ODZIV MINISTRA IN ODGOVOR NJEMU

Objavil/a Vili Kovačič, dne 2015-10-19 ob 22:56:13

ODZIV MINISTRA IN ODGOVOR NJEMU 

Spoštovani g. minister Goran Klemenčič,

hvala za Vaš odziv in odgovor. Veseli me, da ste se sploh odzvali, v nasprotju s številnimi ignoranti v parlamentu, na sodiščih, tožilstvu  in na oblastnih funkcijah ! Oblast misli, da je nenadomestljiva zato se je žal zelo hitro spridila in je postala OHOLA. Zato ne moremo biti več-no tiho ! 

Medtem ko sem začel pisati odgovor Vam, je zazvonil telefon, iz zapora je poklical g. Stanić. Povedal je sledeče. Hrana, ki jo dobiva ni nobena dietna hrana, danes je imel tudi zaradi tega  20 sladkornih enot, normalno je 6 enot. Jutri bo imel zdravniški pregled. Gladovno še ni začel stavkati ima pa ta namen, ker se le tako lahko reši poslabšanja zdravstvenega stanja, ki je lahko za življenje usodno. Skratka g. Stanić je gladovno stavko napovedal, ni je pa še pričel izvajati, kot smo zapisali na spletu. 

Z gospodom Staničem ne morem komunicirati neposredno, ker so mu odvzeli telefon. Ne vem po kakšnih mednarodnih konvencijah je to možno !?  Odvzeli so mu tudi računalnik, ki ga morajo baje pregledati. Pregled, ki bi sicer trajal 10 minut, v zaporu traja že več kot 10 dni. Poudarjam, da g. Stanić ni begosumna oseba. Premestitev g. Stanića na odprti oddelek je seveda možna, ampak ni enostavno izvedljiva, ker jo mora predlagati upravnik zapora, ki pa tega kot zvest in dober uradnik ne bo nikoli storil. Predlagam Vam, da to storite Vi. Upam, da mi ne odgovorite, da se v odprte postopke ne vmešavate. Poglejte si na linku, zakaj je g. Stanić sploh zaprt. http://www.publishwall.si/stoychi./post/146974/borec-za-clovekove-pravice-umira-v-novogoriskem-zaporu .

G. Stanić ima 27.10.2015 obravnavo na sodišču v Kranju  zaradi podobno bizarne zadeve: zaradi razžalitve ministrstva za notranje zadeve, ker je g. Stanić nedavno izrekel usodni stavek “da je policija izvedla rop po uradni dolžnosti”, v primeru ko so policisti zaplenili motor njegovega sina in ga uničili.  Na obravnavo na sodišču 27.10. se g. Stanić ne more pripraviti, ker so mu odvzeli računalnik. Razen tega so zastali  številni primeri, ko je g. Stanič zastopal oz. branil druge ljudi.  Vse to je zdaj v blokadi in tako bodo roki v večih, za ljudi pomembnih zadevah, prekoračeni.

V četrtek na protestu pred Vrhovnim sodiščem bom obelodanil njegov primer, naj ljudje izvedo, da je za oblast, ki sodi v imenu ljudstva, to ljudstvo vredno zelo malo ali nič ! Največ je vredno tik pred volitvami, do volilne nedelje. V ponedeljek pa je že vse po starem – seveda v novi embalaži.  Gospod minister, tudi zato je nujna korenita reforma pravosodnega sistema, pa seveda tudi volilnega sistema. Ne zaradi stranke SDS, ki nam jo podtikate na vsakem koraku,  ampak zaradi nas državljanov in zaradi primerov kot je aktualni  znanstvenofantastični primer g. Radeta Stanića.  

Spoštovani g. minister ! Upam da boste odgovor natančno prebrali in  bo moje opozorilo vsaj malenkost izboljšalo stanje g. Stanića, kar za enkrat dokazuje tudi vaš odziv. Sicer pa kot pravi sveto pismo ne nasedajte nikomur, “po njih delih, jih boste spoznali”. Po tem se ravnamo in se bomo še naprej ! Vam pa priporočam, da ne verjamete vsega uradnikom, ki ščitijo predvsem sebe, ne pa človekove pravice.   

Hvala za pozornost in lep pozdrav,     Vili Kovačič,      državljan K. 

 

Spoštovani g. Kovačič,

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij vam bo  posredovala odgovor na vaše spodnje vprašanje.

O domnevni gladovni stavki g. Staniča in o domnevnem neprimernem ravnanju z njim v zaporu v Novi Gorici sem bil seznanjen včeraj, ko mi je eden od vaših naslovnikov preposlal vaše e-sporočilo (meni ga namreč niste poslali). Ker je šlo za izjemno resne obtožbe, sem takoj zahteval poročilo od pristojnih na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij in ga še isti dan (v nedeljo) tudi dobil. V tem trenutku nimam nobenega razloga, da mu ne bi verjel. Zanika pa obtožbe o gladovni stavki, o diskriminaciji in drugih domnevnih nepravilnostih, ki bi - če bi res obstajale - pomenile kršitev ne samo slovenskih, ampak tudi mednarodnih standardov na področju spoštovanja človekovih pravic zaprtih oseb.

Predvidevam (mogoče zmotno), da tudi sami ne zatrjujete več, da g. Stanič gladovno stavka oziroma, da ima neprimerno prehrano (glede na vaše spodnje sporočilo, v katerem problematizirate "samo še" režim izvajanja kazni glede na zaprti / odprti režim).

Skratka: če imate dodatne informacije, ki bi potrjevale, da se z omenjenim obsojencem nehumano ravna ali da ta gladovno stavka, mi jih prosim čimprej sporočite, ker bomo na MP in na Upravi zaporov nemudoma ukrepali. Če temu ni tako, pa vas lahko zgolj vljudno prosim, da naslednjič pred javno objavo nepreverjenih hudih obtožb na račun zaposlenoh v zaporskem sistemu, prej storite vsaj minimalen korak v smeri preverjanja pri pristojnih organih kot tudi pri samem zaporniku (katerega komunikacija tako po telefonu kot v obliki obiskov ni prepovedana).

Lepo pozdravljeni,
Goran Klemenčič

 

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
5
Vili Kovačič
1
Oct 20, 2015
Gospod Sponko,

Moje poročanje ni na bazi domnev, izkazalo pa se je, da je bil alarm upravičen. Vsaj kot preventiva, je pa dobro, da se je minister oglasil, kar pa ga ne odvezuje, da ne dgovori na vse trditve in vprašanja.

G. Sponko, ne bojte se za nekontrolirane nemire, večina slov. naroda je preveč preplašena, da bi povzročala nemire. Razprtije DA, ampak zakaj, zato ker pravica ni za vse enaka !
V detajlih je hudič, ki se skriva za uradnimi frazami iz konvencij.
Realnost zapora pa je žal taka, da komunikacija ni prepovedana, kot pravi minister, je pa ONEMOGOČENA !

Izkazalo pa se je še nekaj: da se je glede nebegosumnega Radeta Stanića - kot je ugotovil Stoyan, minister povsem izognil ključnemu odgovoru; zakaj ni Rade Stanić na odprtem oddelku, nič ni napisal o lažirani sodbi in zakaj Stanić ne sme imeti mobitela in računalnika.

To pač so problemi vredni prepira ! Da o zdravju človeka niti ne govorimo !
#5
Sponko
0
Oct 20, 2015
Spoštovani g. V.K.
V odgovoru g. G.K.se razločno vidi, da je vse to poročanje na bazi domnev. To potrjujeta tudi vidva z g.S.S. Ker pa je vprašanje nedoločno, naj dodam, da so domnevno lažne novice, velikokrat sprožitelj razprtij, ki lahko vodijo v nekontrolirane nemire.
To je izvrstno orodje politične prakse, ki se tudi redno in namerno uporablja.
Za več podrobnosti, nisem več na voljo.

P.s. Glede pripora se pozanimajte kakšen je kaznilniški red, kajti mora preteči določen rok za morebitni, odprti oddelek, zapornika :)

Hvala za vaš dragoceni čas.
#4
Stoyan Svet
0
Oct 20, 2015
lepo si to napisal Vili, Goran Klemenčić pa se je lepo izognil ključnemu odgovoru; zakaj ni Rade Stanić na odprtem oddelku, nič ni napisal glede lažirane sodbe in zakaj Stanić ne sme imeti mobitela in računalnika.
#3
Vili Kovačič
0
Oct 20, 2015
Kakšno zvezo ima ta trditev z Radetom Stanićem, lepo porosim za pojasnilo.
#2
Sponko
0
Oct 20, 2015
Tudi jaz sem zgrožen, da se objavlja nepotrjene, ne preverjene novice z namenom povzročanja nemirov.

Tak način sporočanja je pri ljudeh povzročil apatičnost, ne zainteresiranost pri odločanju. saj so vse prevečkrat bili naplahtani.
Politika je fuj in fej.
#1
Vili Kovačič
Vili Kovačič
Objavil/a 2015-10-19 22:56:13 (Oct 19, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
NOVE ENERGETSKE INVESTICIJE - bodimo realisti zahtevajmo (predlagajmo) nemogoče ! NEK2
Infrastrukturni projekti  in revitalizacija Bohinjske proge z navezavo na Koper !
POZIV PREDSEDNIKU DRŽAVE in PREDSEDNIKU VLADE ! Ali bodo volitve še naprej neustavne.
POZIV VLADI Janeza Janše, DA ZAŠČITI SAMO SEBE IN DRŽAVLJANE
Sprememba smeri kolesarjenja– poziv sovražnikom demokracije in zmedenim pristašem corona epidemije
Zadeva PRASICA RAZKRIVA, da Orwelova živalska farma deluje! To je poučna zgodba vredna depeše v Evropo!
POZABLJENA BOHINJSKA PROGA - SRAMOTA TRANZICIJE, 432 mio za izhod iz krize
RTV Slovenija vas v 10 letih stane 1.524 € in od l. 1991 + 4.500 € za propagando prejšnjega režima
Primerjava: JANEZ JANŠA - MILAN KUČAN
Od Serpetinška do mrliškega oglednika. Nekoč šaljivec, danes prepirljivec!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj