Članek
Poziv g. Aleksandru Čeferinu, da izstopi iz tekme za 10 najvplivneših pravnikov v Sloveniji, ki poteka na IUS INFO

V nogometu naj bi veljal fair play, v pravu prav in pravica. Vendar je v vsaki tekmi zelo pomemben tudi športni duh - fair play, ki v neenaki tekmi z mešanjem strokovno popolnoma nezdružljivih področij, veleva samoizločitev kandidata zaradi vpliva ..

Objavljeno Nov 04, 2019

Spoštovani,

zaradi zaščite ugleda IUS-info, pa tudi UEFE, spoštovanega gospoda Aleksandra Čeferina, predsednika UEFE , osebno pozivam, da  iz tekme za prvih 10 pravnikov Slovenije v letu 2019, ki poteka na ius info, izstopi. O razlogih sem že pisal na Twitterju in facebooku. Spoštovani gospod, to storite javno in nemudoma.


Slovenija in njeni funkcionarji so izgubili stik z realnostjo in poštenostjo. Splošna erozija dostojanstva pa na dolgi rok ne koristi nobenemu, niti njim, najmanj pa zmedenemu javnemu mnenju, s katerim se v SLO po  mili volji manipulira !


V nogometu naj bi veljal fair play, v pravu prav in pravica. Vendar je v vsaki tekmi zelo pomemben tudi športni duh - fair play, ki v neenaki tekmi z mešanjem strokovno popolnoma nezdružljivih področij,  veleva samoizločitev kandidata zaradi vpliva s pravom popolnoma neezdružljivega področja. Ker v SLO niti ustavni sodniki  tega niso zmožni, je toliko bolj nujno, da taka gesta pride s strani športa in kandidata samega. Z mojim stališčem se strinjajo številni razumni ljudje, vendar ker vsi samo gledajo in jadikujejo, da to kar se dogaja ni prav, sem se odločil da Vam sam napišem ta poziv.  


Ker neposrednega e-naslova g. Aleksandra Čeferina nimam, Vas prosim, da ta poziv posredujete g. Čeferinu osebno.

Hvala za pozornost in lep pozdrav.


Vili Kovačič, državljan K.