OGORČENJE V SODNI DVORANI in POZIV PREDSEDNIKU DRŽAVE

Objavil/a Vili Kovačič, dne 2016-07-07 ob 10:37:33

                  Rezultat iskanja slik za borut pahor              

OGORČENJE V SODNI DVORANI in POZIV PREDSEDNIKU DRŽAVE

ČRNA  LUKNJA SLOVENSKEGA SODSTVA

Arogantnost, nečloveškost in požvižganje slovenskih sodnikov na argumente so včeraj dosegli vrhunec na Okrožnem sodišču v Ljubljani v sodni dvorani  št. 118. Sodnica Špela Koleta je obravnavo zoper Milka Noviča prestavila  na 28. september 2016.  Pred tem pa je (in to je bistveno)  zavrnila zahtevo obrambe po izpustitvi dr. Milka Noviča iz pripora, češ da se bo o tem odločalo v nadaljevanju postopka. Kakšen bo sklep in da se bo s tem odlašalo, pa lahko povemo že vnaprej.

Ob tej novici je v sodni dvorani upravičeno završalo. Ljudje smo bili, in bomo vedno bolj ogorčeni, nad tem kar se dogaja. Sodnica noče odločati o neupravičenosti pripora. Ponovitveni razlog pa sodnica in pritožbeni senat kot pokvarjen gramofon v neskončnost in do onemoglosti vrtijo naprej, kljub temu, da sta ga oba  - tako odvetnik Hribernik kot Matevž Krivic, v vloženi ustavni pritožbi, razgalila do obisti. Matevž Krivic pa ga je razbil na prafaktorje in ga nepovratno sesul v prah.  

Ampak nič ne pomaga – pri nas se sodniki lahko postavijo nad pravo in pravico  in »nikome ništa«.  Še več, o pravici – torej o izpustitvi iz pripora, sodnica sploh noče odločati. Sodnica Špela Koleta je s tem dokončno razkrila, da v tem procesu ne odloča ona, ampak nekdo tretji. Skratka, da je orodje drugih. Očitno gre tudi tukaj ponovno za tako imenovani  višji, da ne rečem, »nacionalni interes«, ki je očitno prisoten povsod, ne samo v ekonomiji.  

Zato se dr. Milko Novič ne sme braniti s prostosti. Postal bi zanimiv za medije in do zadnjih detajlov, bi lahko javno, prek medijev razgalil nekompetentnost forenzičnega laboratorija slovenskega nacionalnega preiskovalnega urada (NPU).  To je sicer enkrat na sodni obravnavi, odlično, da ne rečem vrhunsko  in prepričljivo, že storil. Javno in ponovno bi se pokazala nekompetentnost in instrumentaliziranost NPU. Potemkinove vasi slovenskega sodstva, ki je postalo le kulisa za obračunavanje s posamezniki, končne in veljavne »pravne«  odločitve pa se očitno sprejemajo drugje. Proces proti dr.Milku Noviču ne bo prvi,  je pa »najmarkantnejši« primer   sojenja v IMENU LJUDSTVA – proti ljudstvu, proti pravu in proti zdravi pameti.

Pozivamo Ustavno sodišče, da o izpustitvi dr. Milka Noviča iz pripora ODLOČI TAKOJ. 18 mesecev pripora pa naj sankcionira z odškodninsko odgovornostjo sodnice in sodnikov v sodnih senatih, ki so tokrat že sedmič, kot je pokazal Krivic,   povsem ignorantsko odklonili izpustitev,  v tem primeru absolutno SLABOUMNE in neutemeljene »ponovitvene nevarnosti«.  

Zato so bil včerajšnji glasni protesti, žvižgi in vpitje občinstva proti arogantni sodnici - po njeni prestavitvi obravnave na 28.september, več kot upravičeni. S tem je postalo očitno, da o pravici in resnici na slovenskih sodiščih v letu 2016 ne odloča pravo in sodniki ampak nekdo tretji - avtorji in zaščitniki »nacionalnega interesa«. Zato občinstvo ni smelo biti, ni moglo biti  in ne bo več tiho.

