Članek
13 MAJ prvi praznik slovenskega upora ! SPOMIN NA PRVI PRAZNIK SLOVENSKEGA UPORA
Objavljeno May 12, 2020

MALA GORA PRI RIBNICI  JE KATYNSKI GOZD VODSTVA SLOVENSKIH KOMUNISTOV

ČE BI TIGR VODIL OSVOBODILNI BOJ BI DANES IMELI TRST IN GORICO

13. maj je prvi in pravi praznik slovenskega upora ! Spominja nas  na prvi srdit spopad pogumnih Slovencev z okupatorjem na slovenskem ozemlju - 13 maja zjutraj leta 1941 na Mali gori pri Ribnici. V spopadu je padel vojaški poveljnik TIGR-a Danilo Zelen, hudo ranjen je bil politični vodja Ferdo Kravanja, kulturni komisar Anton Majnik pa je uspel pobegniti. Oba preživela sta leta 1944 padla pod strelom slovenske roke.  

Izdajstvo tigrovske TROJKE je delo BOLJŠEVIKA-komunista  Filipa Gašperja Tekavca, za kar ga je nagradil Aleš Bebler s povišanjem v komandanta Partizanske Ribniške čete, ki so jo TIGROVCI zapustili po tem ko so jih silili k prisegi STALINU.  Sicer pa so komunisti po gozdovih peli:  Slovenija junaška, sovjetska bodeš ti !

S tem spopadom je bila obglavljena vodilna Tigrovska TROJKA. Če bi ne bilo tega spopada in Danilo Zelen ne bi padel, bi bila SLOVENSKA ZGODOVINA drugačna, bolj človeška. Bila bi manj krvava, bila bi bolj uspešna, domoljubna, vključevalna in pravična, predvsem pa se upor ne bi sprevrgel v bratomorno vojno. Tigr je bil simbol pluralnosti in enotnosti v različnosti  !

TIGR tudi danes ne razdvaja, TIGR združuje. Zato bi 13. maj moral postati državni praznik , prvi pravi praznik slovenskega upora. Ne dovolimo, da spomin nanj zbledi in se izbriše  iz zgodovinskega spomina.

Predsednik društva Slovenski TIGR – 13 maj

Vili Kovačič