Članek
BOBOVNIK NIMA JAJC
Objavljeno Jan 19, 2017

                                                                

                                                   

                BOBOVNIK NIMA JAJC

 

SVOBODA OBRNJENA NA GLAVO – strogo nežni Bobovnik je poln razumevanja za ničevo »reformo. Ne upa se reči bobu bob.


Ob navideznem snemanju sodnih obravnav !


Nesvoboda je postala pravilo, svoboda pa izjema - čeprav bi moralo biti ravno obratno.  Nov sodni red je glede snemanja sodnih obravnav čisto stopicanje na mestu in zgolj ustvarjanje videza Potemkinovih vasi demokracije.  Govorimo o novi uredbi ministra, ki omogoča slikanje do sedaj zaščitenih svetih krav slovenske pravosodne oblasti. Omogoča tudi snemanje začetka obravnav, ne pa tudi obravnav samih. Res darežljiva milost ?  

Kajti nova uredba Gorana Klemenčiča daje predsednikom sodišč diskrecijsko pravico, da dovolijo snemanje ali pa ga ne dovolijo. Čeprav bi moralo biti ravno obratno. Prepoved je izjema ne pravilo in predsedniki sodišč bi morali v vsakem posamičnem primeru konkretizirati in utemeljiti prepoved.  Poudarjam: svoboda je in mora postati pravilo in ne sme postati priložnost za zlorabe predsednikov sodišč. Skratka: pravilo svobode snemanja mora veljati za vse primere, vsako odstopanje od njega pa mora biti vedno konkretno in  z razlogi utemeljeno. Seveda pa tudi z možnostjo pritožbe.

Da ne bo nesporazuma - govorim seveda o obravnavah KAZENSKIH ZADEV in BANČNE  KRIMINALITETE.

 

Goran Klemenčič je spet obrnil LOGIKO in DEMOKRACIJO postavil na glavo. Z uredbo je odločil, da o pravici do snemanja sodnih obravnav odločajo predsedniki sodišč, namesto da predsedniki sodišč odločajo zgolj o izjemah – odstopanjih, to je prepovedih svobode snemanja. 


Strogo resni in »pogumni« novinar Slavko Bobovnik pa tega absurda sploh ni opazil (ni hotel, ni zmogel opaziti). Totalitarna poškodovanost mu je očitno pustila nepopravljive posledice !

Rezultat je: na zadnji sodni obravnavi proti dr. Milku Noviču nihče od novinarjev, kaj šele iz občinstva, NI
DOBIL DOVOLJENJA ZA SNEMANJE !!! Ob tem pa minister priznava, da smo v tem pogledu zadnji v EVROPI.

 

In temu se reče odpiranje pravosodja za javnost in celo pravosodna reforma. Klemenčič in Bobovnik ne imejte nas za norca ! Bogovi ste popadali na glavo ! Vendar bodimo pošteni: hujši primer od ministra je NOVINAR Slavko Bobovnik, KI NIMA JAJC. Seveda pa tudi ne poguma, kajti za RAZUM je žal treba imeti POGUM.

 

Vili Kovačič   državljan K.

 

 

To je nezaslišano, Vili svetujem ti, da se kar obrneš direktno na Klemenčiča, najbolje, da mu kar telefoniraš in ga vprašaš zakaj je temu tako, Verjamem, da ti bo z "veseljem" odgovoril. Glede Bobovnika, on je samo lutka njegovega urednika, ki mu glede vseh javnih izjav daje navodila. Sicer je pa večina naših novinarjev toliko samo cenzurirano omejenih,, da so kot tisti konji s plašnicami, ki vidijo samo naravnost.

Tako je Stoyan, jaz pa sem prosil za magnetogram in ga nimam pravice dobiti in to celo z odločbo inromacijske pooblaščenke nimaš pravice do tega. Potem ti pa Bobovnik filozofira odpiranju sodišč, ki pa v resnici ne prinaša ničesar - razen ene fotke sodnika ali sodnice na obravnavi.

V ZDA se vse sodne obravnave že dolga leta avtomatično snemajo in so pozneje na voljo vsem vpletenim, pa tudi zainteresiranim medijem.

Ključen ni umetniški vtis ampak vsebine, ki se jih noče-jo dotakniti - in zato gre. Kdo bo zastopal javnost če ne novinarji, ki morajo vrtati, ne pa zgolj "pokrivati" teme.

Mene Bobovnik moti tudi zaradi načina govorjenja. Govori kot brzostrelka, potlej ga pa razumi, če zmoreš. Sploh je to grda navada večih TV voditeljev, kot da bi s tem hoteli dokazovati svojo superiornost obvladovanja medijske scene. Lahko bi bili prizanesljivejši in vljudnejših do poslušalcev, sploh starejših, saj mlajši takih oddaj itak sploh ne gledajo, žvižga se jim za vse skupaj.

*Vili Ali iščeš partnerja, glede na ugotovitev v naslovu?

Ja, ta drugi stavek je menda povedal De Gaule. On je rekel, da so pokopališča polna nezamenljivih ljudi. Vendar to ne drži povsem. Izjemni ljudje lahko naredijo izjemne reči. Predvsem to velja za voditelje. Izjema od tega pravila so vizionarji v prelomnih časih.

Ja, ta drugi stavek jepovedal De Gaule.

OI

- Bobovnik se je toliko postaral, da bi moral bit že zdavnaj v penziji. Verjetno se počuti nezamenljivega. Moj prvi direktor nam je večkrat dejal, če bi nezamenljivi po sedmih dnevih vstal od mrtvih, ga ne bi nihče več rabil. in Največ nezamenljivih je na pokopališčih.