Ob tem pa pomenljivo – kljub večkratnim pozivom molči »VARUHINJA ČLOVEKOVIH PRAVIC«  Vlasta Nussdorfer in »PREDSEDNIK VSEH Slovencev« – BORUT PAHOR. Zato ju pozivam – ne njiju kot predstavnika najvplivnejših institucij, ampak kot osebi s človeško pametjo in človeško vestjo ter minimalnim  kančkom solidarnosti do šibkejših, ki morajo v zaporu čakati na milost in nemilost slovenskega  arogantnega sodstva:  gospa in gospod, ZGANITA SE DOKLER JE ŠE ČAS. Če ne bosta ukrepala zdaj, bosta (in sta že) soodgovorna za posledice.  

Če lahko predsednik države izdaja pomilostitve  že obsojenim, naj se zavzame za odpravo »kazni« pripora še ne obsojenemu dr. Milku Noviču. Predlagam obema, naj oba skupaj nemudoma obiščeta dr. Milka Noviča v priporu in naredita vse za njegovo izpustitev.

Predsednika, ki ga skrbjo zgolj  brexit in profana dnevna opravila, ne skrbijo pa ga ljudje in njihove usode, ne potrebujemo ! Naj se Borut Pahor, ki se je tako pohvalno izražal o Nelsonu Mandeli, spomni njegovega izreka, ki glasi približno takole:   »Nemogoče je (nemogoče) – dokler tega ne storiš !«  Naj nekaj stori on kot človek, če že kot predsednik gleda stran ! 

 

Ljubljana 7. julij 2016    Vili Kovačič,     državljan  K. 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
42
Stoyan Svet
0
Sep 15, 2016
Vili pričakovano, upam, da se bo tovarišija na oblasti čimprej začela obnašati državno tvorno še preden jih bo pometla metla na smetišče zgodovine.
#42
Vili Kovačič
0
Sep 14, 2016
Stoyan, že zdavnaj - Pahor niti odgovoril ni, Nussdorferjeva pa pošilja avtomatski odgovor njenega odzivnika.
#41
Vili Kovačič
1
Aug 14, 2016
Seveda sem poslal osebno.Ampak njih se ne prime. ona dva držita glavo v pesek, kot številni drugi, razen Krivica - pri nas bo kmalu peska zmanjkalo !
#40
Stoyan Svet
1
Aug 13, 2016
kaj je s to našo državo in krivosodjem narobe?
Narobe je samo to,
da nihče od predstavnikov države in ljudstva za nič ne odgovarja.
V normalni pravni državi je ustava najvišji zakon,
katerega nihče ne sme kršiti še najmanj sodniki in tožilci.
Še manj bi smeli kršiti odločbe ustavnega sodišča.
Tisti, ki to počno v pravni državi hitro izgubijo svoje lepe službe.
Slovenija je že dolgo mafijska država, o tem poročajo že tudi tuji mediji.
V pravni državi bi zaradi neupravičenega pridržanja dr. Noviča sodnica Koleta in tožilka Žgajnarjeva že zdavnaj odleteli s svojih položajev.
pohar in nusdorferjeva pa itak nikoli ne bi smela zasedati njunih položajev.
Vprašanje Viliju?
Si poziv poslal poharju in nusdorferjwevi osebno?
Če ne nemudoma to stori in zahtevaj v imenu javnosti njun odgovor.
#39
Analitik
2
Aug 08, 2016
Tožilko razkrinkat je zapisal :

"Kdo je preverjal alibi prve osebe,ki je Jamnika našla na tleh? NAMIG"

Neverjetno : Oseba, bivši zaposleni na KI, se pripelje na mesto umora pred vhodom v restavracijo, 2 minuti po umoru, opazi osebo na tleh, opazno v jezeru krvi, jo obvozi in rikverc zaparkira eno mesto naprej (rezervirano ?), nato jo gre pogledat, vidi reko krvi, ki teče v jašek in mesta na glavi, od koder teče kri, jo malo potrese da preveri, ali je še živa (pričanje na sodišču), nato pokliče policijo,...... Na sojenju praktično nobenega vprašanja, nobenega preverjanja, kaj je oseba tam počela, saj ni bila več zaposlena na KI, nobenega pregleda VIDEO posnetkov bližnjih nadzornih kamer,.......

Ne samo pogum in srce, pač pa odgovornost stroke. Odgovornost Policije, NPU, tožilstva, sodišča. Odgovornost za kršenje Ustave, zakona, za uničevanje države in naroda.
Sojenje za to odgovornost ni več tako daleč, kot se zdi .
#38
Odgovorni svobodnjak
0
Aug 08, 2016
Pokojna astrologinja Meta Malus je pred dolgimi leti izjavila, da ko se bo razrasla mafija , Slovenske države ne bo več. Države ni več, je le še na papirju. prav tako njen predsednik, mesečno z obilno plačilno kuverto !

Ker pravosodje ne deluje s pogumom in srcem, kot naj bi po ustavi, bo nastopil narod. Narod, sedaj je zadnji čas za pogum in srce in v boj za svoje pravice, zapisane v Ustavi !
#37
ni mi vseeno
0
Jul 26, 2016
STA: 'Mnenje v Münchnu pripravljajo že dva meseca. In po pojasnilih iz Nemčije mnenja tudi ne bo pred koncem avgusta ali septembrom in še to le pod pogojem, da ne bo katerega drugega, BOLJ NUJNEGA PRIMERA. ZATO je sodnica nadaljevanje sojenja razpisala na konec septembra, kar je v dvorani vzbudilo obilo ogorčenja in jeznih vzklikov.'

Novinarju (in ostalim kolegom, ki so to novico nekritično povzeli) očitno ni jasno in kar je še bolj grozljivo tudi sodnici ne, da se priporniki obravnavajo PREDNOSTNO.

Sodnica je poslala v Munchen nalog za analizo in mnenje že marca in se ji zdi povsem normalno, da bodo to opravili v petih mesecih, če bodo! Ali jim je povedala, da gre za človeka, ki ga ima v priporu in da gre za nujni primer?

Sodnica je kljub temu, da ne ve, kdaj bo dobila mnenje, določila naslednjo obravnavo natančno 28.septembra (skoraj 3 mesece prostega teka!). Novinar je uporabil ZATO! Kje je tu logika? Če bo mnenje prispelo 20.avgusta, bo obravnava šele 28.septembra? Človekove pravice: sojenje v razumnem roku!

PS: Slovenija sodi v sam vrh držav kršiteljic človekovih pravic v EU in večina kršitev je prav zaradi nespoštovanja zakonsko določenega sojenja brez nepotrebnega odlašanja.

NOVINARJI IN SODNIKI, konvencijo o človekovih pravicah v roke pa prijeten (ne)zasluženi dopust vam želim.
#36
Tožilko razkrinkat
2
Jul 26, 2016
Kdo je preverjal alibi prve osebe,ki je Jamnika našla na tleh? NAMIG
#35
mateja
0
Jul 26, 2016
Primerjava je samo zloraba prava in zmerjanje z drhaljo.
#34
Mitja Lom
0
Jul 25, 2016
Primer Patria in Milko Novic se niti slucajno ne moreta primerjati. Nenazadnje Jansa ni bil nikoli v Priporu, pac pa na Odprtem delu zapora (hodil je v sluzbo oziroma po Ljubljani). Razlika je ogromna.
#33
mateja
1
Jul 25, 2016
Velja skoraj enako v primeru dr.Novič....

Ustava, srce in pogum
.
25. april 2015 ob 0:11Lepo pozdravljeni. Nisem član Odbora 2014, a ker je vaše delo neposredno povezano z bistvom prava, hvala za priložnost, da lahko danes z vami delim teh nekaj svojih misli. V roki držim Ustavo. Znova pojasnjeno včeraj. Razen vrhovnega sodnika Marka Šorlija, njenih jasnih napotil od rednih sodnikov in tožilcev ni bil voljan poslušati nihče, kaj šele, da bi jih uporabil. Ta Ustava nam v en glas pravi, da smo bili priče pravno izmišljenemu procesu sredi demokratične Evrope. Procesu, ki je poteptal temeljne človekove pravice, nepopravljivo mesaril po demokratičnem procesu in odrekal življenje po meri človekovega dostojanstva in enakega spoštovanja. Priče smo bili arbitrarnemu procesu mimo prava, zlu, ki pa ga še tako jasno zapisana ustava sama ne more odpraviti. Lahko ga odpravi le, če za ustavo stojita srce in pogum. Srce in pogum pa ste vi. Brez vas danes tu ne bi bilo ničesar pravnega. Arbitrarna zloraba prava bi v preobleki prava samega vela v tem zraku, ki ga dihamo, še bi zastrupljala kri, ki nam hrani življenje, uničevala bi up lepše prihodnosti nam vsem in našim otrokom. Prava, pa naj bo še tako jasno zapisano, brez srca in poguma ni.
Pred časom so me v medijih spraševali o nevarnosti banalizacije pravne države zavoljo protestov pred sodiščem. Takrat se je moj odgovor glasil nekako takole. Imenujejo jih drhal. A protestniki imajo srce, občutek za pravičnost in nepopustljiv pogum. Zmagali bodo. Tudi kulturni in domoljubni element protestov je nekaj izjemnega. Pravi »ustavni moment«, ob katerem je nova stopnja slovenske državnosti nepovratno začrtana. Minimalna dolžnost raznih intelektualističnih krogov, ne glede na njihovo prepričanje, je, da na tiste, ki s srcem sledijo človekovim pravicam in se borijo za pravičnost, kot jo najbolje razumejo, ne gledajo zviška.
Imenovali so vas drhal. V resnici pa ste zadnji branik prava in človekovih pravic. Branik svobode in demokracije, branik zoper zlorabo, ko odpovedo vse inštance rednega pravosodja. To ste in to vam, ter vsem v državi, potrjuje slovenska Ustava. To zdaj tudi formalno potrjuje odločitev Ustavnega sodišča. Vi ste up novih generacij. Up vseh nas in naših otrok, up še ne rojenih Slovenk in Slovencev, da bomo nekoč v resnici živeli v svobodni demokratični družbi, v resnični pravni državi, ki nam in našim staršem, starim staršem, še ni bila dana. Imenujejo vas drhal. Naj vas le imenujejo. S tem govorijo o sebi, kajti o vas pravi Ustava: ste moje srce, ste moj pogum. V imenu vseh, tistih, ki se tega zavedajo in tistih, ki se ne, ter zavoljo pravne države, hvala vam zanju! Hvala za vaš pogum, za vaše srce.ddr. Klemen Jaklič,

Pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani, ob ustavnosodni razveljavitvi sodbe v zadevi Patria, 25.4.2015.
#32
predsednik5
1
Jul 22, 2016
edini legalni nadzor nad delom sodišč in sodnikov je javnost in snemanje razprav,ki pa se jih sodišča in sodniki izogibajo in .če slučajno pride na razpravo 5 ljudi javnosti je že cela panika. Vendar odgovornost bodo kmalu dobili izstavljeno.En sodnik je že bivši in v zaporu ,ker je kršil konvencijo in ustavo ostali bodo sledili,ko bodo ljudje prebrali ustavo.
#31
Ivan
1
Jul 22, 2016
@Rado K.
Slovenci smo že siti sklicevanja na člene vseh mogočih predpisov, ki jih pravosodje ali državna uprava konstantno krši. Enostavno se nam ne da več uporabljati pravno retoriko, ker je naporna in vzame čas brskanja po predpisih, raje napišemo ljudsko, da vsi razumejo. Diktatoju nič ne pomaga ne lepa, ne strokovna, ne pametna beseda, nažalost diktator razume le silo.
#30
Rado K.
1
Jul 22, 2016
"Problem je v tem, da slovensko krivosodje resnično deluje brez kakršnega koli učinkovitega nadzora"


Problem je, Društvo CZPNN, ker ne znate artikulirati problema. Nastopate s floskulami, kot stoji zgoraj v citatu. To je ad hominem pristop, ki ima namen le žaliti nekoga, ali kaj. In kot takšen sploh ni vreden resne obravnave.

Pravilno bi bilo, če bi zapisali: sodnik (-ca) ta in ta je pri tem postopku kršila ta in ta člen (procesni, vsebinski).

Jaz, npr, nikoli ne zapišem, npr.: "Društvo CZPNN je brez veze", ampak opozorim na konkretno vašo trditev, ki po moji oceni ni točna, ali ne ustreza resnici, ali logični presoji.
#29
Društvo CZPNN
2
Jul 22, 2016
Bolj poslušamo ta policijski posnetek, smo bolj prepričani, da so Dr. Milka Noviča že v naprej obsodili in da gre za zelo slabo izdelan konstrukt.
#28
Društvo CZPNN
1
Jul 22, 2016
Gospod (tovariš) Rado K in kaj v resnici želi Vili !?

Prisotnost zainteresirane javnosti na glavni obravnavi je tudi svojevrsten poseg v delo pravosodja v času trajanja sodnega postopka, še preden je taki postopek končan.

Po moje bi rad Vili le to, da se enkrat za vsečej na naših sodiščih le uveljavi narodova človekova pravica do poštenega sojenja ( 6. člen Evropske konvencija o varovanju temeljnih človekovih pravic in svoboščin ((Evropska konvencija o varovanju temeljnih človekovih pravic in svoboščin EKČP). O proceduralnih ali materialnih pravice obdolženca, bi se še kako dalo govoriti, še posbej o "bumerangu", ki naj bo ga dobilo sodišče prve stponje, po tem ko bo postopek končan.

Zakaj ljudje (državljanke in državljani RS) zahtevajo poseganje v postoipke v katere se resnično ne more (ne sme) posegati pred njihovim koncem. To so so zahteve ljudstva RS, ki so posledica nezaupanja v pravosodje (ki mu nardo reče tudi krivosodje). Mogoče bi bilo bolje namesto takih zahtev ustanovti nardono komisijo, ki naj bi nadzirala potek sodnega postopka od njegovega začetka, do konca, da nebi bilo krešenja temeljnih človekovih pravic in svoboščin v škodo državljanov.

V čem je pravzaprav problem ?

Problem je v tem, da slovensko krivosodje resnično deluje brez kakršnega koli učinkovitega nadzora. Za razliko od sodstva bivše SFRJ, ki je imela s pravnim redom urejen nadzor tako, da je Vrhovno sodišče bilo kot druga pritožbena instanca, kar v Sloveniji po razpadu bivše Jugoslavije ni primer.

Res pa je, da vaski poseg v sodni postopek kogarkoli (Predsednik RS, varuhinja za človekove pravice in drugi) pomenil dejanje ziper načelo pravne države. Res pa je tudi to, da je Slovenija že več kot 25 let iz leta v leto manj pravna država, za to s posegom v sodne postopke niti nebi bilo kakšne posebne škode. Prav tako je res, da je Republika Slovenija dejansko zelo nevarno ogrožena, za njeno ogroženost, pa je brez kakršnega koli dvoma odgovorno prav njeno krivosodje.

Tega se tudi zelo dobro zaveda tudi Matevž Krivic.
#27
Mitja Lom
0
Jul 20, 2016

US razveljavilo odločitev sodišč o priporu Milku Noviču, bo jutri že spuščen iz pripora?

Objavil Urednistvo 19. 07. 2016 pod kategorijo DRUŽBA, FOKUS, KRONIKA, POLITIKA, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosomUstavno sodišče je ugodilo pritožbi Milka Noviča, obtoženega umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika. Razveljavilo je odločitvi okrožnega in višjega sodišča v Ljubljani glede pripora Noviču in zadevo poslalo v ponovno odločanje okrožnemu sodišču. To mora odločiti v 24 urah po vročitvi odločbe. V tem času Novič ostaja v priporu.

Ustavno sodišče je namreč ugotovilo, da je bila Noviču kršena pravica iz 22. člena ustave, ki opredeljuje enako varstvo pravic.

Odvetniki Noviča, ki je v priporu od aretacije decembra 2014, so večkrat poskušali odpraviti pripor, a neuspešno. Novič je ves čas zatrjeval, da so obrazložitve sodišč o obstoju pripornih razlogov zaradi ponovitvene nevarnosti pavšalne in brez konkretne vsebine.

Ustavno sodišče je glede tega oblikovalo stališče, da okoliščine in teža očitanega kaznivega dejanja same po sebi še ne utemeljujejo sklepa o ponovitveni nevarnosti. Tega je mogoče odrediti šele, ko tudi osebnost obdolženca, okolje in razmere, v katerih živi, in dosedanje življenje omogočajo zanesljiv in konkretiziran sklep o obstoju realne nevarnosti ponovitve, navaja ustavno sodišče.

Ob tem pa ustavno sodišče ugotavlja, da so obrazložitve okrožnega in višjega sodišča v svojem bistvu le navidezne. Pri tem se nanaša na presojo sodišč v delu, v katerem subjektivne okoliščine utemeljujejo z izvedenskim mnenjem in izjavami prič.

Sodišča bi morala izvedensko mnenje ovrednotiti kot celoto, na kar je Novič ves čas postopka opozarjal, menijo ustavni sodniki. Ampak sodišča tega niso naredila. Presoja, ki bi morala biti konkretizirana, ostaja zgolj na ravni splošnosti, je presodilo ustavno sodišče.

Omenjeno izvedensko mnenje je bilo pripravljeno že ob začetku pripora, sodišča pa bi morala ob vsakem podaljšanju pripora ponovno preveriti o obstoju vseh ustavnih pogojev za dopustnost posega v pravico do osebne svobode. A, kot ugotavlja ustavno sodišče, tega niso storila.

Ustavno sodišče se je opredelilo tudi do upoštevanja izjav prič o siceršnji naravi Noviča in ugotovilo, da sodišča niso ovrednotila vsake posamezne izpovedbe, če je bila pomembna za presojo, in tudi niso konkretno navedla, kaj točno so katere priče navedle. “Pritožbe na očitke v tej smeri sta pritožbeni sodišči zavrnili zgolj s splošno obrazložitvijo,” ugotavljajo ustavni sodniki. Po njihovem mnenju to pomeni, da so bile obrazložitve izpodbijanih sklepov tudi v tem delu navidezne in niso dosegale ravni, zahtevane v 22. členu ustave.

V novem odločanju bo moralo sodišče ravnati v skladu s stališči te odločbe. Ponovno odločitev prvostopenjskega sodišča o priporu Noviču je pričakovati do srede zgodaj popoldne, ko poteče 24-urni rok.

Novič je obtožen, da je 16. decembra 2014 okoli 19.40 na parkirišču gostinskega lokala na ljubljanskem Viču izza hrbta dvakrat v glavo ustrelil Jamnika. Po mnenju tožilstva je Novič umoril Jamnika iz brezobzirnega maščevanja, saj je bil Jamnik direktor inštituta, s katerega so Noviča odpustili. Jamnik je umrl tri dni po napadu, Noviča pa so aretirali kmalu zatem.

Sojenje Noviču se je na okrožnem sodišču začelo novembra lani, slabo leto dni po umoru, in še vedno poteka na ljubljanskem okrožnem sodišču, kjer čakajo na izvedensko mnenje iz Nemčije, zato so naslednje obravnave razpisane za konec septembra. Novič vseskozi zanika, da bi storil očitano dejanje. (sta)
#26
Iva P. Ž.
1
Jul 14, 2016
Po letu in pol preiskovanja in nato sojenja je edini rezultat "naporov" NPU majheničev, SDT žgajnark in sodnih kolet to, da je dr. Novič že ves ta čas v priporu in to brez utemeljenih razlogov! Bo kdo od krivcev odgovarjal, ko bo slej ko prej zadeva morala(!) dobiti epilog?
S kakšnimi materialnimi dokazi razpolagajo NAŠI "vrhunski strokovnjaki" polni samih sebe, ker jih ščiti pokvarjen sistem?

Takšna je logična razlaga vsakogar, ki uporablja zdravo pamet (kot kaže, na pravni fakulteti primanjkuje te kvalitete):

MATERIALNI dokazi: delci na Novičevih oblačilih
(če pustimo ob strani vprašljive(!) rezultate forenzičnega laboratorija in neupoštevanje mnenj obeh strokovnjakov balistike in kemije, ki sta razložila izvor delcev streliva na Novičevih rokah)
NE POMENIJO NIČ, ČE Noviča NI MOČ povezati s krajem tragičnega dogodka. In ga ni!

Varnostne KAMERE, ki so jih tako NPU kot tožilstvo ignorirali ( in jih še vedno, le v čigavem interesu?!), kažejo vse možne pristope iz smeri Novičevega stanovanja na kraj umora, pa NA NOBENI NI viden niti kolesar niti pešec, ki bi v kritičnem času prišel ali prikolesaril proti Via Boni.
Je pa kar nekaj oseb, ki pridejo iz drugih smeri, pa se nikomur ne zdijo sumljive (sic!).

Kamere
(ne le ta, ki kaže pravega morilca, ki mirno hodi s kraja umora do le 15 m oddaljenega pločnika, javi pomočniku, ki ga le dobre 3 minute po umoru - potem ko si je slekel oblačilo, odpelje s FIAT PUNTOM - najverjetneje predhodno parkiranim v bližini SPARA)
dovolj dobro omogočajo rekonstrukcijo celotnega dogodka - dobro organiziranega in naročenega umora takratnega direktorja KI.
Zanimivo bi bilo s poligrafom preizkusiti M.H. prvo-prispelega na kraj umora (le 2-3 minute po umoru), mladega in postavnega takratnega zaposlenega na KI..
Tudi R.B., pošiljatelj SMS-ov je znal biti takrat v bližini Via Bone. Je mogoče kolesaril?
#25
Angela
1
Jul 12, 2016
Kaj drži tožilka v rokah oz. se skriva pod njenim rokavom na posnetku, ko se zdi, da nekaj premakne z nogo?? je kaj padlo na tla
#24
Analitik
2
Jul 12, 2016
Predkazensko preiskavo v zadevi Umor dr Jamnika so že od samega začetka vodili :
- NPU- posebna skupina znotraj policije za preiskavo posebnih zadev s področja gospodarske, finančne in korupcijske kriminalitete in
- Blanka Žgajnar kot predstavnica posebne skupine tožilcev za preiskave posebnih zadev s področja gospodarske, finančne in korupcijske kriminalitete.

Po enem letu "trdega" dela obeh posebnih preiskovalnih skupin, vključno z Nacionalnim forenzičnim laboratorijem, so prišli do rezultata :
1) za morilca so si izbrali ( ali pa so jim ga izbrali) znanstvenika dr Milka Noviča, ki naj bi moril zaradi užaljenosti, ker je bil pred petimi leti krivo odpuščen s KI, odločbo za odpust je pripravil predhodnik dr Jamnika, ki je ni želel podpisati, takrat novi direktor dr Jamnik pa jo je pod pritiski le podpisal !
2) dokazni element za obtožbo in pripor je gostilniška rekla- kazala izjava zunanjega, dobro plačanega računalniškega serviserja KI, da mu je Novič povedal za svoj seznam petih za fentanje, na katerem je tudi Jamnik
3) dodatni dokazni elementi so bila dr Noviču načrtno in ciljano poslana SMS sporočila, a so se ušteli, saj so sprejemne baze pokazale totalno zmedo glede lokacij sprejemanja.
4) poskusni dokazni elementi so netipični delci streliva, ki so jih po šestih dneh našli na Novičevih rokah. Če bi bili res od streljanja, jih tam več ne bi bilo !!!. Ter po enem letu ugotovljeni delci na zaseženi jakni, največ na hrbtni strani, ki so atipični za primarno kontaminacijo ob streljanju in tipični za sekundarno kontaminacijo s strelišča, ki se tam obdržijo leta !
To so ugotovitve strokovnih in znanstvenih raziskav v svetu in potrditve teh ugotovitev dveh strokovnjakov, prič obrambe !

Danes, po 18 mesecev trajajočem protizakonitem priprtju dr Noviča, odpadajo eden za drugim trhlo ustvarjeni dokazi za obsodbo dr Noviča.
Ne nazadnje, kje pa je v povezavi z Novičem področje gospodarske, finančne in koruptivne kriminalitete, za katero sta pooblaščena NPU in posebna tožilska skupina z Blanko Žgajnar ?
SO, V POVEZAVI Z UMOROM, NE PA Z OBTOŽENIM NOVIČEM !!!
ZA KOGA DELATA NPU IN POSEBNA DRŽAVNA TOŽILKA ŽGAJNARJEVA, če se zavzeto ukvarjata z zgornjimi propadlimi poskusnimi obtožnimi elementi, SPREGLEDATA IN SI SISTEMATIČNO POKRIVATA OČI IN UŠESA V ZVEZI Z EDINIMI MATERIALNIMI DOKAZI o izvedenem naročenem profesionalnem sicilijanskem umoru , ki se ga da rekonstruirat, z izvajalci , iz video posnetkov varnostnih video kamer !

Morilec slači nadobleko, ki ga je zaščitila pred sledmi krvi in vskoči v avto FIAT PUNTO,ki ga pride iskat, taisti avto, ki je sledil dr Jamniku ob prihajanju na novoletno zabavo.
Če ne veste, italijanska mafija v Italiji uporablja prav to znamko avtomobila, ker je za morebitne mimoidoče priče najbolj neopazen! https://www.youtube.com/watch?v=bwjNPuawASg

Kdo so naročniki umora dr Jamnika,koga in kaj vse ( vzporedne ekonomije KI, kraje patentov in druge vrste korupcije in gospodarskega kriminala) v zvezi s KI in z njim povezanimi je potrebno zaščititi ?

Zadeva Umor dr Jamnika je še en, izjemno močan dokaz, da je v mreži protidržavne koruptivne dejavnosti :
- vodstvo Policije , NPU in njegov direktor Majhenič ter Nacionalni forenzični laboratorij,
- vodstvo Tožilstva, vodstvo posebne skupine tožilcev ter njeni člani, vključno s tožilko Blanko Žgajnar
- izbrani sodniki nižjih in višjih sodišč, vključno s sodnico Koleta, ki ji prav ta sodna zadeva daje možnost, da se iz te mreže izvleče.

UGRABLJENI ORGANI PREGONA SO TRUGA VSAKI DRŽAVI !!!
So izdajalci države in naroda !

viabona - YouTube

Kapa? Jakna? NE! Slači si hlače !
#23
Pokaži več komentarjev
Vili Kovačič
Vili Kovačič
Objavil/a 2016-07-07 10:37:33 (Jul 07, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Pismo Dejanu Židanu: napovedani zakon o združenem poroštvu za 3. razvojno os skupaj z vladnim 2. tirom je neustaven!
Spor glede lokalnih volitev stoji v predalu! Na kakšen način Z. Janković drži za vrat ljubljanske sodnike, da ni obravnave?
Naj zmaga resnica – NE FAKE HISTORY o dogodku, ki ga nikoli ni bilo!
Upravna enota Ljubljana: Ponavlja se situacija pred volitvami 2018: UVOZ VOLIVCEV
Je pred vrati nov referendum? Poroštveni zakon nas prisiljuje podpreti oba projekta. Vrhunska manipulacija, ki bo padla na US
Odškodninska tožba proti Časopisu Delo, ki je uničilo življenje novinarki Mojci Vočko! Psihični in eksistenčni umor!
Primer Milko Novič: Zelena luč za ubijanje na ulicah – Slovenija postaja Guatemala !?
Rubrika ali ste vedeli (zgodovina se ponavlja): Zakaj so izumrli mostiščarji? Ker so srali v močvirje iz katerega so pili.
USTAVNA POBUDA! Napredek je sprva vedno nezaželen, dokler ga ne osvoji večina. Vedno pa ga začne manjšina ali posameznik.
Slovo od strokovnjaka, ministra za energetiko v osamosvojitveni vladi
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
December 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj