor Samo Robič je opozoril, da so razmere v Podravju resne, zato poziva javnost k spoštovanju zaščitnih ukrepov.

Pomen slednjih je izpostavil tudi pomočnik direktorja za zdravstveno nego mariborskega zdravstvenega doma Aleksander Jus. Kot je dejal, so na njihovi vstopni točki za odvzem brisov, ki pokriva Maribor in okoliške občine s skupno okoli 200.000 prebivalci, v četrtek testirali 231 oseb, od tega je bila po do zdaj znanih podatkih potrjena okužba z novim koronavirusom pri 36. “Takih rezultatov do zdaj še nismo zabeležili, zato res pozivamo vse občane in občanke, naj se vedejo odgovorno,” je dejal Jus.

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca sicer zaenkrat delujejo še vse ambulante in dejavnosti. “Trudimo se, da bo tudi v prihodnje tako. Trenutno v zavodu nimamo okuženih zaposlenih. Nekaj zaposlenih je v samoizolaciji, ker so bili neposredni stiki zunaj, ni pa bilo nobene okužbe na delovnem mestu znotraj ustanove,” je pojasnil.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor pa v ponedeljek omejujejo delovanje. Do nadaljnjega bodo ustavljene obravnave pacientov napotenih s stopnjo nujnosti redno in hitro, razen preventivnih pregledov otrok in mladostnikov, preventivnih storitev pri nosečnicah, preventivnih pregledov delavcev, nujnih pregledov operativnih gasilcev, presejalnih programov za zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb in raka ter drugih preventivnih zdravstvenih storitev, katerih opustitev bi lahko imela negativne posledice za zdravje pacienta.

Še naprej pa bodo izvajali vse obravnave s stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro, onkološke storitve ter obravnave nosečnic, porodnic, novorojencev in bolnikov s covidom-19. Bolnike naprošajo, da ne kličejo v klinični center, saj bodo o spremembah terminov pravočasno obveščeni.

Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer se v ponedeljek spreminja tudi poslovanje Mariborske knjižnice, iz mariborskega zatočišča za živali pa sporočajo, da bodo za vse ljudi, ki so prisiljeni ostati doma ali so hospitalizirani zaradi covida-19, nudili začasno namestitev njihovih hišnih ljubljenčkov.

 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
ČASOPIS V FOKUSU
ČASOPIS V FOKUSU
Objavil/a 2020-10-17 16:24:23 (Oct 17, 2020)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
NSI je ustavnemu loku uradno rekla NE
Prihodnost dela: zelo iskani strokovnjaki za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (IKT)
80 odstotno nadomestilo v primeru obveznosti varstva otrok
RAPER ZLATKO NEOTESANO IN NEKULTURNO DO POLICISTOV
Vlada sklenila podaljšati ukrepe iz odlokov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19
Navadna voda z okusom iz domače kuhinje? Zakaj pa ne!
Vsakodnevni nasveti za manj zavržene hrane
Covid-19: Četrtkova testiranja sicer daleč od črnega rekorda, vendar še vedno visokih 1.798 novo okuženih
GROZLJIV ZLOČIN ILEGALNEGA MIGRANTA V NICI
Šokanten zapis nekdanjega malezijskega premierja: Muslimani imajo pravico pobiti milijone Francozov !!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Celje
(124)
Novice
(75)
ZDA
(67)
sds
(60)
eu
(45)
svet
(32)
Šale
(27)
rusija
(21)
desus
(19)
Srbija
(17)
sls
(17)
bih
(16)
znamka
(15)
corona
(14)
nsi
(14)
knjige
(12)
znamke
(12)
denar
(11)
ŠPORT
(11)
brexit
(10)
Rogla
(10)
furs
(9)
sd
(8)
kava
(8)
sdms
(7)
kpk
(7)
SMC
(6)
shod
(6)
Film
(5)
Iran
(5)
LMŠ
(4)
2
(4)
sto
(4)
šah
(4)
sova
(4)
WHO
(4)
udba
(4)
SKP
(3)
USA
(3)
npu
(3)
gdpr
(3)
UMAR
(3)
NKBM
(3)
rop
(3)
gale
(3)
2tir
(2)
Hojs
(2)
NLS
(2)
vso
(2)
pag
(2)
maj
(2)
pust
(2)
MORS
(2)
KRIS
(2)
rtv
(2)
fbi
(2)
NATO
(2)
BDP
(2)
mak
(2)
ozn
(2)
SAB
(2)
Bled
(2)
sneg
(2)
klop
(2)
bbc
(2)
nijz
(2)
KGZS
(2)
pivo
(1)
čaj
(1)
SNAV
(1)
sbc
(1)
tisk
(1)
heta
(1)
tigr
(1)
hota
(1)
Lent
(1)
smrt
(1)
MZZ
(1)
vomo
(1)
bik
(1)
ZPS
(1)
je
(1)
delo
(1)
DZ
(1)
2tdk
(1)
bked
(1)
umrl
(1)
grep
(1)
mlaj
(1)
ZDF
(1)
race
(1)
nvo
(1)
Vrt
(1)
nov
(1)
uboj
(1)
meja
(1)
Ptuj
(1)
gaza
(1)
OVS
(1)
mok
(1)
ru
(1)
had
(1)
SKZ
(1)
ico
(1)
regi
(1)
s
(1)
SOS
(1)
DBR
(1)
man
(1)
DUTB
(1)
MOS
(1)
sdsm
(1)
trst
(1)
ment
(1)
of
(1)
ovca
(1)
bild
(1)
HES
(1)
VW
(1)
mars
(1)
voda
(1)
DEM
(1)
dru
(1)
Hvar
(1)
zdus
(1)
dan
(1)
sdm
(1)
scnr
(1)
audi
(1)
uber
(1)